Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 293
  • 728
  •   1
Отговори
# 645

Белгариада мога да кажа само добри думи за нея, особено за моя любимец мошеника Силк, както и за щуравата Се'недра.
"Ще се справиш прекрасно, приятелю Дурник — увери го Силк. — Честното ти лице кара хората да вярват на всяка дума, която изречеш. Ако лицето ми беше като твоето, щях да окрада половината свят. " Готин е Силк, а Се'недра сега навлиза в сюжета.

# 646
точно това съм имал предвид, като казах, че е готин

Скрит текст:
Няколко седмици, вероятно — отвърна Силк. — Много ще зависи от терена и от това колко бързо гролимите ще организират преследването ни. Ако успеем да вземем достатъчно преднина, за да ги подведем по лъжлива следа, можем да ги изпратим на запад към границата на Толнедра, а ние да продължим към Долината, без да е нужно да се крием — изхили се дребното човече. — Чувството, че заблуждавам цялата мурго нация ми допада — добави той.
— Не е нужно да си толкова изобретателен — рече му Барак. — Хетар ще ни чака във Долината заедно с крал Чо-Хаг и половината алгарски родове. Ще бъдат доста разочаровани, ако не им заведем поне няколко мурги.
— Животът е пълен с разочарования — каза Силк язвително.
пак Силк

Скрит текст:
— Какво ще правим? — настоятелно попита Силк. — Трябва да се научиш да вземаш решения.
— Не знам — Гарион вдигна ръце безпомощно.
— Никога не признавай такова нещо — каза му Силк. — Действай така, сякаш знаеш какво правиш.
— Ами ще изчакаме да се стъмни, предполагам, и тогава ще продължим в същата посока.
— Ето, това е — усмихна се Силк. — Виждаш ли колко е лесно?

иначе за Се'недра

Скрит текст:
Аз съм дриада — заяви гордо Се’недра.
Гарион впери поглед в нея.
— Формално погледнато, тя има право — потвърди думите й Улф. — Чертите на дриадите наистина се проявяват по женска линия. Това е едно от нещата, което кара боруните да се отнасят честно към договора — иначе всички техни жени и майки просто ще си вземат багажа и ще напуснат домовете си.
— Но тя ми изглежда като човешко същество — възрази Гарион, все още втренчил поглед в принцесата.
— Дриадите са така тясно свързани с хората, че съществуващите между тях разлики едва ли са от значение — продължи Улф. — Това вероятно обяснява факта защо те не са полудели както другите чудовища, когато Торак е разполовил света.
— Чудовища ли! — високо протестира Се’недра.
— Прощавай, принцесо — извини се Улф. — Това е думата, използвана от улгосите, за да опишат съществата, различаващи се от хората. Тези същества подкрепили Горим в Пролгу, когато той се е срещнал с бог Ул.
— Приличам ли ти на чудовище? — попита тя и гневно разтърси глава.
— Може би са избрали неподходяща дума — измърмори Улф. — Прости ми.
— Чудовища, няма що! — кипеше Се’недра.
hahaha hahaha hahaha Joy

много ми харесва тази нейна емоционалност, а не моменти - и щуравост.

Последна редакция: пн, 30 яну 2017, 14:26 от Джон Сняг

# 647
Любим си ми остава Тери Гудкайнд, защото с неговия "Меч на истината" станах абсолютен поклонник на жанра. И макар някои да смятат фентъзитата за повествование в Балзаков стил, поставено във фантастичен контекст,аз си ги харесвам Simple Smile

# 648
Да не забравяме за 'Името ми е Легион' на Зелазни. Не си спомням точно какъв беше сюжетът.
Тази на Сандърсън много ми хареса. Скоро я четох и ми е още прясно.

