Майчинството счетоводно-72

• 69 396
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Здравейте  Hug От няколко дена ме мъчи един въпрос и ще се радвам, ако може някой да ми отговори Simple Smile От другия месец (17.02) трябва да ползвам болничния, който е 45 дни преди термина. Проблема е там, че сегашния ми болничен е до 13.02 и между тях увисват някакви три дена  Thinking Как точно се процедира в такива случаи  #Crazy ? Благодаря предварително Simple Smile

Вариантите са ти платен отпуск,болничен,неплатен.Неплатеният няма да се отрази на бъдещето обезщетение,защото февруари не ти влиза в базата.

# 106
Здравейте мили мами не знам дали тук трябва да задам въпроса си .А той е следния свързан е с майчинството последния болничния след раждането ми изтече на 25 декември 2016 и попълних докомент за майчиството при работодателя на 20 декември и ме интересува кога трябва да ми преведът майчинството или  кого тря да почнат да ми го изплащат....благодаря на всички дами които ще ми отговоря...усмихнат и прекрасен жизнерадостен ден ви желая Simple Smile

# 107
Здравейте  Hug От няколко дена ме мъчи един въпрос и ще се радвам, ако може някой да ми отговори Simple Smile От другия месец (17.02) трябва да ползвам болничния, който е 45 дни преди термина. Проблема е там, че сегашния ми болничен е до 13.02 и между тях увисват някакви три дена  Thinking Как точно се процедира в такива случаи  #Crazy ? Благодаря предварително Simple Smile

Вариантите са ти платен отпуск,болничен,неплатен.Неплатеният няма да се отрази на бъдещето обезщетение,защото февруари не ти влиза в базата.

Благодаря за бързия отговор Simple Smile

# 108
Искам да попитам мога ли сама да отида на лекарската комисиа за продължаване на болничен или мое само АГ да ме прати

# 109
  • Пловдив
Здравейте мили мами не знам дали тук трябва да задам въпроса си .А той е следния свързан е с майчинството последния болничния след раждането ми изтече на 25 декември 2016 и попълних докомент за майчиството при работодателя на 20 декември и ме интересува кога трябва да ми преведът майчинството или  кого тря да почнат да ми го изплащат....благодаря на всички дами които ще ми отговоря...усмихнат и прекрасен жизнерадостен ден ви желая Simple Smile

Другата седмица трябва да е,ако всичко наред с документите и са представени в НОИ
ИЗвади си ПИК код от НОИ,за да си следиш нещата на тяхната страница

# 110

Другата седмица трябва да е,ако всичко наред с документите и са представени в НОИ
ИЗвади си ПИК код от НОИ,за да си следиш нещата на тяхната страница
      блаодаря мноа за отовора имам още един впрос майчисвото и децките едновремено тоес заедно ли и превеждат или по отделно защото децките са ми преведени но маичиство не или важи това което ми казахте че друата седмица ще ми преведт преведат маичиствота извинявам се за решките в текста ама нещо клавиатурата ми се прецака блаодаря мноо отново за отоворите мноо усмихнат ден ви желая.. Simple Smile

# 111
Майчинството се превежда от НОИ, а детските от АСП. Не знам клавиатурата или задклавиатурното устройство е причината, ама наистина е много дразнещ този правопис  Sick

# 112
Майчинството се превежда от НОИ, а детските от АСП. Не знам клавиатурата или задклавиатурното устройство е причината, ама наистина е много дразнещ този правопис  Sick
                                                                                                                                                                                    да много дразни е и на мен ми прави проблеми а пък сега не ......значи се превеждат по отделно детцки и майчинство така и благодаря за отговора  Simple Smile

# 113
Момичета, за колко месеца назад се гледа доходът тази година, на база на който се изчисляват майчинските? Питам, защото искам да изчисля колко още трябва да работа (след първото майчинство Wink ) за да започнем опитите за второ дете  Peace

# 114
Здравейте, момичета. Имам въпрос относно майчинството. Трябва да родя на 19 юни 2017. Знам, че се гледат последните 18 месеца дохода. Аз съм се осигурявала на максимален доход, с изключение на май и юни 2015, когато ми е 1800 лв. Сега имам 3 месеца до преди 45 дневния преди термин. Ако в тези месеци си взема изцяло болнични, ще ми се отрази ли това на майчинството след това ? Аз го смятах, чрез калкулатора на Kik info,  но не съм сигурна дали е правилно. Има ли някой по-опитен да каже ?

