ДЕКЕМВРИЙЧЕТА КЪСМЕТЛИЙЧЕТА

• 37 114
  • 723
  •   1
Отговори
# 180
  • Лондон
Сигурно си права, pipapo,но аз не смея  Confused Искам поне на месец да стане,и ще започна да го извеждам за малко с количката.Всеки си има разбирания,тук също ги изнасят новородени,когато на 2рия (!!!) ден акушерката дойде вкъщи,каза че само мен е намерила,всички майки с двудневни бебета ги били извели . #Crazy

# 181

Иначе от ден на ден е все по-силна и дейна.  Будува си и се заглежда в предмети, успокоява се, като чуе моя глас и се кокори стреснато, като види непознато лице Simple Smile Много са сладки патета сега и все по сладки ще стават Simple Smile

Наистина, Никнейм 99, и нашата сладурка е така. А през последните дни, като се събуди и ме види, ми се усмихва широко и лъчезарно... Можете да си представите как се разтапям  Two Hearts
А още колко такива моменти ни предстояяяяяят... Нямам търпение Simple Smile

# 182
  • София, България

Иначе от ден на ден е все по-силна и дейна.  Будува си и се заглежда в предмети, успокоява се, като чуе моя глас и се кокори стреснато, като види непознато лице Simple Smile Много са сладки патета сега и все по сладки ще стават Simple Smile

Наистина, Никнейм 99, и нашата сладурка е така. А през последните дни, като се събуди и ме види, ми се усмихва широко и лъчезарно... Можете да си представите как се разтапям  Two Hearts
А още колко такива моменти ни предстояяяяяят... Нямам търпение Simple Smile

Вие имате много високи изисквания, аз само да не реве и се разтапям.  hahaha

# 183
Кажете вие как се чувствате? Аз качих мноого килограми и то от доста преди да забременея, та сега по кръгла от всякога. Като родих, изобщо не ми тежаха или пречеха. Толкова щастлива бях, че всичко мина благополучно, радвах се на детенце и си мислех, че бързо ще започна да спадам ...но вече месец и десет дена след това- просто ми няма бременният корем, всичко друго си е все така с екстра тегло Sad. Хващам се, че вече това ми тежи и влияе на настроението. Започнах да кроя планове за диети след като спра с кърменето.  Но не ми се чака толкова. При вас как е? Има ли мама, която да спазва режим?  Опитвах да се храня само със здравословни храни, но само на салати и кисело мляко и месо не мога! Страхотно ми се дояжда хляб например,  като послепяла за въглехидрати ставам Sad

# 184
Мона Лиза, истински ме разсмя! Моята беба чак вчера се усмихна за пьрви пьт, наистина е разтапящо. Досега се усмихваше само насьн или докато яде, а това не се брои. Днес става на 2 месеца. Мисля, че е още рано за хващане на предмети (умее да скубе, обаче  Grinning). Може би през третия месец ще се опитват да хващат предмети.

Аз я изведох още на 10-тия ден. Тук е и по-топло от Бьлгария, но сьм я извеждала и в студени дни. Казаха ми, че опасното било не времето, а вирусите, които виреят на затворени пространства. Тоест трябва да се избягват магазини, тьрговски центрове. Тази забрана ние я прескочихме 1-2 пьти, защото се наложи. Както ви казах малката имаше кашлица няколко дни (сега е вече по-добре), но мисля че в случая се зарази от нас, защото бяхме болни с мьжа ми.

Ох, за килограмите - в началото свалих бьрзо, сега даже си вьрнах 1-2. Имам да свалям 12-13 кг Confused Никога не сьм била такава мека. Както каза и nickname, корем нямам, но си имам навсякьде качено по-малко. Много ограничаващи диети ми е трудно да пазя, предпочитам спорта. Освен това имам нужда точно да се стегна и да се почувствам отново вьв форма след толкова време обездвижване, а това с диета няма да стане. Скоро трьгвам отново на фитнес. Да си кажа, че малко ме е срам да се вьрна в залата. Ще уплаша хората, които не са ме виждали скоро  Confused

# 185
  • Лондон
Хубаво е когато човек има по-активен начин на живот и спортува,да продължи да го прави и след като роди,това влияе и на настроение,и на самочувствие...
Аз честно казано не съм се мерила,влязох да раждам +11 кг,в момента съм някъде +3,тренирам вкъщи на велоаргуметъра от втората седмица след раждането,днес започнах с коремните преси,за сега само 100,по-нататък ще увеличавам.
Прави сте,че в този период бебенцата са толкова сладки Heart Eyes

