Майчинството счетоводно-72

• 69 385
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, знаете ли колко трябва да бъде минималният срок работни дни, за да се назнача на трудов договор за извършване на определена работа, след което да ме освободят и да ида на бюрото по труда.
5 дни, или 10 биха ли свършили работа в случая и нали договорът, който се пуска е трудов?

# 541
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз бих заложила поне на 6-7 работни дни.Да, трудов договор е.

# 542
Simple Smile благодаря

# 543
Здравейте,
Назначиха ме фиктивно на трудов договор в една фирма, пуснаха ми 45-дневния болничен, обаче нещо се мръщат за по-нататък. Искат да прекратят договора, че имало проверки....бла бла. Ако го направят, следващия болничен от родилното и след това другия от педиатъра, аз ли трябва да представя в НОИ или...горя?!
Благодаря предварително!

# 544
Здравейте,
Назначиха ме фиктивно на трудов договор в една фирма, пуснаха ми 45-дневния болничен, обаче нещо се мръщат за по-нататък. Искат да прекратят договора, че имало проверки....бла бла. Ако го направят, следващия болничен от родилното и след това другия от педиатъра, аз ли трябва да представя в НОИ или...горя?!
Благодаря предварително!
Гориш с втората година от майчинството, за това съм сигурна. За другото не знам.

# 545
  • София
Здравейте!Отново имам нужда от вашата помощ!
Родих септември месец 2016г.Наскоро обаче работодателя ми почина и фирмата беше прехвърлена на дъщеря му,която пък сега трябвало да се пенсионира.Понеже  обекта не работи вече втори месец тя и съпруга и са решили да прекратят дейността на фирмата и днес ми се обадиха да ме уведомят, че договора ми ще бъде прекратен.Изненадата беше огромна.Обясниха ми ,че нямало да си загубя майчинството  и трябвало да подам някаква декларация в НАП.Нищо не ми е ясно от тук нататъка.Какво ще се случи и какво точно, трябва да направя аз?Дължат ли ми някакво обезщетение и ако ще продължа да взимам майчинство ,то в същия размер ли ще бъде и до кога?И какво се случва с втората година?
Благодаря ви отново! bouquet

# 546
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
Благодаря предварително!

Настоящият работодател трябва да подаде болничните листове и Декларацията за остатъка до 410 дни. С "проверките" те баламосват си мисля. Щом има надлежно сключен договор не виждам кой би създал проблем, дори и при проверка. Според мен им е писнало да се занимават с документацията ти.

# 547
  • София
Здравейте,
Сега ще излизам в 45-дневен болничен преди раждане.
Подава ли се някаква декларация пред работодателя с него, която да е необходима пред НОИ?
Необходимо ли е да изтече, за да се изплати обезщетението от НОИ или зависи, кога работодателят ще занесе болничния в НОИ?
Благодаря предварително!

# 548
Здравейте!  Разбрах, че скоро ще ме съкратят от работа. Дъщеря ми  посещава детско заведение - Въпросът ми е - обещетението за безработица обвързано ли е това, че дъщеря ми ходи на ясла?

# 549
Здравейте!  Разбрах, че скоро ще ме съкратят от работа. Дъщеря ми  посещава детско заведение - Въпросът ми е - обещетението за безработица обвързано ли е това, че дъщеря ми ходи на ясла?
Не.

# 550
Не.

Благодаря!

# 551
Родих септември месец 2016г.Наскоро обаче работодателя ми почина и фирмата беше прехвърлена на дъщеря му,която пък сега трябвало да се пенсионира.Понеже  обекта не работи вече втори месец тя и съпруга и са решили да прекратят дейността на фирмата и днес ми се обадиха да ме уведомят, че договора ми ще бъде прекратен.Изненадата беше огромна.Обясниха ми ,че нямало да си загубя майчинството  и трябвало да подам някаква декларация в НАП.Нищо не ми е ясно от тук нататъка.Какво ще се случи и какво точно, трябва да направя аз?Дължат ли ми някакво обезщетение и ако ще продължа да взимам майчинство ,то в същия размер ли ще бъде и до кога?И какво се случва с втората година?

Първо не се съгласявай да ти прекратят договора по взаимно съгласие (ако те имат такива намерения), а да те съкратят и да ти платят нужното обезщетение + обезщетение за неизползван платен годишен отпуск.
Ти ще продължиш да получаваш обезщетение до изтичане на 410-е дни, но за втората година няма да получаваш нищо, освен ако не намериш фиктивен работодател като му дойде времето.
След като ти прекратят договора, отиваш в НАП и подаваш декл.7, за да си плащаш сама здравните, за да не ти прекъснат здравноосигурителните права.

# 552
Здравейте,
Самоосигуряващо се лице на свободна практика съм и имам дете на 3г. Имам ли право да ползвам петмесечен неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 г. от бащата (той е назначен на постоянен трудов договор)?
Благодаря предварително!

# 553
Здравейте, момичета, имам въпрос относно болничните, тъй като ще вземам за един месец за април. Как ми е по-изгодно да започва болничният от 03.04 (понеделник) или от събота (01.04), от гледна точка на болничния и парите, които ще получа от работодателя. Тоест ако болничният ми е от 03.04, ще получа ли нормална заплата за двата дни (събота и неделя, т.е 01.04 и 02.04). Благодаря за отговорите ви!!!

# 554
  • София
Родих септември месец 2016г.Наскоро обаче работодателя ми почина и фирмата беше прехвърлена на дъщеря му,която пък сега трябвало да се пенсионира.Понеже  обекта не работи вече втори месец тя и съпруга и са решили да прекратят дейността на фирмата и днес ми се обадиха да ме уведомят, че договора ми ще бъде прекратен.Изненадата беше огромна.Обясниха ми ,че нямало да си загубя майчинството  и трябвало да подам някаква декларация в НАП.Нищо не ми е ясно от тук нататъка.Какво ще се случи и какво точно, трябва да направя аз?Дължат ли ми някакво обезщетение и ако ще продължа да взимам майчинство ,то в същия размер ли ще бъде и до кога?И какво се случва с втората година?

Първо не се съгласявай да ти прекратят договора по взаимно съгласие (ако те имат такива намерения), а да те съкратят и да ти платят нужното обезщетение + обезщетение за неизползван платен годишен отпуск.
Ти ще продължиш да получаваш обезщетение до изтичане на 410-е дни, но за втората година няма да получаваш нищо, освен ако не намериш фиктивен работодател като му дойде времето.
След като ти прекратят договора, отиваш в НАП и подаваш декл.7, за да си плащаш сама здравните, за да не ти прекъснат здравноосигурителните права.

Благодаря ви много!А в НАП освен Декларация-7, някакви други документи необходимо ли е да подавам за да ми продължат майчинството или не?И има ли срок ,който трябва да спазя ,считано от датата на освобождаване?

Общи условия

Активация на акаунт