ДЕКЕМВРИЙЧЕТА КЪСМЕТЛИЙЧЕТА

• 37 112
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
Ние не излизаме. Педиатърката каза само при темп над 5 градуса и да не духа вятър силен и да няма мъгла. 
Едвам издържам! Даже ми хрумна да кача бебка на колата и да ходим за един месец да живеем в Гърция, обаче никой не ни пуска.

# 166
Моето посещение приключи преди малко, Джованна е 4280, обаче я измериха само 51 см, според мен сестрата не я измери като хората, ще чакам мъжа ми да се прибере от работа и ще я премеря и аз.
Педиатърката ми е такъв ръб, не ми се говори просто, но само тя ни прие, добре че чета в групата във фб и тук ,че иначе няма да знам задължителните неща. Днес аз я питах няма ли да изпише витамин Д и тя се съгласи с мен....  hahaha #Cussing out  Нищо не спомена за ортопед, но аз толкова бързах да избягам от клиниката да не лепнем нещо, че не я питах.
И така - до майките от София, кой ортопед може да ми препоръчате за прегледа? Ще съм много благодарна!

Мога да препоръчам детски ортопед - д-р Михаил Алексиев от МЦ "Детско здраве" - близо до Пирогов е - „Ами Буе” № 27-29. Става за профилактичен преглед Simple Smile

# 167
Мамчета сложихте ли ваксините на бебоците дето са за след 2 месец. Ние ставаме на 2 месеца на 25.01 и ми казаха че ни чакат 2 ваксини и 1 срещу ротъри вирус  която,  ако искаме трябва да закупим. Имахте ли нужда от панадол как са Вашите мъничета после.
Нашият Ники също се заглежда само по лампи и движещи се играчки,  нищо не лови изключая коса и синджирчета.
А по повод на млеката като не намерим АМКонфорт и се стигне до запек му цедя ябълка с малко захар и му давам сока,  голямо облизване пада. Първо само 1 парченце,  после половин ябълка,  но не и да заменя хранене със сока. Ние сме глътнали будилник и на 3ч ядем и се будим с рев за храна, а и дебелеем,  след 1 месец 4600гр сега да видим.
Хайде спокойна нощ.

# 168
  • Лондон
Аз купих АМ аптамил Комфорт и бебето си изпива шишето за 30 минути,явно е мн по-гъсто и пада голям зор докато го изпие Crazy
Тук ми казаха,а май и в Бг са на същото мнение,да не се дава нищо на бебето,освен мляко,до 6тия месец (изключ. вода).Та се учудих за сокчето от ябълка със захар newsm78

# 169
  • София
Kristi,и аз мисля,че е много рано да му се дават сокчета,още повече със захар.
Относно ваксините,на нас ни ги сложиха двете миналата седмица.Преди и след ваксината давах по схема шуслерови соли,а вечерта в деня на ваксината дадох превантивно панадол и нямаше проблеми-нито температура,нито нещо друго.

# 170
Мамчета сложихте ли ваксините на бебоците дето са за след 2 месец. Ние ставаме на 2 месеца на 25.01 и ми казаха че ни чакат 2 ваксини и 1 срещу ротъри вирус  която,  ако искаме трябва да закупим. Имахте ли нужда от панадол как са Вашите мъничета после.

Нас педиатърката ни предупреди, че на 24-ти януари, когато ставаме на 2 месеца, трябва да ни сложат шествалентна ваксина, ако сме съгласни и Йоана е здрава... Слава Богу засега бебка е здрава, не сме ползвали Панадол. И май сме по-скоро съгласни. Убеди ме един приятел лекар, че е по-добре да направим задължителните ваксини... Дано всичко да е наред!
Витамин Д и на нас не ни предписа лекарката. Йони пи профилактично някакъв витамин Ка първия месец. Ще питам и аз педиатърката, като отидем другата седмица, защо така...

# 171
Мами с момченца, имам въпрос... Днес като къпахме бебо и забелязах, че топчиците са му доста тъмни, а пишчето светло. Нормално ли е да са с такъв цвят, че се притесних, като тъмно кафеви са. До сега не съм им обръщала внимание, не помня как бяха в родилното, но нищо не са ми казали. Взех да търся снимки на голи бебета, но почти няма в нета. Моля за вашите коментари.
Никой ли не видя въпроса ми или са само мами с момиченца на линия???

# 172
Ами те по принцип са си по-тъмни. На моя мъник също са така. Ама чак тъмно кафяви...  newsm78

# 173
  • София
При Никола няма разлика в цвета,може би са една идея по-тъмни,но в никакъв случай не са тъмно кафяви.

# 174
  • Лондон
Здрасти Ivi,аз уж чета всичко,но съм пропуснала поста ти.Миши няма разлика в цвета,но познавам други майки на момченца,който са ми споделяли за такава разлика,и мисля че е нормално Wink

# 175
  • София
Я да питам и тук. От вчера забелязвам, че като кърмя дребчо и той ръмжи, нерви се, мъка, хъмка и т.н. На какво може да се дължи? newsm78

# 176
  • София, България
Я да питам и тук. От вчера забелязвам, че като кърмя дребчо и той ръмжи, нерви се, мъка, хъмка и т.н. На какво може да се дължи? newsm78
колики

# 177
  • София
Колики Simple Smile И моя е така,някой път така се дърпа,ръмжи и върти глава,че имам чувството,че ще откъсне месо от мен!

# 178
На притеснението за разликата в цвета: сега съм с момиченце, но имам две момчета преди това, та няма нищо притеснително,  че тестисите са по тъмни- нормално е. А в пубертета и пишото ще потъмнее Simple Smile Иначе и нас сега ни мъчат колики от време на време и докато я кърмя ръмжи и се нервира... наистина все едно ще откъсне парче от мен в един момент Simple Smile Научила се е да плюе всичко, което не и харесва  на вкус и виждам зор даването на Инфакол и капките витамин Д, веднага ги изплюва. Повтарям- пак! Но се успокоявам,  че все нещо е останало в устичката и е потълното. Иначе от ден на ден е все по-силна и дейна.  Будува си и се заглежда в предмети, успокоява се, като чуе моя глас и се кокори стреснато, като види непознато лице Simple Smile Много са сладки патета сега и все по сладки ще стават Simple Smile

# 179
Макар че не съм в Бг,и тук не е минусови градуси,пак ме е страх да изкарвам Миши навън,а и той е на 26 дни.Тук е доста влажно,духа студен вятър,темперетурата е около 0-5 градуса,но ужасно ме е страх да не вземе да изстине.Може би след 40тия ден ще започна да го изкарвам
Значи срам ме хвана  Embarassed аз моята кукла я изведох на 15-тия ден точно.  Сигурно беше около 7 градуса навън,  но нямаше вятър и мъгла, разбира се.  Разбирам те прекрасно за времето.  Немското време е като английското време  Laughing тук е почти винаги мрачно  и влажно.  Ние сме на Северно море.
Извадих я по препоръка на акушерката. Когато я попитах кога мога да я изведа,  отговорът беше : "Немците ги вадят веднага, само на вас ви е страх. " Свежият въздух се отразява добре на детето. Представи си ти как се чувстваш ако стоиш само вкъщи.
Съветът ми е да избягваш много ниски температури, мъгла,  силен вятър.  Когато времето е спокойно,  извади го за малко ,20-30 мин за пръв път е добре. Като го облечеш  и завиеш в количката му е добре на бебчо.  Моята веднага заспива.
Аз лично бъркам под одеялцето и под блузката й на врата,  и така виждам колко  й е топличко. Имай предвид, че не може цяла зима да стои вътре. Това си е един вид изнежване също. И не правете грешката да ги навличате с по 5 ката дрехи като излизате. Защото само да влезнете в някой магазин, там вече е 20 градуса и това дете веднага се изпотява,  и после пак вън... Не е много добре.  Лично мнение и наблюдение изказвам,  все пак всеки сам си решава.

Общи условия

Активация на акаунт