ДЕКЕМВРИЙЧЕТА КЪСМЕТЛИЙЧЕТА

• 37 109
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
Pipapo, не се притеснявай, още дьлго време ще има да си говорим за наакано и поврьщано.   Simple Smile Моята никога по повече от ведньж на ден не се е изхождала като преди беше на смесено хранене. Сега си вьрши работата ведньж на 2-3 дни, може би защото е изцяло на АМ. За запек се говори ако няма изхождане повече от 3-4 дни.

Да кажа, че имаме прогрес - откакто й сложихме музикална вьртележка над леглото се заглежда с интерес в движещите се играчки и издава много сладки звуци.

# 151
Гледам, че живот си живеете с бебетата на АМ  Grinning Моето е на кърма и ака по 10 - 12 пъти на ден  Crazy Сменям памперси нон стоп, че и докато я измия, пак успява някак да се изака...

Музикалната въртележка и при нас се радва на интерес  Wink

# 152
Здравейте мами,

Не съм писала много отдавна, за което се извинявам, но знаете как е след раждането, като те завърти въртележката и не ти остава време за нищо... Иначе ви следя, но все не стигах до писане.
Днес видях, че Мона Лиза ми е писала на лични съобщения и малко се засрамих  Blush
Искам сърдечно да поздравя всички с Новата година и да ви пожелая много здраве и щастие!

Благодаря на Fatamorganakat за новата тема. Страхотно заглавие!!! То ние се родихме през ноември, но нали от началото съм си с вас и се познаваме, предпочитам тук да си продължа Simple Smile

Прочетох по-голямата част от последните коментари, та да се включа и аз по тях. Учудващо моята Йоана си спазва режима и не се буди през нощта. Заспива към 12 вечер след последното хранене и се събужда сутрин около 6, та с баща й добре си поспиваме. Запечена досега не е била. В началото ходеше по 3-4 пъти на ден, сега вече по 1-2 пъти, но педиатърката каза, че е нормално да го прави по-рядко с течение на времето.
За храненето, в началото бяхме на смесено хранене, сега вече е изцяло на АМ. За съжаление имах много малко кърма. Въпреки това първия месец беше наддала 900 гр. и цели 4 см. Аз чак се притеснявам, че расте прекалено бързо, но според лекарката и там сме добре... Май по височина ще прилича на татко й  Rolling Eyes
Купихме и активна гимнастика миналата седмица и макар, че сме на месец и 3 седмици, много се радва на играчките и се опитва да ги стигне, та пада сериозно раздвижване на ръчичките и краченцата. Изобщо вече будува доста през деня и има нужда от игри и забавления... Жалко, че времето хич не е за извеждане навън, но и това ще стане Simple Smile
Забравих за коликите. Слава Богу не ни мъчат много. От време на време й давам чая на Хип или капки Инфакол (симетикон). Вода категорично отказва да пие, но чая й харесва.
Вие на вашите бебочета давате ли им вода?
Хайде спирам, че много дълъг стана отчета Simple Smile Целувки  Heart Eyes 

# 153
Напоследък съм доста активна дано не ви досаждам.
Вода аз и давам откакто ни изписаха, сега пие 20-30мл на ден. Ака по 4-5пъти  на ден,( ако не ака повече от 12 часа и почва едно мрънкане.) още а е на смесено хранене,на почти 2 месеца е, а на ядене не изпива повече от 60мл, а още яде на 3 часа.на мен ми се вижда пораснала съдя по дрешките, някои и умаляха. Не се отказала от 6 тото хранене, "мечтата на педиатър" за режиим и намаляне на храненията. Мн обича да си цока, харесва и да заспива на гърда, ако почне да мрънка пак и давам поцоква и мирясва, имам малко кърма. От 3 дни има активна гимнастика и умира от кеф мн и харесва маха като хеликоптер, и на въртележката на леглото се кефи .

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 12:55 от bob_ka

# 154
Като ви чета нямам тьрпение да пробвам дали и Вики ще се радва на активната гимнастика. Порьчала сьм я по интернет и би трябвало да дойде след 2 дни.

Четох, че на тази вьзраст е хубаво да ги стимулираме с черно-бели картини, както и да ги оставяме пред огледало та мисля и това да пробвам тези дни.

# 155
Аз купих еднна музикална въртележка за кошарата, но не стана да я сложа, увисваше надолу. Кошарата ни е сгъваема. За това я върнах и взех друга дето не е музикална, а само шумоляща. Показвам и шарени картинки и й говоря. Активна гимнастика една приятелка ще ми даде, саомо да се добере до мен. Днес ни беше 1вата конс. , фъстъчка е порастнала с половин см и 700 гр.

# 156
Здравейте мами!
Моята бебка след 3 дни ще стане на 1 месец и по този повод исках да ви попитам кога мога да я изкарам навън. Досега само за по 5 минутки е била,от входа до колата. Благодаря ви.

# 157
Да бяхме родили напролет, че да ги извеждаме всеки ден. При нас е минус 15 - как да я изведа. Страх ме е до консултацията да идем, камо ли разходки да правя.

# 158
Така е, при нас е -2 . Педиатърката каза когато е около нулата да я извеждам, но пак ме е страх. Имам познати които ги разхождат в мола или ходят до хранителни вериги с тях, но пък там се притеснявам да не лепнем някой вирус:(

# 159
  • София
Ние с Никола излизаме за по половин - един час,нищо че е студено.Като му облека космонавта и го сложа в количката,или в слинга и няма проблем.
Нико нещо май не се кефи много на активната гимнастика-слагам го,той се кокори само,ама никакъв ентусиазъм няма,нито да хване играчка,нито нищо.Абе...мъжка му работа! Simple Smile Иначе в музикалната играчка над леглото се заглежда,даже вечер,като го сложа да си легне,и се втренчва в нея,сякаш чака да му я пусна да свири. Днес му дадох и жирафчето Софи, гледа го,но не го хваща още,а е вече на два месеца и 3 дни.

# 160
  • Лондон
Макар че не съм в Бг,и тук не е минусови градуси,пак ме е страх да изкарвам Миши навън,а и той е на 26 дни.Тук е доста влажно,духа студен вятър,темперетурата е около 0-5 градуса,но ужасно ме е страх да не вземе да изстине.Може би след 40тия ден ще започна да го изкарвам

# 161
И аз така знам, че трябва след 40 ден, но вече не издържам само в нас, а и така съм зависима изцяло от мъжа ми, дори с пазара не мога да помогна.

# 162
Е, аз си излизам, понеже имам доста ангажименти, просто оставям бебето на мъжа ми за час- два. Но нея не я извеждаме точно сега.

# 163
  • София
И аз се страхувам да излизам навън с дребчо. За 1 месец излязохме един път за 5 мин. на терасата Laughing

В четвъртък сме на първа консултация. Нямам търпение да видя дали бебо качва само от кърма ooooh!

# 164
  • София, България
Моето посещение приключи преди малко, Джованна е 4280, обаче я измериха само 51 см, според мен сестрата не я измери като хората, ще чакам мъжа ми да се прибере от работа и ще я премеря и аз.
Педиатърката ми е такъв ръб, не ми се говори просто, но само тя ни прие, добре че чета в групата във фб и тук ,че иначе няма да знам задължителните неща. Днес аз я питах няма ли да изпише витамин Д и тя се съгласи с мен....  hahaha #Cussing out  Нищо не спомена за ортопед, но аз толкова бързах да избягам от клиниката да не лепнем нещо, че не я питах.
И така - до майките от София, кой ортопед може да ми препоръчате за прегледа? Ще съм много благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт