Майчинството счетоводно-72

• 69 471
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Разбрах  bouquet
Бащата ако вземе, нали ще получи 80% от възнаграждението си за периода на болничния? Или греша  newsm78

# 211
  • В полите на Пирин планина
Разбрах  bouquet
Бащата ако вземе, нали ще получи 80% от възнаграждението си за периода на болничния? Или греша  newsm78

Да, но не повече от нетното възнаграждение.  Peace

# 212
  • Пловдив
Момичета, понеже ми беше объркана информацията в прил. 9 към 45 дневния болничен, сега когато счетоводителката е подала корекция, отново 10 раб. дни ли трябва да чакам, за да разбера дали всичко е наред и дали ще ми се плати?

# 213
Момичета, понеже ми беше объркана информацията в прил. 9 към 45 дневния болничен, сега когато счетоводителката е подала корекция, отново 10 раб. дни ли трябва да чакам, за да разбера дали всичко е наред и дали ще ми се плати?
Да, аз толкова чаках след корекция. Имам ПИК и поглеждах в сайта на НОИ, отне 10 дни точно, дано при вас действат по-бързо.

# 214
  • Пловдив
Да, аз толкова чаках след корекция. Имам ПИК и поглеждах в сайта на НОИ, отне 10 дни точно, дано при вас действат по-бързо.

Ами то след 10 дни ще съм вече родила и ще ми пишат вторият болничен.
Е, поне мога да се надявам, че след тези 10 дни ще ми изплатят и за Декември и за Януари.

# 215
Здравейте,
уж изчетох цялата тема, но не намерих отговор на това което търся (сори ако съм пропуснала)  Blush
Бременна съм в края на 3-ти месец, но не работя повече от 2 години.
Какво трябва да направя за да получавам някакво майчинство? Предполагам, че трябва някъде да ме назначат фиктивно, но кога най- късно може да стане това?
Благодаря Ви  предварително  Hug

# 216
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Щом имаш нужния стаж, могат да те назначат 2-3 дни преди да излезеш в 45-дневен болничен и ще получаваш обезщетение 2 години.

# 217
Четох доста и така и не намерих отговор на въпроса, който имам. Та да кажем излизам някъде четвърти месец в болничен и съм сметнала, че тези 180 дни ми стигат за няколко дни след термина ако бебето се забави. Като изтече болничния без значение че няма да ми дават от болницата или от педиатъра други болнични мога да си подам декларацията за майчинството. Да си формулирам по-точно въпроса има ли значение дали ще се спази точния брой дни болничен както са разпределени 45 преди и до 135 от болницата и педиатъра?

# 218
  • Пловдив
Четох доста и така и не намерих отговор на въпроса, който имам. Та да кажем излизам някъде четвърти месец в болничен и съм сметнала, че тези 180 дни ми стигат за няколко дни след термина ако бебето се забави. Като изтече болничния без значение че няма да ми дават от болницата или от педиатъра други болнични мога да си подам декларацията за майчинството. Да си формулирам по-точно въпроса има ли значение дали ще се спази точния брой дни болничен както са разпределени 45 преди и до 135 от болницата и педиатъра?

Формулирай пак въпроса???
Няма да си в България,за да си взимаш болничните ли?????????????????????????

# 219
Здравейте отново и благодаря за предишните отговори Simple Smile
Има ли срок, в който трябва да бъде подадено заявлението до работодателя, съответно той до НОИ, че искам да прекратя отпуската за отглеждане на дете до 2 години и да се върна на работа? Мога ли днес да пусна заявление и от 1 февруари да се върна на работа по трудовия си договор?

# 220
  • Пловдив
Здравейте отново и благодаря за предишните отговори Simple Smile
Има ли срок, в който трябва да бъде подадено заявлението до работодателя, съответно той до НОИ, че искам да прекратя отпуската за отглеждане на дете до 2 години и да се върна на работа? Мога ли днес да пусна заявление и от 1 февруари да се върна на работа по трудовия си договор?

Срокът, в който НОИ трябва да бъде информиран е 3 дни от настъпване на промяната в обстоятелството. Попълва се Приложение №7 по чл. 53 от КСО, както и ако искате да получавате 50% от сумата до навършване на 2 години на детето, попълвате Приложение №8 по чл. 54 от КСО. Тези два документа работодателят трябва да придвижи към НОИ в срок от 3 дни, след връщането Ви на работа. На мен ми поискаха и бележка от яслата / в случай, че детето ще ходи на ясла /, с дата на постъпване в детското заведение.

# 221
Здравейте, искам да попитам за еднократната помощ за родено дете и за детските надбавки, къде тр да си подам документите и до кога?
С таткото по лични карти се водим в Плевен, но сме на квартира във Варна. В Плевен ли трябва да ги подам или тук

# 222
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
В Плевен в Агенция за социално подпомагане.За еднократната срокът беше две години (да кажат точно колежките), а за детските може всеки един месец, когато отговаряш на критерия за доход.

# 223
И за детските ли трябва в Плевен?
Малка е родена във Варна

# 224
Здравейте!
По лична карта съм от Бургас, тя ми изтича Юли месец, терминът ми е 16 Юни за сега, живея в Пловдив и ще раждам тук. Ако си подновя личната карта и си остава адреса в Бургас, тъй като тук съм на квартира.. Въпросът ми е от къде ще пише, че е детето ни? От моя адрес по лична карта ли зависи или от това къде е родено?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт