ДЕКЕМВРИЙЧЕТА КЪСМЕТЛИЙЧЕТА

• 37 067
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
Ако щете ми вярвайте,искам да съхраня достатъчно кърма,като почне захранването да давам нея и аз да спра да кърмя.Не знам дали ще се получи.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 18:45 от fatamorganakat

# 586
Звучи супер! Успех със замразяването!  Peace

# 587
Здравейте, мили мами!
При нас последните десет дни са трудни. Бебка я мъчат колики, плаче и не спи през деня. По цял ден ми е в ръцете... На периоди са нещата, имаме добри и не толкова добри дни.
Лек и приятен ден на всички и съкровищата много да слушкат!!

# 588
Gardje, ти какво даваш срещу коликите? То не, че нещо помага на 100% де, но има известно облекчение... Лошото е, че май при всяко бебче помагат различни средства.
Моята Йоана няма колики отдавна. Слава Богу й минаха много бързо и леко, но най-добре я облекчаваше чай от счукани зрънца анасон...
Сега обаче имаме друг проблем. Много често след хранене хълца. Тя хълцаше доста още в утробата де и не знам как да й помогна. Водата въобще не й помага. Все забравям да питам педиатърката, това проблем ли е...
Има ли други хълцащи бебчета?

# 589
Здравейте, мами. И ние от вчера сме с колики и все спи на мен. Така поне е по-спокоен. Жадувам за момента, когато няма да се пъни от колики  Praynig
За хълцането, малкият хълцаше преди след всяко хранене, сега поне е по-рядко. Бях чела, че това е от рефлукса. Пък ние имаме - преди повръщаше пак след всяко хранене, сега и повръщането намаля. Дано, и това скоро да спре  Praynig

# 590
 Mama Ves и Рая още преди да ми се появи хубаво  коремче,хълцаше много и така до последно... Като се роди продължи и до сега си хълца. Шегувам се че го е взела от мен,понеже съм същата и нищо не помага... Просто си минава..

# 591
Mama_Ves, кой ли не съм питала за хълцането, всички, до които имах достъп в Щерев, после и педи, нищо не дават като съвет. В някои случаи помага водичка, но не винаги.
Относно коликите, нашите попреминават, сега си чакаме зъбите  Mr. Green Аз сменях няколко вида капки. Най- успешно ми беше с: сутрин Биогая, към 11-12ч. Колик Стоп, към 15-17ч. Лефакс, към 19-20ч. Колик Стоп. Така ги редувах, че от Лефакса се запича и той е и по-вреден като съставки. На други бебчета помага Абоколикен, на нас, не! Дано минат по-бързо!

# 592
  • София, България
Gardje, аз пробвах какво ли не като капки, Лефакс изобщо не ни помогна, Абоколикен - имаше някакъв минимален ефект, сега сме на Колийф и определено е по-добре положението, а може би й минават коликите, де.  hahaha Също сутрин давам Линекс бебе - много съм доволна! Биогаята изобщо не я одобрих, да не говорим колко бързо свърши шишенцето.
Ние си живеем сред торби и кашони, важното е да сме спокойни.  hahaha Малко е проблемно като си намерил само 2 вилици, 1 лъжица и не можеш и не можеш да намериш черпака, за да сипеш супата, но това е просто суета.  hahaha
След като се преместихме, два дни - понеделник и вторник Джованчето просто се скъса да реве! Направо ме разбиии. Сега е спокойна, започна да свиква с новото място, или може би баща й прогони духовете с тази светена вода, която ръсеше навсякъде.  Mr. Green

# 593
Благодаря за мненията за хълцането, момичета... Надявам се, че не е симптом за проблем.
VessyyD, то и аз много хълцам, може пък наистина да е наследствено.
Преди 2-3 години ходих на гастроентеролог и установиха, че имам каскаден стомах, т.е. стомаха ми е като прегънат. Не е страшно, просто е добре да хапвам често по малко. Ако ям повечко, почва да ме боли и често хълцам. Така си ми бил по рождение. Дано само Йоана не го е наследила от мен!
А при пика на коликите, на нея най-много й помогнаха капките Infacol. Иначе пробвахме и BioAmica, и Еспумизан, но от тях нямаше ефект... Но наистина за всяко бебче е индивидуално и както каза един мой колега, просто трябва търпение докато коликите отминат, а капките са за успокоение на родителите, че правим нещо Simple Smile
Хубав ден на всички  Hug

# 594
Mama_ves и моята бамбинка хълца почти след всяко хранене, а не повръща. Казаха ми , че поглъща въздух като се храни по- лакомо , особено от шише. Тя много хълцаше и в корвма ми, там как точно попада въздух не ми е ясно. Може би амниотичната течност има този ефект

# 595
Давам Инфакол капки. Мисля, че й действат добре, защото една седмица беше на Лефакс и явно няма добро действие щом пак се мъчи! От вчера пак почнахме инфакола и май я научих да пие и чая на Хипп против колики и май е по-добре щом се унесе сега. Снощи между две хранения изпи 40 мл, сега пак толкова. Ще пробвам и Колийф.
Докато се науча да я гледам, тя ще порасне. Simple Smile За хълцането, при нас го има през деня, когато и повръща. Нощем нито хълца, нито повръща. Обяснявам си го с нахълтването на повече въздух през деня, по-активна е и превъзбудена.

# 596
Привет! Simple Smile
Някакви идеи как да извадя мигла от окото на бебето? Миглата го дразни, реве и окото сълзи.  Confused

# 597
Mona Lisa, на Джованна й трябва време да свикне с новия дом  Grinning

Мама Вес, как ще е проблем, сьвсем нормално си е хьлцането. И Вики хьлца често след хранене. Четох дори, че за бебетата не е така дразнещо, както за нас .

Относно коликите като цяло при Вики бяха за малко и не сьм й давала почти нищо. ММ купи капки и й даваше понякога, но аз - не.

Вчера сложихме ваксините. Ревна, но много бьрзо се успокои, почти веднага. Смело момиче. Вдигна температура до 37.5, дадох й капки, а днес няма. Други ефекти не виждам.

От няколко дни имаме напредьк: започна да си играе с една крава-зальгалка, която е закачена на легьлцето й. Бие я, хваща я с рьчичка, разглежда я и понякога я сьбаря. Другото е, че вече много се усмихва и като й говорим издава звуци сякаш отговаря. Толкова е сладка!

feeling, нямам идея, но сьс сьлзите би трябвало да излезе.

# 598
  • Лондон
Mama_ves,сигурна съм,че хълцането не е никакъв проблем за бебченцата.Абсолютмо нормално е.Всички хълцат.
Мона Лиза,абсолютно те разбирам за преместването.Това за мен е едно от най-неприятните неща,но пък в твоя случай е за добро.Неприятни са първите 1-2 седмици,после всичко се подрежда   Wink А Джованна ще свикне,че и ще й хареса.Сигурна съм Wink
Gardge,тея колики са направо ужасни.Кофтито при тях е,че вече понякога започват още с раждането( моя случай) и изобщо не се знае колко ще продължат.Аз пробвах Colief,макар че са по-скъпи,изобщо не помогнаха на Миши.След това,та до днес,давам Инфакол,и съм мн мн по-доволна.Определено помогнаха повече.
Момичета,много се радвам,когато чета,че вашите бебенца не са имали проблем с ваксинацията и не са я понесли зле.Това ми дава кураж,че и при нас нещата ще се развият по най-добрия начин bouquet

# 599
Anastasiya_S, той още няма сълзички, но като гледам все повече овлажнените му очички, скоро ще тръгнат. Днес прави 40 дни.  Grinning
Аз пиша при вас, защото бременността си я изкарах във вашата компания и по термин съм Декемврийка, но реално той се роди на 01.01.   Flutter

Общи условия

Активация на акаунт