Министерството на образованието обяви 5-ти и 6-ти януари за неучебни дни

• 21 703
  • 173
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
В училището на моите деца те си прекарват времето по тениски. Сега ако е по-студено ще си стоят с пуловерите.

# 121
Факторите са много, Янтра, дори да е топло вътре, болестите се предават много по-лесно, когато 20-25 деца са затворени м/у 4 стени.

# 122
  • Пловдив
Като слушам отзиви и чета коментари имам чувството, че в четвъртък и петък децата няма да надвишават по 15 в клас.
Иначе училището е отоплено, само двора е ад. Не знам как ще ги удържим вътре. И не вярвам да успеем.

# 123
За два дни няма да изпуснат кой знае колко повече, от колкото са изпуснали. Времето е отвратително.

# 124
  • София
Дааа, в София отново стана отврат - едва се прибрах от работа, трамваите вървят с огромни закъснения, тротоари въобще няма в кварталите. Ходи се по улицата, като се зададе кола се отскача в преспата. Радвам се, че и утре няма да водя малкия на училище.

# 125
Ами, Янтра, моите деца, дори сутрин да ги закараме до училище, после се прибират с ГТ, сменят два транспорта. Дори трамваите в тази обстановка се движат с големи закъснения. Да не говорим пък какви задръствания стават сутрин, точно защото децата трябва да бъдат закарани на училище. За София има голям смисъл от удължаването на ваканцията, ползите са повече и по-обективни от индивидуалното затруднение, че нямало кой да гледа детето. В Пловдив може да не ви е студено, училището да е на 10 минути и да нямате грип, но в София не е така, затова и решенията се взимат от общините.

# 126
  • Пловдив
Като слушам отзиви и чета коментари имам чувството, че в четвъртък и петък децата няма да надвишават по 15 в клас.
Иначе училището е отоплено, само двора е ад. Не знам как ще ги удържим вътре. И не вярвам да успеем.
Тук къде е проблема, не го виждам? Деца, сняг, нормално.

Ами, Янтра, моите деца, дори сутрин да ги закараме до училище, после се прибират с ГТ, сменят два транспорта. Дори трамваите в тази обстановка се движат с големи закъснения. Да не говорим пък какви задръствания стават сутрин, точно защото децата трябва да бъдат закарани на училище. За София има голям смисъл от удължаването на ваканцията, ползите са повече и по-обективни от индивидуалното затруднение, че нямало кой да гледа детето. В Пловдив може да не ви е студено, училището да е на 10 минути и да нямате грип, но в София не е така, затова и решенията се взимат от общините.
Не е така, изобщо. Моите деца не учат в кварталното си училище, карам ги. Има грип, от преди Коледа още. Последните учебни дни в класа на големия ми син бяха 15 човека. И половината родители също си карат децата и в Пловдив. Но според мен вредите от стоенето вкъщи са по-големи.

# 127
  • у нас

Не е така, изобщо. Моите деца не учат в кварталното си училище, карам ги. Има грип, от преди Коледа още. Последните учебни дни в класа на големия ми син бяха 15 човека. И половината родители също си карат децата и в Пловдив. Но според мен вредите от стоенето вкъщи са по-големи.

Чак пък вреди... Ами, то и седенето в у-ще им вреди, според някои. Ако денят на децата, когато са у дома се организира правилно и ще учат, и ще спортуват, дори ще им остане време за почивка и игра. Игра, която е много важна в развитието и възпитанието на децата. Било то и на по-големи деца.

# 128
Така или иначе грип плюс студ е достатъчна предпоставка класните стаи да са полупразни, защото децата ще се разболеят. И пак ще си седят вкъщи, но болни. Затова умните глави решават, че е по-добре превантивно да ги оставят вкъщи няколко дена.

# 129
 Simple Smile И ако не беше проблема с бележките за някои, така хем и вълка сит и агнето цяло, тези които нямат възможност да ги задържат им е осигурени училището, другите които искат да го направят по някаква причина, няма да се морят да с джипита за бележки

# 130
  • Пловдив

Чак пък вреди... Ами, то и седенето в у-ще им вреди, според някои. Ако денят на децата, когато са у дома се организира правилно и ще учат, и ще спортуват, дори ще им остане време за почивка и игра. Игра, която е много важна в развитието и възпитанието на децата. Било то и на по-големи деца.
Моите деца активно карат ски, не е да си стоим, досега караха, но в момента парите за ски свършиха и цяла седмица се търкалят у нас. Писаха, четоха, пращам ги да разриват сняг, но е факт, че основно лежат по цял ден.

# 131
  • Ямбол
Тук ваканцията продължава до петък.

# 132
При нас утре са на училище час по-късно и по 30 мин., като знам при така намалени часове какъв "прекрасен" учебен процес тече, направо ми е смешно Joy

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 13:26 от Не се сърди, човече

# 133
  • Sofia
И при нас така - 30 мин от 9 до 11.30  Rolling Eyes Голямо безумие. Хич няма да ги водя, безсмислено е.

# 134
  • София
Нашите ще са с по 25 мин. Честно казано не ми е много ясно какво точно ще учат, за толкова малко време, но поне от и до у-щето ще е в сравнително  по-човешкото време от деня.

Общи условия

Активация на акаунт