Майчинството счетоводно-72

• 69 418
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
Elfita : Защото по новите правила за еднократна помощ за майки студентки учащи редовно,към момента на подаване на заявлението не трябва да се водя Никъде на работа... А ..помощта не е малка. Отчонение:студентка съм 3та година редовно.😉

# 121
pantera, Lady Brinne -  bouquet Hug Peace Благодаря!

# 122
  • Пловдив
Elfita : Защото по новите правила за еднократна помощ за майки студентки учащи редовно,към момента на подаване на заявлението не трябва да се водя Никъде на работа... А ..помощта не е малка. Отчонение:студентка съм 3та година редовно.😉

eee,така кажи
Да,така трябва да стане-ще вземеш помощта за студентка и ще ти върви обезщетението.За втората година пак да те назначат,за да взимаш заветните 340 лв на месец
За времето,когато си безработна,трябва да внасяш здравни,за да не ти се прекъснат здравноосигурителните права.Преди това подаваш декларация 7 в НАП.За да могат сумите за здравни да отиват точно за здравни

# 123
Всъщност здравните и сега ми ги плащат от колежа...Незнам защо.И от работата и от колежа.Както и да е.Всъщност 90те процента са за първата година.Но нали молбата за помощта трябва да се подаде преди детето да е навършило  6м. ?! Какво става с останалите 6? И тези 90% ..съжалявам за объркващите въпросии..но...

PS: без значение от дохода..Майчинството за втора година остава 340?!

# 124
  • Пловдив
Всъщност здравните и сега ми ги плащат от колежа...Незнам защо.И от работата и от колежа.Както и да е.Всъщност 90те процента са за първата година.Но нали молбата за помощта трябва да се подаде преди детето да е навършило  6м. ?! Какво става с останалите 6? И тези 90% ..съжалявам за объркващите въпросии..но...

PS: без значение от дохода..Майчинството за втора година остава 340?! да

За кога ти е термина?Аз лично бих изчакала да ми изтече болничния от педиатъра и да попълня декларацията за 135-410 дни,и тогава да правя врътката.Тогава напускаш и подаваш документи в социалните.Те ще ти преведат помощта за студентка и успоредно ще ти върви от НОИ обезщетението за бр и раждане.Но ще отговаряш на условието в момента на подаване на помощта да си безработна

# 125
Редакт. : Добре значи тези 45 дни са от педиат.После декл. За майчинство се подава в Социалните нали така?! А молбата за помощта (студентската) пак ли е там?! Или в колежа?? Аз съм...абсолютна невежа! Съжалявам..
Ps: термин ми каза в понеделник ще каже,но вчера ми каза да мисля за края на септември.

# 126
  • Пловдив
В понеделник ще разбера за термина но като насока ми каза края на септември.
И накрая да нидим дали съм разбрала: 45 дни преди Т. Си пускам болничния.,след него ще имаш болничен от болницата 42 дни,след него болничен от педиатъра.преди той да изтече ще попълниш декларация 135-410 дни.След началото на тази декларация напусни После подавам док. В социалните за майчинството за какво майчинство в социалните??? и на 2ри или 3ти мес. Напускам работа като подавам док. В колежа за помощта?!за помощта за студентка се подава в социалните по твои постоянен адрес.Трябва да приготвиш удостоверение от Колежа,че си студент редовно обучение издадено в месеца на подаване,копие и оригинал на акта за раждане.на място ще попълниш молба образец.могат да ти искат и удостоверение за банк сметка.но съвсем вероятно е да я имат от подаването ти за помощта за раждане-250 лв 😫Изобщо...вс ми е тъмна Индия...
Мн. Мн благодаря за помощта и разясненията.. Embarassed

# 127
По точно нямаше как да ми го обясниш.Благодаря bouquetсамо последно: Като не в соц. Тази декларация 135-410 къде тогава?!

# 128
  • Пловдив
По точно нямаше как да ми го обясниш.Благодаря bouquetсамо последно: Като не в соц. Тази декларация 135-410 къде тогава?!

Всички документи относно обезщетението ти за бр и раждане като работещапопълваш и подаваш в работата ти.В социалните ще ходиш за помощта за раждане 250 лв,детските 35 лв /има изискване за доход за тях/ и помощта за редовна студентка

# 129
А защо влизат от 07.2015 до 31.12.2016. Нали 24 месеца ? Това не са ли 18  ? Последните месеци преди излизане в 45 дневен защо да не влизат ?

Цитат

В базата на болничен за общо заболяване по време на бременността влизат месеците от 07.2015 до 31.12.2016, ако излизаш през януари в болничен, т.е. посочените месеци няма как да влияят.

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 16:45 от Desert^girl

# 130
Elfita благодаря.Мисля,че се светнах. Flutter bouquet Ще пиша за развоя на събитията..дано да е от полза на някой!

# 131
  • Пловдив
А защо влизат от 07.2015 до 31.12.2016. Нали 24 месеца ? Това не са ли 18  ? Последните месеци преди излизане в 45 дневен защо да не влизат ?

Цитат

В базата на болничен за общо заболяване по време на бременността влизат месеците от 07.2015 до 31.12.2016, ако излизаш през януари в болничен, т.е. посочените месеци няма как да влияят.

Да,18 м са и това е правилното.ЗА ОБЩО ЗАБОЛЯВАНЕ се гледат 18 м назад.24 м са за обезщетението за бр и раждане

# 132
Мисля, че май не съм се изразила правилно. Аз имах предвид дали ще се отрази това на обезщетението ми за бременност и майчинство, когато вече съм родила. А не докато съм в болнични за общо заболяване преди да родя. То е ясно и доста по-лесно да смятане как ще се отрази. Даже аз знам, че ще се отрази и след това, но не знаех че е 24 месеца, защото дори в КИК калкулатора го смята 18 месеца назад.

# 133
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моите извинения, но току що пробвах калкулатора на кик инфо и си ги смята на 24 месеца.Дори ги номерира.

# 134
Аз искам да попитам за детските .. съжалявам , ако не е за тук ,но не знам къде да питам .
С мъжа нямаме брак , само е признал детето , не живеем заедно .
 Но ,ако пусна заявление като напиша ,че съм самотна майка , само с моя доход ще може ли ??

Общи условия

Активация на акаунт