Цветята в нашия дом – тема73

• 78 063
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • Вестерос
Ще пробвам , може да цъфне от издънката, на клончетата ми има бели мустачки, те се захващат нали?

# 466
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
белите "мустачета" са корени - цветето се е опитало само да се засади Simple Smile

може от клонче с мустачки, може и без - всякак ще се хване.

Sad съчувствам ви за гадините. и аз водя една борба, дето край няма.
но като се замисля - каланхое никога не ми е хващало нещо. циганчета, азалии, петунии... ловили са всичко известно и още неизвестно на науката, но каланхоетата винаги са били бетон.

# 467
  • Вестерос
Ехеее сега хем е в по-голяма саксия, на есен ще го преместя в по-голяма. Иначе аз без да искам бях счупила две връхчета и веднага ги бучнах при него и се захванаха Simple Smile

Мен ми подариха едно цвете, явно пръстта е била замърсена и по всичките ми цветя имаше като полея и разровя пръстта едни малки белички се разхождат. Не ги знам какви са. Пръсках с това Клинекс и изчезнаха.

# 468
  • Варна
но като се замисля - каланхое никога не ми е хващало нещо. циганчета, азалии, петунии... ловили са всичко известно и още неизвестно на науката, но каланхоетата винаги са били бетон.
Направо ме изумяваш. Моето успя да хване памуклийка дори в стаята, нито едно друго стайно нямах с памуклийка, а каланхоето беше буквално обвито в гадини! Но заради цветовете късно забелязах.

# 469
И при мен едното каланхое въшляса яко и го хвърлих, но другите две засега са добре. Имам чувството, че идват заразени от магазина. Циганчетата при мен много въшлясваха и ги изхвърлих. Сега гледам, че по няколко от стайните теменужки се е появила въшка и е явно от каланхоето.

# 470
  • Вестерос
Памуклийките са били яйца в почвата като си си взела каланхоето. Затова са се завъдили без друго цвете. Те се третират задължително 2 пъти през седмица минимум.

# 471
Третирах ги, но изчезваха за известно време и после пак се появяваха. Ползвала съм какво ли не. Последно ги третирам с веро на клечка за уши. От препаратите имам чувството, че аз ще се отровя, но памуклийките виреят.

# 472
  • на острова на мечтите

Ето новото цвете калибанус. Издържа на жега Wink

# 473
  • Вестерос
Памуклийките изчезват с моспилан.

# 474
Памуклийките изчезват с моспилан.

Благодаря!
Simple Smile

Ето новото цвете калибанус. Издържа на жега Wink

много е интересно Hands Thumbsup

# 475
Здравейте  Simple Smile
Понеже сте доста опитни в сравнение с мен искам да ви попитам за мини розите.Много ги харесвам и искам да си купя.След като ги купя как да ги пресадя и  прехвърля в друга саксия?Както при другите цветя ли е или има някакви тънкости?

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 15:58 от Анонимен

# 476
Здравейте  Simple Smile
Понеже сте доста опитни в сравнение с мен искам да ви попитам за мини розите.Много ги харесвам и искам да си купя.След като ги купя как се присъждат и се прехвърлят в друга саксия?Както при другите цветя ли е или има някакви тънкости?

ако искаш само да ги пресадиш - вземи по-голяма саксия и просто премести розата, заедно с всичката пръст, без да разбутваш корените Simple Smile

не се изисква кой знае какво. ще се справиш.

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 15:41 от st. Dobri

# 477
Пиша от телефона и имам редактор.Дори не съм видяла грешката .

# 478
Simple Smile случва се.

редактирах си поста Hug

# 479
И аз ще редактирам Simple SmileБлагодаря за отговора Simple Smile
След малко мисля да отида да си купя розичките.

Общи условия

Активация на акаунт