# 186
Ами аз качих 16 кг през бременността. Като ни изписаха от болницата вкъщи се премерих и бях свалила 10. Явно бебето, плацентата, околоплодни води, стреса, гладувнето след секцио и т.н... Обаче останалите 6 кг още си ми стоят, а бебка другата седмица ще стане на 2 месеца.
Много искам и аз да ги сваля. Никога не съм тежала толкова много (60 кг). Опитвам се и аз да огранича въглехидратите, но покрай празниците беше невъзможно.
Според мен единственото решение е повече движение и спорт. Но пък заради времето сме и затворени вкъщи.
Аз мисля да започна с тези упражнения тези дни:
https://www.youtube.com/watch?v=q5nyrD4eM64

Правила съм ги и преди и са сравнително леки. А искам да са леки, защото гинекологът, при който родих секцио, ме посъветва да не бързам със спорта заради операцията.
Каза ми да изчакам цели 6 месеца!?!?
На другите майки, родили с цезарово сечение какво ви казаха?

# 187
Нямам търпение и моята бебка да почне да се занимава сама, защото няма да издържа дълго на положението, което е в момента. Sad

За килограмите: чувствам се ужасно!! Бях обездвижена цялата бременност, сега пак, изглеждам ужасно и така се и чувствам. Днес се качих на кантара и видях, че съм качила 1 кг. За
сваляне при мен не говорим в момента..

# 188
  • София, България
Аз бих правила упражнения вкъщи, но не става още заради секциото. Онзи ден по друг повод тръгнах да показвам слънчевите упражнения на мъжа ми и веднага ме опъна операцията. Аз качвам сега килограми от залежаването и кърменето, през бременността не качих нищо, излязох от болницата като скелет, дънките ми се вееха като платна по краката.

Веси, поне 5 месеца ще чакам. А за секс каза ли ти кога? Blush

# 189
Здравейте майчета Simple Smile Реших и аз да се регистрирам и да контактувам с мамита, преминаващи през подобни неща като мен.
Ние сме на 43 дни, момченце. Обичаме да се кокорим, имаме и колики от време на време, все нормални неща. Гледам, че говорите и за вашите кг, и аз имам да свалям, най-вече коремче. Раждах секцио, моя гениколог още при махането на конците каза, че мога да правя коремни, но на мен ми се струва рано. За фитнес знам, че чак след 6-я месец може. Също така мисля да си взема колан. Simple Smile

# 190
Аз бих правила упражнения вкъщи, но не става още заради секциото. Онзи ден по друг повод тръгнах да показвам слънчевите упражнения на мъжа ми и веднага ме опъна операцията. Аз качвам сега килограми от залежаването и кърменето, през бременността не качих нищо, излязох от болницата като скелет, дънките ми се вееха като платна по краката.

Веси, поне 5 месеца ще чакам. А за секс каза ли ти кога? Blush

Ами беше ме срам да питам за секса, пък уж сме големи хора Simple Smile Но в интернет прочетох, че няма проблем след като спре кръвотечението след раждането, т. нар. лохии и ние пробвахме вече и наистина няма проблем.
Освен това гинекологът ми каза, че трябва 40 дни след раждането да отида на контролен преглед, а аз само го отлагам... Но мисля, че е желателно да отидем.

# 191
Благодаря за споделеното мнение за ваксините.
И аз имам едни 7 кг излишни,  но като се стопли надявам се да излизаме и да изчезнат.
А как е при вас цикъла след раждане. Видяла съм се в чудо поне нищо не ме боли. Свършиха лохиите и сега като ми дойде този цикъл доста обилен ми се вижда. Купих си витамин С,  вече кзядох и половин шомолад как да отслабва  човек.

# 192
Добре дошла, Anssi, това малко странно ми звучи за коремните преси, защото натоварват точно коремните мускули, но щом лекарят ти го е казал, сигурно е така...
Ти какво бебче си имаш, момиченце или момченце?

Момичета, сетила съм се тези дни за Пингвинче... Някой знае ли какво става с нея и двете принцеси?

# 193

А как е при вас цикъла след раждане. Видяла съм се в чудо поне нищо не ме боли. Свършиха лохиите и сега като ми дойде този цикъл доста обилен ми се вижда. Купих си витамин С,  вече кзядох и половин шомолад как да отслабва  човек.

И на мен цикълът ми е много обилен. РТой и преди беше, но сега е направо ужас, а имах и болки малко. Надявам се с времето да се нормализира.

# 194
Аз също имам да свалям бая килограми. Коремът ми спадна до едно ниво и сега се е застопорил. А в областа на краката и дупето няма и грам свален. Питах гинеколога ми за колан, и той сподели че е против такива средства. Може мамите които са използвали да споделят дали има ефект. И да ви попитам първият цикъл кога настъпва?

Общи условия

Активация на акаунт