Майчинството счетоводно-72

• 69 419
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Щом не живеете заедно, може само с твоя доход.

# 136
Уточнявам само, че "самотна майка" имаме когато в акта за раждане пише баща "неизвестен".

# 137
здравейте,
Въпросът ми е следния: на 25 декември ми изтече болничния за раждане от болницата след което лич. лекар ми издаде 42 дневния.декември получих два превода на 15 и на 28 или 29.Въпросът ми е следния януари ще взема ли някаква сума пари или чак февруари,от фирмата са ми подали посленяи болничен на 9 този месец.
Предварително благодаря !!!!!!

# 138
здравейте,
Въпросът ми е следния: на 25 декември ми изтече болничния за раждане от болницата след което лич. лекар ми издаде 42 дневния.декември получих два превода на 15 и на 28 или 29.Въпросът ми е следния януари ще взема ли някаква сума пари или чак февруари,от фирмата са ми подали посленяи болничен на 9 този месец.
Предварително благодаря !!!!!!
Взе ми си ПИК от НОИ и следи кое плащане за кога е.Ще може да виждаш и следващите плащания.

# 139
Уточнявам само, че "самотна майка" имаме когато в акта за раждане пише баща "неизвестен".

ясно .. не ,не го пише .. ,а ако живеем на семейни начала ,но той не е работил за последната година ? т.е. няма от къде да дам бележка за неговия доход ..

# 140

ясно .. не ,не го пише .. ,а ако живеем на семейни начала ,но той не е работил за последната година ? т.е. няма от къде да дам бележка за неговия доход ..

Носиш ТК за сверка и декларация от него, че за въпросния период не е работил и не е получавал никакви доходи.

# 141

Носиш ТК за сверка и декларация от него, че за въпросния период не е работил и не е получавал никакви доходи.
[/quote]

а от къде да го взема това ТК ?

# 142
ТК - трудова книжка.

# 143

аха а тази декларация ??

мерси за отговорите  Hug

# 144
Декларация в свободен текст.Примери и обяснения как се пише декларация ( по принцип) има в нета.

# 145
Здравейте.Бременна съм с второ дете. Как биха се изчислили 24 месеца назад за определяне размера на майчинството,  ако част от тях се припокриват с периода на предишното ми майчинство. Взема ли се то предвид в изчисляването като доход?
Благодаря

# 146
pantera666 извинявам се !  Peace Нещо явно живея назад във времето хахахха. Разбрах какво имаш предвид. Благодаря.  Mr. Green

# 147
  • В полите на Пирин планина
Здравейте.Бременна съм с второ дете. Как биха се изчислили 24 месеца назад за определяне размера на майчинството,  ако част от тях се припокриват с периода на предишното ми майчинство. Взема ли се то предвид в изчисляването като доход?
Благодаря

Да, взема се. В базата фигурира МРЗ, действала към периода на отпуск за гледане на дете до 2 год. възраст.

# 148
Здравейте. Влизам с едно питане. Детенцето ми е на 1г и 6м , но искам да почна работа. Мога ли да прехвърля майчинството на Майка ми и тя да взима тези 340лв докато детенцето стане на 2г. Ако може къде и как стават нещата? На нея ( майка ми ) ще и го водят ли като трудов стаж , защото тя трябва да се пенсионира скоро?

# 149
  • В полите на Пирин планина
Здравейте. Влизам с едно питане. Детенцето ми е на 1г и 6м , но искам да почна работа. Мога ли да прехвърля майчинството на Майка ми и тя да взима тези 340лв докато детенцето стане на 2г. - да Ако може къде и как стават нещата? - при нейния работодател На нея ( майка ми ) ще и го водят ли като трудов стаж , защото тя трябва да се пенсионира скоро? - ще се води за осигурителен стаж / за пенсия / не за трудов.

http://www.mamatatkoiaz.bg/article/255/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%85% … D0%BE%D1%82%D0%B0

Общи условия

Активация на акаунт