ДЕКЕМВРИЙЧЕТА КЪСМЕТЛИЙЧЕТА

• 37 107
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
Анастасия, много е красив този цитат, благодаря ти, че го сподели!! Пак ревнах.

Позволявам си да го преведа: 

Никога отново няма да имаш точно този ден с твоите деца. Днешният ден е дар. Дишай и наблюдавай. Изучавай техните мънички личица и стъпалца. Наслади се на подаръците на настоящето. Наслаждавай се на днешния ден, мамо, защото няма да усетиш как ще ти се изплъзне.

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 21:39 от gardje

# 136
Трябва да си го сложим в началото на темата  Simple Smile Като се замисля какви хубави неща ни очакват - пьрвата истинска усмивка, смях, прохождане, пьрвото "мамо", как ще си играем, ще я уча на разни неща, ще се гримираме  Flutter и се изпьлвам с ентусиазьм.

Като споменахме стьпалца - купих рамка за снимка с място отстрани за отпечатьк от рьчичката и стьпалото. Много сладко се получи, макар че с рьчичката видяхме голям зор докато стане. Купих и една рамка за снимки на личицето за всеки месец и в средата голяма от пьрвия рожден ден, сьщо и бебешки дневник  Crazy

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 22:12 от Anastasiya_S

# 137
И аз направих отпечатъци на моя мъник, само че не ми се даваха 60 лв за тези готовите рамки, та си купих една хубава дървена кутия с място за снимка на капака и отделно моделираща глина. Стана много готино и ми излезе към 18 лв Simple Smile

# 138
Много неща човек може да си направи сам, ако му се занимава. За играчките важи сьщо...

# 139
Майчета, имат ли проблеми някои от вашите бебоци с изхождането?  Малката ми май се е запекла нещо. Sad пробвах с термометъра да стимулирам, но се изака малко  и с голямо напъване.  Някакви идеи как да й помогна???  Sad

# 140
Моята е на АМ и редовно прави паузи от по 3 дни. В случай на запек педиатърът ни каза, малко олио върху клечка за уши и се вкарва леко в дупето. Ако това не помогне тогава вече ще ви дадат нещо друго. Дано свърши работа.

# 141
  • Лондон
Да,когато бебето е на АМ,много чресто се случва да има запек.Когато Миши се беше запекъл,аз намазах връхчето на термометъра с олио за тяло,и съвсем внимателно му подразних дупето.При мен подейства.Ако скоро не се изходи,го заведи на педиатър,за да ти каже какво точно да му дадеш,и да не се мъчи детето. Wink

# 142
Ако сте на АМ може да пробвате да смените млякото с Лактана. С нея всички бебета във форума са се справили със запека. Някои мами дават пробиотици, например Био гая, а съм чувала за 3-4 капки преварен зехтин преди хранене в лъжичка с малко мляко смесено

# 143
За запека пробвали ли сте леко топла вода на гладно и след това да го храните или малко повече вода след ядене. Доста хора се оплакват че аптамила запича.
Момичета вие режите ли ноктите на вашите бебоци

# 144
Точно и аз днес щях да питам за ноктите. Тази седмица мисля вече да й ги изрежа.

# 145
  • Лондон
Аз пак да се включа Laughing Дано не ставам досадна с честите си постове,за ноктите-режа ги от 2рата седмица,а нормалния Аптамил наистина запича леко,откакто минах на Аптамил про футура,всичко е наред.След като свърша последната кутия обаче,искам да пробвам Аптамил Комфорт (много от вас казват,че го ползват,а и Мишко е с колики )
Хубава вечер bouquet

# 146
Аз сьщо й режа ноктите от самото начало, защото си драска личицето. Растат й много бьрзо.

# 147
  • София
И аз режа ноктите от началото почти. Simple Smile
За млякото,аз му давам Hipp Combiotic и не се запича.Но аз давам само веднъж вечерта от АМ,през останалото време е на кърма,та може и това да е от значение.

# 148
Мами с момченца, имам въпрос... Днес като къпахме бебо и забелязах, че топчиците са му доста тъмни, а пишчето светло. Нормално ли е да са с такъв цвят, че се притесних, като тъмно кафеви са. До сега не съм им обръщала внимание, не помня как бяха в родилното, но нищо не са ми казали. Взех да търся снимки на голи бебета, но почти няма в нета. Моля за вашите коментари.

# 149
Мери, аз виждам голяма разлика,откакто сме на Комфорт . На мен акушерката, която идва вкъщи ме посъветва до 10-12-та седмица да я храня с Комфорт, защото уж червата започвали да работят правилно тогава. А това мляко е с редуциране лактоза и някакви специални добавки,  и го водят като специален режим на хранене за такива бебета с проблеми. Сега пак пръцка малката, но е далече от  това, което беше.  Голям рев, голямо гърчене, въпреки, че й давах Лефакс (симетикон)  винаги. 
Иначе моята буба се изака днес сама.  Аз като се поинформирах, разбрах, че след 6-та седмица бебето, ако не е на кърма, може да се изхожда на няколко дни по веднъж..а аз очаквам като преди, по 3-4 пъти на ден  newsm78 . А и явно не е била със запек, защото се изходи съвсем нормално.  Но аз се бях притеснила... Запек има детето само при твърди изпражнения ,доколкото разбрах вече.  Дано не съм ви отегчила и изнервила с " наакания" си пост.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт