Майчинството счетоводно-72

• 69 479
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
  • В полите на Пирин планина
Нещо такова:

Скрит текст:
У В Е ДО М Л Е Н И Е
ЗА ОТТЕГЛЯНЕ НА ПРЕДИЗВЕСТИЕ
№...... /........................г.

Г-жо ......................................,

С настоящото на основание чл.326 ал.4 от КТ Ви уведомявам, че оттеглям отправеното към Вас предизвестие за прекратяване на трудовия договор от ....................г.
Уведомлението е изготвено в два екземпляра – по един за работника и работодателя.

Връчил:.....................
/ /

Нямам възражение:........................
/ /

Дата:..........................

Току що ми казаха, че молбата ми била приета и не съм можела да я оттегля?? Идеи? Как да се сдобия с такова заявление и какво друго да предприема?

То така или иначе предизвестието се оттегля със съгласието на работодателя ...  newsm78
Може да напишеш уведомлението и на ръка - не ти е нужен формуляр.  Peace

# 466
  • София
Нещо такова:

Скрит текст:
У В Е ДО М Л Е Н И Е
ЗА ОТТЕГЛЯНЕ НА ПРЕДИЗВЕСТИЕ
№...... /........................г.

Г-жо ......................................,

С настоящото на основание чл.326 ал.4 от КТ Ви уведомявам, че оттеглям отправеното към Вас предизвестие за прекратяване на трудовия договор от ....................г.
Уведомлението е изготвено в два екземпляра – по един за работника и работодателя.

Връчил:.....................
/ /

Нямам възражение:........................
/ /

Дата:..........................

Току що ми казаха, че молбата ми била приета и не съм можела да я оттегля?? Идеи? Как да се сдобия с такова заявление и какво друго да предприема?

То така или иначе предизвестието се оттегля със съгласието на работодателя ...  newsm78
Може да напишеш уведомлението и на ръка - не ти е нужен формуляр.  Peace

И ако работодателят не се съгласи? Аз какво мога да направя?

# 467
Sliver, копи-пейст на текста, който ти е дала Лейди във Уорд документ, принтираш, попълваш и носиш направо на изп. директор, обясняваш, че обстоятелствата ти са се променили и че вече нямаш обстоятелство, което да те кара да напуснеш работното си място. Ако е човек - ще се разпореди да се анулират приетите вече документи. Дори да е приета молбата ти, сигурно има някакви срокове в които да ти дадат отговор, обикновено 14 дена. Пускаш си заявлението където и както му е реда и отделно, отиваш да си преразкажеш искането пред изп. директор, за по-сигурно.

# 468
Здравейте,
има ли някаква опция за майки, които се връщат на работа преди изтичане на първата година майчинство, да прехвърлят правото на обезщетение за отглеждане на дете на баба пенсионер?

А ако веднъж се прекъсне обезщетението преди изтичане на първата година може ли да се прехвърли на бабата обезщетение за втората година?

Благодаря предварително!

За майките, които се връщат на работа преди изтичане на първата година, единствената опция е прехвърляне на майчинството само и единствено на бащата като условието за него е да е на трудов договор и да има 12 месеца осигурителен стаж. Втората година може да се прехвърли освен на бащата, и на бабата или дядото като този, на когото се прехвърля също трябва да отговоря на горепосочените условия - трудов договор и най-малко 12 месеца стаж.

# 469
  • София
Последно, бих искала да  попитам, след прекратяване на трудово - правните ми взаимоотношения с работодателят, от НОИ автоматично ли ще продължат да ми изплащат майчинството или трябва да подавам и аз някаква декларация?

# 470
  • Пловдив
Последно, бих искала да  попитам, след прекратяване на трудово - правните ми взаимоотношения с работодателят, от НОИ автоматично ли ще продължат да ми изплащат майчинството или трябва да подавам и аз някаква декларация?