# 115
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Момичета, за колко месеца назад се гледа доходът тази година, на база на който се изчисляват майчинските? Питам, защото искам да изчисля колко още трябва да работа (след първото майчинство Wink ) за да започнем опитите за второ дете  Peace

24 месеца

КСО 2017
Чл. 49. (1) (Доп. - ДВ, бр. 104 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г., изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г., изм. - ДВ, бр. 106 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г., изм. - ДВ, бр. 107 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) Дневното парично обезщетение при бременност и раждане се определя в размер на 90 на сто от среднодневното брутно трудово възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски, а за самоосигуряващите се лица - внесени осигурителни вноски за общо заболяване и майчинство за периода от 24 календарни месеца, предхождащи месеца на настъпване на временната неработоспособност поради бременност и раждане. Дневното парично обезщетение не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено обезщетението, и по-малко от минималната дневна работна заплата, установена за страната, и се определя по реда на чл. 41, ал. 2 - 5.

# 116
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, момичета. Имам въпрос относно майчинството. Трябва да родя на 19 юни 2017. Знам, че се гледат последните 18 месеца дохода. Аз съм се осигурявала на максимален доход, с изключение на май и юни 2015, когато ми е 1800 лв. Сега имам 3 месеца до преди 45 дневния преди термин. Ако в тези месеци си взема изцяло болнични, ще ми се отрази ли това на майчинството след това ? Аз го смятах, чрез калкулатора на Kik info,  но не съм сигурна дали е правилно. Има ли някой по-опитен да каже ?

За майчинството и болничните, които започват с 45-дневния се гледат 24 месеца назад.

# 117
  • В полите на Пирин планина

24 месеца.

Здравейте, момичета. Имам въпрос относно майчинството. Трябва да родя на 19 юни 2017. Знам, че се гледат последните 18 месеца дохода. Аз съм се осигурявала на максимален доход, с изключение на май и юни 2015, когато ми е 1800 лв. Сега имам 3 месеца до преди 45 дневния преди термин. Ако в тези месеци си взема изцяло болнични, ще ми се отрази ли това на майчинството след това ? Аз го смятах, чрез калкулатора на Kik info,  но не съм сигурна дали е правилно. Има ли някой по-опитен да каже ?

В базата на болничен за общо заболяване по време на бременността влизат месеците от 07.2015 до 31.12.2016, ако излизаш през януари в болничен, т.е. посочените месеци няма как да влияят.

# 118
Здравейте! Хайде и аз с един... може би глупав въпрос но тепърва разучавам нещата как стоят и имам нужда от помощ и информация. Та..на въпроса : От октомври 2015 година се осигурявам на сегашната си работа.Тоест до септ.  2017 ще бъдат 11 месеца..Преди това съм се осигурявала в др.фирма до септември 2015 /тоест нямам прекъсване/ 15 месеца на 1500лв. Незнам как ще бъдат изчислени точно майчинските..но не е това точния въпрос.Въпроса ми конкретен е: Ако след раждане напусна сегашната си месторабота и спрат да ме осигуряват ще спра ли да получавам майчинство?

# 119
  • Пловдив
.Въпроса ми конкретен е: Ако след раждане напусна сегашната си месторабота и спрат да ме осигуряват ще спра ли да получавам майчинство?

Ако напуснеш след раждането,ще получаваш обезщетение за бр и раждане докрая 410 те дни.Втората година няма да получаваш майчинство.Защо искаш да напускаш?
Базата за обезщетението ти е 24 м назад от 45 дневния болничен

Общи условия

Активация на акаунт