Винаги съм предпочитала книги на хартия, но напоследък открих, че е много удобно да чета от Читанка на телефона докато преспивам децата. Казвам ви, хора, родих се  Party

# 649
А, добро утро! И в метрото, и на спирката, и докато детето пише... Laughing Laughing Laughing А и не ти тежи, страниците летят, без да ги усетиш...
Предполагам ползваш http://hitrini.blogspot.bg/2012/10/chitanka-for-smartphones.html

# 650
Е не ми е удобно на електронната и книга и това си е! Имам я от поне 5 години и вече я използвам да чета само служебни материали или книги, дето не мога да ги намеря на хартия. Определено предпочитам да мъкна хартиена книга със себе си винаги, когато излизам. Вярно, гледам да са джобен формат и по-тънички ... Simple Smile

# 651
 някой ще номинира ли нещо? не помня да е имало номинации след последния път , а наближваме края на темата.

# 652
На мен електронната книга не ми е удобна, защото няма подсветка. С лампичка за четене опитах, но батериите свършват бързо. А и телефонът е по-лек и мога с една ръка да го държа. Екранът е съвсем малко по-малък, но разделителната способност в много пъти по-добра.
Мерси за приложението, HAPPY.

# 653
 не обичам елекронно, защото не мога да си гушна лаптопа в леглото, докато съм се завил с одеалото - нали? много бързо му падат батериите, на пет години е вече, а и често вечер след 1-2 часа полунощ часа има режим на тока за десет минути в Лозенец.

# 654
Да чета от лаптоп ми е неудобно - дори непоносимо (защото се загрява твърде много), а от телефон също не става, тъй като ще ми пада батерията много бързо. Електронни книги чета от Покетбук, без подсветка - нормалните книги нямат подсветка, така че не считам, че четецът трябва да има такава. Изключително удобно е и в момента ми липсва, тъй като чета на хартия "Червена страна" и доста ми писва да я държа с две ръце и да прелиствам..

# 655
Някой да е чел Пиер Певел? Има издадена една трилогия, а днес видях, че е излязла първата книга от дуалогията "Върховното кралство". Стори ми се интересна.

# 656
Аз имам време да чета само докато приспивам децата, така че единственият ми вариант е нещо с подсветка и да се побира в дланта ми:) Както и да е, исках само да се похваля, че съм си намерила начин да си чета по малко.

# 657
  • София
Аз пък ел. книгата не я заменям за нищо на света. Последните седмици четох няколко хартиени книги... ми не ми е приятно.
(Телефони, таблети, лаптопи и компютри изключвам - не са ми удоволствие).
Иначе моят четец и подсветка има (която ползвам много рядко) и е достатъчно малък и лек и винаги всъщност с една ръка го държа Wink

# 658
 хъм ангел дъст, то си има своето очарование. Аз каго бях малък се криех с книгите и не учех, само за да чета. Криех се в леглото в късните часове и щом чуех стъпки закасях лампата или си светех с фенерче под юргана.
криех се в тоалетната, седях с часове, и четях книгата. Дори слагах книги вътре във учебниците, и като се появеше родител - отварях корицата на учебника.
чета и на лаптоп, но това очарование, не мога да го направя. Все си мисля, че трябва да чуя и нещо ново на аудио-запис, навремето имах много касети и слушах "лиско","АЛф",  и "пук" - на Валери петров на запис, но къ м 1998 изтрих половината от лиско в на една самодиктовкапо англайски.
да се чете на екран е мноог изморително, пробвай да четеш 13 часа без прекъсване, на екран и посел - пробавй същия ефект на хартия - екрана натоварва ужасно. Освен това лаптопа и компютъра са наудобни - първо имат много кабелии си зависим от тока, второ, ако сложа компютъра върху корема си, след половин час се затруднявам да дишам, а не ми е удобно седнал - предпочитал легнал.

# 659
  • София
Екрана на ел. четец няма нищо общо с  лаптоп, таблет или телефон и не натоварва повече от обикновена книга (мен ме натоварва подсветка, за това и рядко ползвам). Мога да го чета легнала, права, седнала и на челна стойка ако искам. И под юргана и на луната ако искам... ама вече от никой нямам да се крия кога и колко точно чета Wink
Очарованието ми е същото като от хартия, само не ми се пречкат страници и тежест и после не мисля къде ще сложа поредната тухличка Wink

Но, който както му е кеф Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт