Майчинството счетоводно-72

• 69 439
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Муня, медицинско ще да е това. На АГ не са му необходими документи за да те пусне в болнични, само да кажеш името на местоработата и длъжността.

# 496
Алисия, да - ще издаде за колкото е нвобходимо и после ще продължиш с 45-дневния, няма значение,че не е пълен месеь. Той може и за е дни да ти издаде.

# 497
Здравейте болничният ми е до 10 април, а от 24 трябва да изляза 45дни преди термин, в този случай моето АГ ще издаде ли болничен само за 14 дни ?
Това е по преценка на лекарите, на мен ми издадоха дори за по-малко дни.

# 498
  • Бургас
Здравейте, работа делят ми (бившият) подава декларация в НОИ за промяна на обстоятелствата, защото детето ми тръгна на ясла, преди да навърши две. Изчислени са ми 7 раб. дни, при положение, че ТД е прекратен на 14.02. Не трябва ли да са повече? От 01.02 до 14.02

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 08:34 от lina_bs

# 499
Здравейте,  180 дни болничен можем да ползваме . А тези дни отделни ли са от  болничен които издава личната по други причини-грип,настинки и др. ? Аз съм на  6м изпитателен срок договор. чудя се как и кога да кажа на работодателя. Във 2 м. съм , остават ми още 2м и ще изтече този изпитателен срок ... евент.ще ни пуснат на постоянен...

# 500
  • Бургас
Здравейте,  180 дни болничен можем да ползваме . А тези дни отделни ли са от  болничен които издава личната по други причини-грип,настинки и др. ? Аз съм на  6м изпитателен срок договор. чудя се как и кога да кажа на работодателя. Във 2 м. съм , остават ми още 2м и ще изтече този изпитателен срок ... евент.ще ни пуснат на постоянен...

180 дни са общо, включват и болничните за общо заболяване.

# 501
а колко време на зад ги включва ?

# 502
Искам да попитам тези от вас, които са запознати, имам издаден болничен за 1 месец, който изтича днес, но от една седмица имам промяна във фамилията, въпросът ми е това ще повлияе ли на изплащането на болничния? В сайта на НОИ вече е отразена промяната, новият болничен ще се издаде с новата фамилия, но не знам какво ще се случи със стария, трябва ли да нося някакъв документ в НОИ?
Благодаря предварително  bouquet

# 503
  • Бургас

Мисля, че се гледа календарна година, когато няма болничен,  застъпващ две години (например от декември до януари).

# 504
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Написаното по-горе не е напълно вярно.Броят се 180 дни непрекъснат болничен.Ако по-рано през годината например има издаден друг, то той не влиза в тези 180 дни.По принцип са за календарната година.

Искам да попитам тези от вас, които са запознати, имам издаден болничен за 1 месец, който изтича днес, но от една седмица имам промяна във фамилията, въпросът ми е това ще повлияе ли на изплащането на болничния? В сайта на НОИ вече е отразена промяната, новият болничен ще се издаде с новата фамилия, но не знам какво ще се случи със стария, трябва ли да нося някакъв документ в НОИ?
Благодаря предварително  bouquet
Няма да има проблем заради сменената фамилия.Нека новият болничен е с новата.

# 505
Здравейте, по-напред питах, но може и да е пропуснато, защото не получих отговор. ТА по повод прекратяване на трудов договор, какво би могло да се има предвид по чл.328, т.12,а именно

12. при обективна невъзможност за изпълнение на трудовия договор

# 506
  • София
Здравейте! Бременна съм в осми месец. 45-дневният ми болничен трябва да започне от 20.03, а на ЖК ме викат на 22.03. Проблем ли е, че няма да съм същия ден за болничния? Уж ме увериха, че не е, ама знам ли...

# 507
Няма проблем,моя го взех 6дни по-късно.

# 508
  • София
Няма проблем,моя го взех 6дни по-късно.

Благодаря!

# 509
Здравейте момичета! Извинявам се ако задавам въпрос който вече е обсъждан. Та въпроса ми е бремена съм в 4месец от миналия месец съм в болничен,колко пари ще получавам  докато изляза по майчинство? Брутната ми заплата е 900 лева. Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете

Общи условия

Активация на акаунт