Майчинството счетоводно-72

• 69 259
  • 767
  •   1
Отговори
# 30
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте ! Бременна съм в 4ти месец , безработна от 21.11.2016г.
Предстои ми фиктивно назначаване на 1,02,2017г . Въпросите ми са , ще мога ли да ползвам болничен до края на бременността след назначаването въпреки периода ми без работа да, стига лекарят да прецени, че имаш нужда и да ти дава болнични, какво ще си плащам в периода в който се водя на работа зависи на каква заплата ще бъдеш назначена и това ще намали ли майчинството ? ...... Благодаря Ви предварително !!!

Може да прозвуча грубо, но нали се сещате, че без подробна инфомация или поне приблизителна няма как да гадаем тук ще повлияе ли или не.Още повече за болничните и "намаляване" на майчинството се отговаря на всяка страница.
В крайна сметка щом човек е безработен поне има време да седне и да прочете малко, това което го интересува.

Да, груба си ! Този форум за какво е ????
За да питам за болничен значи имам преценката на лекаря !!!
Ти колкото и да четеш компетентна ли си по всички въпроси ?
Естествено , че лекаря преценя , въпросът тук е изобщо имам ли право след като имам прекъсване от 2 месеца! Как да си сметна 80 % от брутната заплата ми е известно , питам дали ще се отрази на периода в който се ползва болничен и майчинство след това .т.е 180дни блолничен ли си остава , и 410 дни майчинство ????  до като съм в майчинство плащам само здравни , а до като съм в болничен преди това ?
Може и да прозвуча грубо ,може и да не съм си задала правилно въпроса ,  но преди да съдиш питай . Ако не си компетентна не отговаряй .
За компетентното съм компетентна.
За това аз да те питам за твоите въпроси, мога само да се засмея.
Дано някой от колегите реши да ти отговори, аз няма да си губя времето в този случай.

# 31
За да ползва бащата  14 дни отпуск след раждането , платен от НОИ ,  какво е необходимо ?

Бях чела , че  може да го ползва само веднага след изписване на детето - може ли да го отлага и вземе по късно или не ?
Трябва да заяви  в болницата  и от там да издадат болничен или някакво удостоверение ли беше ? И каккво подава към работодателя ?

Ако може   в началото на темата да се добави информация и за това, за да не питат и други като мен и да се повтаряме .
Благодаря.

# 32

Отива в университета и пита има ли някакви стипендии според вътрешните наредби.
Иначе помощ от 2880лв като при майките-студентки за татковци нЕма.

Grinning Това "прозвуча" направо сразяващо.
Честита Нова Година на всички мами счетоводителки, които пишат тук. От вас научих много полезни неща - продължавам да ви чета...  bouquet

# 33
  • Пловдив
За да ползва бащата  14 дни отпуск след раждането , платен от НОИ ,  какво е необходимо ?

Бях чела , че  може да го ползва само веднага след изписване на детето - може ли да го отлага и вземе по късно или не ?
Трябва да заяви  в болницата  и от там да издадат болничен или някакво удостоверение ли беше ? И каккво подава към работодателя ?

Ако може   в началото на темата да се добави информация и за това, за да не питат и други като мен и да се повтаряме .
Благодаря.

Отпуск от бащата започва да тече от момента, в който изпишат детето от болницата. Оттам издават бележка, бащата попълва  декларация, която може да вземе от работодателя или да си я изтегли от сайта на НОИ и двата документа ги представя в работата.

# 34
Имали момичета на които им се застъпва болничния с един ден?Преди изтичанетона болничния ми 27.12.ме приеха в болницата по спешност на 27.12 и сътветно ми се застъпват.И работодателя ми се обажда преди малко и вика ,че можело да ме глобят с 1000лв това вярно ли е?възможно ли е?

# 35
Имали момичета на които им се застъпва болничния с един ден?Преди изтичанетона болничния ми 27.12.ме приеха в болницата по спешност на 27.12 и сътветно ми се застъпват.И работодателя ми се обажда преди малко и вика ,че можело да ме глобят с 1000лв това вярно ли е?възможно ли е?
Мен като ме приеха в болница (в същото време бях болничен) след това не са ми давали понеже имах от стария 2 дни.Как са ви дали така не знам  Shocked Поне ще го пуснат от следващ ден  newsm78

# 36
Виждала съм застъпващи се болнични. Защо  пък да те глобяват, ако нещо не им хареса НОИ пишат писма с предписания за корекции.

# 37
Цитат на: birzata link=topic=959
014.msg34350110#msg34350110 date=1484155554
Мен като ме приеха в болница (в същото време бях болничен) след това не са ми давали понеже имах от стария 2 дни.Как са ви дали така не знам  Shocked Поне ще го пуснат от следващ ден  newsm78
От следващияден нямаше как, трябваше да ми вземат пръстов отпечатък и автоматически почвам да се водя в болнични Confusedв болницата ми казаха,че няма да има проблеми.

# 38
След приключване на последния изравнителен болничен на майчинство, каква деклария се подава и къде?
И след колко време от подаването на документи за еднократна помощ за раждане се превеждат?

# 39
Здравейте, мами, имам малко сложно питане, но ми е изключително важно.
Работя в една фирма повече от 2 години, предстои ми смяна на позицията със срок на изпитване 6 месеца.
Бременна съм съвсем в началото и се притеснявам след подписването на анекса за смяна на длъжността, имат ли право да ме съкратят и ако пък се преместя на новата длъжност и след това изляза в болничен, имам ли право на майчинство заради изпитателния срок, който се измествал от болничния?
Благодаря!

# 40
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, мами, имам малко сложно питане, но ми е изключително важно.
Работя в една фирма повече от 2 години, предстои ми смяна на позицията със срок на изпитване 6 месеца.
Бременна съм съвсем в началото и се притеснявам след подписването на анекса за смяна на длъжността, имат ли право да ме съкратят - може да те освободят на основание чл.71 ал.1 - в рамките на изпитателния срок, независимо, че си бременна или в болничен и ако пък се преместя на новата длъжност и след това изляза в болничен - докато си в болничен изпитателния срок не тече, имам ли право на майчинство заради изпитателния срок, който се измествал от болничния - изпитателния срок няма връзка с правото на ползване на отпуск по болест?
Благодаря!

След приключване на последния изравнителен болничен на майчинство, каква деклария се подава и къде?
И след колко време от подаването на документи за еднократна помощ за раждане се превеждат?

Подава се Декларация за остатъка от 136 до 410 дни. Приложение 2 - http://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity

# 41
  • Пловдив

Здравейте, за декларацията вече са Ви отговорили, а относно еднократната помощ, в рамките на един месец се превеждат парите по сметката Ви! Моите лично ги бяха пуснали някъде на 20-тия ден! Simple Smile

# 42
Момичета, и аз имам едно питане - в  момента съм в майчинство, но ми предлагат работа на граждански договор за кратък срок и през свободното ми време.Въпроса ми е мога ли да сключа договора и дали е проблем за майчинството?

# 43
''Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО '' тук показва ли когато работодателят е представил в нои болничният или показва чак когато са изплатени от нои

# 44
  • В полите на Пирин планина
Момичета, и аз имам едно питане - в  момента съм в майчинство, но ми предлагат работа на граждански договор за кратък срок и през свободното ми време.Въпроса ми е мога ли да сключа договора и дали е проблем за майчинството?

Можеш и няма проблем с майчинството.

''Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО '' тук показва ли когато работодателят е представил в нои болничният или показва чак когато са изплатени от нои

Показва за кои БЛ работодателят е представил данни.

Общи условия

Активация на акаунт