За коректен отговор трябва да пишеш точно в кой период на майчинството си.Ако си в първата година,ще получаваш обезщетение от НОИ докрая на 410 те дни.Не се налага да подаваш нищо в НОИ.Трябва сама да си плащаш здравните,като първо подадеш декларация 7 в НАП.Втората година нямаш право на майчинство.Тогава ще си търсиш работодател фиктивно,за да получаваш 340 те лв

# 471
Здравейте! Имам следния въпрос или по-точно въпроси Simple Smile Имам дете на година и два месеца. Наскоро разбрах, че съм бременна с второ детенце, което се очаква да се роди в края на месец октомври. В момента съм във втората година от майчинството си. Имах намерение месец май да се върна на работа, когато детето е на година и 5 месеца, но предвид сегашното ми състояние ситуацията се променя. Искам да знам, дали е възможно все пак месец май да прекъсна втората си година от майчинството си, да пусна молба до фирмата, в която работя, за изчистване на натрупаните отпуски до този момент (т.е. за година и 5 месеца) и след това да си пусна болничен до края на бременността? Предполагам не звучи много коректно към фирмата, но така или иначе средствата са ми необходими, а доколкото разбирам по този начин ще взимам 170 лв. от втората година майчинство и средствата по болничния. Има ли риск да бъда уволнена (на този етап) и въобще възможно ли е да пристъпя към такива действия? Благодаря предварително за отговорите Simple Smile

# 472
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте! Имам следния въпрос или по-точно въпроси Simple Smile Имам дете на година и два месеца. Наскоро разбрах, че съм бременна с второ детенце, което се очаква да се роди в края на месец октомври. В момента съм във втората година от майчинството си. Имах намерение месец май да се върна на работа, когато детето е на година и 5 месеца, но предвид сегашното ми състояние ситуацията се променя. Искам да знам, дали е възможно все пак месец май да прекъсна втората си година от майчинството си, да пусна молба до фирмата, в която работя, за изчистване на натрупаните отпуски до този момент (т.е. за година и 5 месеца) и след това да си пусна болничен до края на бременността? Предполагам не звучи много коректно към фирмата, но така или иначе средствата са ми необходими, а доколкото разбирам по този начин ще взимам 170 лв. от втората година майчинство и средствата по болничния. Има ли риск да бъда уволнена (на този етап) и въобще възможно ли е да пристъпя към такива действия? Благодаря предварително за отговорите Simple Smile

Можеш да прекъснеш майчинството, за да ползваш отпуск и после излезеш в болничен.Ако си на постоянен трудов договор, не могат да те съкратят без твое съгласие.

# 473
На постоянен договор съм от около 10 години. Т.е. не е проблем да процедирам така? Мерси за информацията Wink

# 474
  • София

За коректен отговор трябва да пишеш точно в кой период на майчинството си.Ако си в първата година,ще получаваш обезщетение от НОИ докрая на 410 те дни.Не се налага да подаваш нищо в НОИ.Трябва сама да си плащаш здравните,като първо подадеш декларация 7 в НАП.Втората година нямаш право на майчинство.Тогава ще си търсиш работодател фиктивно,за да получаваш 340 те лв

Първа година. А това с декларация 7 трябва да стане месец след края на трудовият ми договор? Или и по рано?
Да разбирам, че веднъж попълнена декларацията по чл. 50 - 51в НОИ, важи до края на периода, без значение дали има  промяна на обстоятелствата?

# 475

Можеш да прекъснеш майчинството, за да ползваш отпуск и после излезеш в болничен.Ако си на постоянен трудов договор, не могат да те съкратят без твое съгласие.
А можеш и още сега да излезеш в болничен. Ще получаваш и тези 170лв, а натрупаните отпуски ще може да използваш, след като с второто дете изтекат 410те дни. Ако двете деца ще имат раазлика по-малко от приблизително две години и един месец, може преди издаването на 45-дневния болничен да се върнеш майчинство за първото дете. Така обезщетението ти първата година ще бъде същия размер, както досега, ако е по-изгодно за теб, вместо да се изчислява нова 24-месечна база.

# 476
Здравейте, свършва ми втората година майчинство, след което направо ще отида на борсата по чл.328.  На каква база ще бъде изчислено обезщетението- на база майчинството от последните 2 години, или заплатата която съм получавала преди това? Благодаря предварително за отговора.

# 477
зависи по коя точка от чл.328

# 478
Чл.328 т.2 съкращаване на щата.  Фирмата няма дейност от около година, но управителя не мисли да я закрива за сега и ми внасяше осигуровките до сега.

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 23:33 от kribero

# 479
  • София
Здравейте, моя въпрос се препокрива с този на Ich Bin, но ме интересува как точно стават нещата с връщане на работа втората година и пускането на болнични. Ако кажа на работодателя, че искам да се върна трябва ли да го уведомя, че ще взимам болничен или е по - добре да е "изненада" , ако им кажа директно какво искам, могат ли да ми откажат или да направят проблем ?

Общи условия

Активация на акаунт