Испания

• 89 578
  • 792
  •   1
Отговори
# 615
На мен ми казаха - на 4 месеца трябва да яде плодово пюре. Аз обаче отложих момента. Дадох да пробва вкуса, не и хареса и реших да не насточвам. Падиатъра каза, че не може така и че трябва да прояде. Да съм давала един цял ден само пюре без АМ или кърма, защото бебето знаело че има алтернатива и няма да иска. И аз ( уж родител с опит  ooooh! ) взех че я послушах. Половин ден се мъчихме двете. Тя реве и плюе, аз рева с нея. По едно време хвърлих буркана и казах стига. След седмица, две пробвах със зеленчуково. Беше възхитена. По късно започнах да и правя плодовите и да яде по малко.
В Испания има всичко, но бебето ще си каже какво иска и какво не.

# 616
  • Spain
Аз си спомням че захрани по схема ,но в 6  или 8 не помня вече, педиатърката ми даде една листовка с желаните храни, плодове, зеленчуци и по месеци каква храна се вкарва ,за да няма после ексцесии с алергии и т.н  . Тарталета какво не ти харесва в съветите на педиатрите тук?

Последна редакция: ср, 20 юни 2018, 08:03 от Ада Деспейнада

# 617
  • Mediterraneo
Нищо специално. Мисълта ми беше, че е същата работа, както в Бг и както навсякъде- всеки педиатър си следва неговата си школа и дава съвети по нея; късно- ранно захранване, плодови- зеленчукови пюрета, каши- сокове- всичко си е едно и също навсякъде. Въпросът е да се спреш на една схема и да си я следваш.
Мислех, че отдавна не се практикува захранване със сокове, сега препоръчаха бебето да се почва на сокове. А има толкова други алтернативи. Отделно й дал мостра от каша с 4-5 сереалес в нея. Да, за над 5 месеца е, ама 4-5 неща в нея за захранване...

# 618
  • Spain
Да , аз си спомням че започнахме със сок от моркови, и май после ябълка

# 619
  • Варна
Здравейте дами. bouquet
Моля ако знаете някоя онлайн аптека от която мога да купя лекарства и пратя до Ибиса?
Опитвам но не откривам, ще съм ви благодарна ако ми помогнете.

# 620
  • Мадрид / София
Виж това:
https://farmafy.es/?gclid=Cj0KCQjw37fZBRD3ARIsAJihSr0S_uErPKtLTg … wBO8aAtKlEALw_wcB
Не казваш дали да е испанска или българска аптеката. Линка е за испанска онлайн аптека. Като напишеш в търсачката farmacia online излизат няколко.

# 621
  • Варна
Благодаря ти. Писах уж и ми излизат все някакви дето продават виагра. ooooh!
А аз искам да купя стандартни лекарства, противоалергични, за гъбички...от сорта.
На човек без пари да иде в реална аптека...

# 622
Здравейте, искам да ви попитам с кой доставчик гледате българска телевизия? Ние от години сме с Булсатком, но майка ми иска да ги смени с Виваком, но никой от обкръжението ни тук не ги ползва и не съм много сигурна какво е качеството, дали има прекъсвания. Защото майка ми е буквално пристрастена,  спре ли някой път Бгтелевизията по някоя причина силен дъжд или нещо подобно,  изпада в ужаст горката:satisfied:
Предварително благодаря за отговорите Flowers Cherry Blossom

# 623
  • Euskal Herria
И ние сме на Булсатком. Четох днес в една от фейс групите точно за телевизия на Виваком. Питаха дали са я пуснали, защото няколко месеца била спряна. Ако членувате в някоя от групите на българите в Испания, може да попитате и там.

# 624
  • ES
Виваком от известно време нямат покритие за Испания.
Четох за използването на da player. Чудесна апликация за андроид и съвсем безплатна.

# 625
  • Mediterraneo
На Булсат сме и ние. Точно вчера попаднах на нещо за споменатия плейър, но това означава, че освен от интернет, ще се нуждая и от устройство с андроид.

# 626
Ясно, значи няма да се вкарваме във филми и ще си стоим на Булсатком:satisfied:
Благодаря ви много момичета Flowers Bouquet

# 627
  • BG
Здравейте! Обмислям преместване в Аликанте през август, в момента съм в Англия. Много моля за всякаква информация, мнения и съвети относно намирането на квартира. Разглеждах няколко сайта, но незная как се случват нещата. Извинявам се, ако е дискутирано вече, просто нямам възможност да прегледам темите. Предварително благодаря.

# 628
  • ES
Не знам как е в Аликанте, но по морето лятото квартира целогодишно трудно се намира. Иначе сигурно ще ви искат да докажете доходи (договор за работа). Имаме познати руснаци, които не работят на договор и няма как да докажат доходи, поискали са им да депозират едногодишен наем в банката.
Тарталета, ние нямаме сателит на Булсатком и гледаме чрез апликацията с приставка за андроид. Пооправиха качеството, но често забива.

# 629
  • Mediterraneo
Много трудно с квартирите посред лято. Вярвам и в Аликанте е същото, както при нас.
Договор за работа ще искат със сигурност. Много малко собственици/ агенции биха се навили срещу депозит да отдадат имот, говоря от опит. Със сигурност ще е много трудно! Пожелавам ти бързо да се случат нещата при теб!

Общи условия

Активация на акаунт