ДЕКЕМВРИЙЧЕТА КЪСМЕТЛИЙЧЕТА

• 37 120
  • 723
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ще се побъркам днес.  Close Кърмя го от 1 часа на обяд на почивки. Постоянно иска да суче...Давам му 20 минути на гърда, махам го да се оригне и той започва да търси гърда и да си яде ръчичките ..Фаза на растеж ли е? Колики ли са...? Не знам Shocked
Направи ми впечатление, че сега му дръпнах малко сополки с аспиратора и той сучеше доста по-ефективно и заспа. Confused

# 196
Имат си такива дни просто  Peace

# 197
  • София, България
Цикълът може да дойде още на първия месец след раждането, но при някои чак след една година.

Веси, аз ръчках мъжа ми да го пита, ама явно и той не е посмял.  hahaha Така или иначе засега изглеждам и се чувствам като сгазена от влак, та не ми е на дневен ред. Смешното е, че от упойката или от обезболяващите в реанимацията, ме беше подгонил хормона и му писах някакви простотии на мъжа ми, 3 часа след секциото.  Crazy hahaha Големи закани бяха хаха

# 198
  • София
Aз по време на бременоста качих 12 кг,от които в болницата оставих 6-7,а след две седмици бях свалила и другите.Но сега...с това кърмене мисля,че ще кача повече кг,от колкото когато бях бременна!Постоянно ми се яде нещо сладко,отварям един шоколад и го изяждам целия.Има и едни бисквити,който много харесвам и купувам по 10-15 кутии от тях,отварям и изяждам по една цяла кутия на ден!Направо не знам вече,скоро ще започна да се търкалям!
За секса,на 40тия ден след операцията бях на преглед и док каза,че може да го правим,но аз съм толкова уморена,че в свободното време гледам да си легна и хич не ми е до секса. Laughing

# 199
Ansi, добре дошла при нас!

На мен лекаря, който ми направи секциото каза че мога да правя всякакви упражнения, без тичане и не прекалено интензивни, но това заради кърменето, а аз вече не кърмя. Това може би, защото секциото ми е уж по някаква нова техника, при която не режат мускулите, а само ги разместват. Не съм спортувала обаче, за да знам дали ме боли. Моя лекар е против коланите. За секса каза въздържание 40 дни. Мama Ves, теб те е било срам да питаш, а пък аз мислех да питам дали "секс" означава, че и оргазмът е забранен, че 40 дни ми се видяха много, но се възспрях.  Blush

На мен вече ми дойде цикъла, точно 40 дни след секциото  #Crazy Почти се застъпи с лохиите. На всичкото отгоре след 2 седмици ми дойде 2-ри път! Бях вече и на контролен преглед лекаря ми каза да внимавам, че дори и да кърмя мога отново да забременея, а пък с цикъла настъпва такъв хаос, че е невъзможно да знаеш кога ти е овулацията. И така - 8-9 месеца без цикъл, ама после 2 пъти месечно. Даже не знаеш кога ще те изненада  Crossing Arms

Защо смятате, че кърменето пречи на отслабването? Чувала съм го и от други майки, а пък навсякъде пише, че дори помагало на отслабването, защото се изразходват доста калории.

Незнам Пингвинчето какво прави, ама с близначетата сигурно и за четене на форум не й остава време.

# 200
Mama_Ves момченце имам.
Аз бях питала док за секс и той беше казал да изчакам поне 40 дена да изтекат лохиите. За цикъла и на мен ми се застъпа с лохиите, те спряха и той дойде след 2-3 дни. В чудо се видях  ooooh!
Ние сме изцяло на АМ, но за кърмещите съм чувала, че по-лесно отслабват и прибират коремче

# 201
  • София
Аз съм от кърмещите,но нито съм отслабнала,нито корема ми се е прибрал!  Grinning Ама то с това ядене на сладко няма как и да стане!

# 202
Анастасия, моля те разкажи за този нов метод за секцио, кой лекар ти го прави?

# 203
Alja, да напомня че родих тук в Италия та едва ли на някой ще му е полезно името на лекаря. Ами това е някаква техника, при която коремните мускули вместо да се режат се разместват с рька. Май има и някакво име, но не сьм се интересувала. Може и в Бьлгария да се прави, защото мисля че докато бях бременна срещах някьде в интернет статия на бьлгарски. Не сьм сигурна. Иначе болки след операцията си имах 3-4 дни. И има нещо, което ме притеснява. Както казах, корем нямам. Прибра се много бьрзо (противно на това, което бях чувала за секциото), но пьк точно над белега имам една ивица пльт, доста подута, особено отдясно. Като го видях това нещо ми идваше да се грьмна. Сега ми се струва, че или е понамаляло, или аз свикнах да го гледам. Има ли някой друг с такьв проблем? Лекарят ми каза, че до няколко месеца ще изчезне. Даде ми крем и каза да правя масажи, но аз никак не вярвам, че ще се махне. Бих си направила естетична корекция, но ми се иска да имам поне още едно дете та ще трябва да чакам  Cry

Редактирам се: намерих инфо. Предполагам става вьпрос за метода на Щарк, който е по-щадящ. Ако успея ще кача линк. Има доста инфо в интернет. Наистина моето секцио продьлжи 15-20 минути, а след това можех да пия вода.

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 21:05 от Anastasiya_S

# 204
Аз нали лежах 1 месец в Майчин дом и там ядях малко, та добре отслабнах - на изписването на бебето тежах колкото и преди да забременея. Но с кърменето и вкусната храна у дома сега съм 3 кила отгоре и коремче имам за сваляне  Twisted Evil

# 205
Само на мен ли не ми е дошъл цикъла, въпреки, че вече не кърмя? newsm78 на 26.01 правим два месеца, а още няма никой  Confused

# 206
  • София, България
И тук правят отдавна секциото така. И на мен и на Mama_Ves не са ни рязани мускулите.

Анастасия и аз имам това подутото, обаче май намалява. Докторът каза на 23ти да изчакам 20 дни и да започна да го мажа с дерматикс гел. А акушерката в реанимация ми препоръча горещо едно друго, но е доста скъпо - еххх забравих го, ще го търся,някакво билково с Т започваше.

# 207
Благодаря Анастасия за инфото

# 208
За цикъла, аз съм в цикъл в момента, но вече минава, а Йоана става на 2 месеца на 24-ти. Много обилен, но аз и преди бременността си бях така.
Лохиите ми продължиха по-малко от 30 дни.
Наистина и ние с Мона Лиза не сме рязани, по отношение на операцията съм страшно доволна от д-р Маленов, дори и белег нямам кой знае какъв.
Защо обаче ми забрани спорта, не знам... Сигурно се презастрахова. Пък аз като разнасям Йоана по цял ден напред назад, то пак си е спорт все едно. Както и да е. Ще потърпя още малко. То и без това не знам от къде ще го намеря това време за спорт.

# 209
  • Лондон
Действотелно,и в Бг има такъв метод за секцио без рязане на мускулите,практикува го моя любим лекар-доктор Велев,шефа на шейново.А вече даже едва ли само той.
И на мен цикълът ми още не е дошъл,но и аз родих преди 28 дни.
Момичета,да ви питам,още от раждането на бебето забелязвам притреперване по няколко пъти на ден на брадичката и долната устна,главно когато го вземам да го нося и си променя положението на тялото. newsm78 В началото си мислех,че го е страх,но сега не съм сигурна newsm78 Някое от вашите бебенца прави ли така  Confused

Общи условия

Активация на акаунт