Искам да кажа ... (103)

• 55 168
  • 812
  •   1
Отговори
# 780
  • Варна
И аз съм от отбора на Хонда - имам VFR 800. Вярна ми е машинката, стареем рамо до рамо повече от десет години заедно. Леле, сега като се замислих, че аз с мъжа ми съм от по-малко време Simple Smile

# 781
А как се отразява сланината на холестерола, досега винаги съм си мислела, че е вредна и запушва кръвоносните съдове.

Нищо не ми запушва, в петък се тествах, бомба съм. Ама аз не жмуля само сланина де, от нея хапвам 3-4 пъти през зимата. Ям каквото е писала Жаки + сметана  Mr. Green

У дома така духаха прозорците и вратата в хола, миналата зима ги хванахме. Облепихме вратата на терасата и входната с едно като гумено уплътнение, от задната страна като самозалепващо тиксо. Абе ако идете в железарията и поискате уплътнение за врата ще ви го дадат. Прозорците измазахме със силикон, при нас духаше точно където прозореца е монтиран. Усеща се разликата веднага  Peace

# 782
Захир, много ми харесва у вас. Умееш да създаваш уют.

Алечке, да ти е жива и здрава мама.

Лиляна, ако си пропуснала Тримата мускетари и дамата с камелиите, вероятно също ще ти допаднат.

Тонка, преживя ли партито на децата? Много ми хареса как им "мяташ" храна, точно като в зверилник  Grinning.

Янтра, представих си катуна Simple Smile.

Браво на режимните. Аз и тази седмица няма да съм съвсем, защото ми донесоха 2 кг череши, а пуби не обича.

# 783
Даун, прати ги на мен. Моят режим ще ги хареса тези череши, а до български такива има още 6 месеца.

# 784
Сори Съни, но по-скоро ще си прегриза ръката  Mr. Green. Аз обожавам череши, а тук има за много кратко и са по 30 долара килото. Сега са по-евтини и ще си ги изям, ако ще всички на дупето да ми се лепнат Simple Smile.

Утре и други ден ще съм на череши и боровинки и после салати и месо.  Не мога да намеря сланина тук да си осоля имаче обичам с праз и на скара.

# 785
  • Пловдив
Защо не си посадиш една череша в двора?

# 786
Защо не си посадиш една череша в двора?

Не виреят при нас за съжаление иначе и джанка искам, но те имат нужда от застудяване или поне така си мисля, защото никой не гледа. Не съм виждала в цветарниците поне. Има праскови, манго и цитруси.

Куркума да каже дали в южна Гърция виреят череши? Ако там стават, може да поръчам една и да се пробвам.

Почвата е предимно пясък, та си мисля, че няма да стане Sad.

# 787
  • Пловдив
Черешата като вид идва от Близкия Изток, има сортове, които виреят на топло. За почвата - ще изкопаеш по-голяма дупка, няколко чувала купена пръст, като се захване в нея ще се оправи с пясъка.

# 788
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Като спомена Титина това "Окси" за почистване, си помислих, че става дума за нещо модерно, защото преди време гледах документален филм за перални, които перат с кислород - някаква специална топка се слагаше в пералнята и толкоз - без перилни препарати всичко се изпира идеално, а и околната среда пощадена. Отделно от това - евтино. Та отдавна чакам да стане масово, ама нА, не съм дочакала още. Joy
Завиждам ви за високомазнинната диета, защото изглежда лесна, но за съжаление е неприложима за мен - риба не мога да ям без хляб или картофи - единствено пържена цаца или сафрид. Сьомга не обичам, много тежък дъх има за мен, а и гледах документален филм за производството й в северните морски ферми, не я купувам вече. Месо обичам печено, ама не повече от два пъти в седмицата. Виж, сметана обожавам, както и всички сирена без най-българското, точно него не го обичам. Обаче и сирената имат разни Е-та - то къде ли няма , даже вече и в хляба...Но съм се отказала да мисля за здравословното хранене вече, щото нищо не е доказано здравословно, даже и за ябълките в градината на баба ти не се знае със сигурност - почва, вода, дъждове и т.н. Просто не съм сигурна, че мога да се храня толкова мазно, самата мисъл някак предизвиква съпротива у мен. А и ще трябва да готвя отделно за ММ, който пък е на другата крайност - без месо, дай му постни супи и тестени неща на него -баници, тутманици, мекици, курабийки и особено соленки - винаги да има. И той е слаб, пък аз, дето уж здравословно се храня - не. Иди, че разбери.
Сега да ви питам - какъв зехтин да си купя  екстра-върджин, който да не нагарча? Дълги години купу вах зехтин Артемис, обаче изчезна от магазините преди известно време. Оттогава пробвам и не мога да намеря друг подобен. Вече пробвах Монини, Коста д Оро, още някакъв Коста де нещо си, още два-три, които съм забравила как се казват - все нагарчат и имат много силен вкус на маслини, а аз обичам да готвя със зехтин и не искам да се променя вкуса на храната, не искам всичко да мирише на маслини.

# 789
Прочетох от любопитство за този режим, не звучи зле. Аз бих имала проблем с отказването от хляба обаче, особено на закуска. Сладкото не ми е драма.

Сланина не съм яла от дете, дори не й помня вкуса. Помня само как изглеждаше и че обичах.

Моят младеж днес е на училище след двуседмична ваканция. Голяма драма. Първо се разрева, че не може да си оправи косата. После установи, че му липсва несесера с химикалите и моливите, цяла сутрин върви и мърмори.   

Гледахме и ние Sing. Много ни хареса и на двамата. Много се впечатлих от певческите способности на Джони-то, както и като цяло, че хора, които приемам само като актьори (Рийз Уидърспун, Матю Маконахи, Чарлийз Терон) пеят толкова добре. Бих искала да го гледам в оригинална версия, но не го дават. Много мразя дублаж, разваля ми се половината удоволствие.

Светалчо, доколкото зная екстра-вържина точно така трябва да бъде – да мирише на маслини и да нагарча леко. Пробвай с някой не толкова върджин.

# 790
 svetal4o27, ако не ти харесва вкусът на екстра върджина, пробвай с ленено масло или масло от гроздови семки. Няма никакъв вкус.
Аз с такова приготвях пюретата на малкия.

На обяд бях по НВД, зелена салата с репички и 2яйца и парче леберкез с кашкавал отгоре.
За вечеря обаче...ако удържа, ще видя какво ще ям. Simple Smile

# 791
И аз много харесвам маслото от гроздови семки, а и е доста здравословно Simple Smile И издържа на по-висока температура, доколкото знам, от зехтина.

# 792
То и аз на обяд бях стриктна - омлет с кашкавал и сирене и краставица, но се появи една клиентка, която много настояваше да черпи торта, е да я обидя ли Crossing Arms

# 793
А, забравих да кажа, че това долу в дясно на пералнята го имам, но не мога да го отвъртя с кекавите ръчички  Mr. Green.

Светалчо, потърси в по-така магазини зехтин, който е екстра върджин, но с лек вкус. Има и с всякакви аромати и са много, ама много приятни на вкус.

# 794
  • София
Малеее, аз пък точно за този умирам, дето леееко нагарча и дъха на маслини от далеч Heart Eyes Мога да ям ей тъй, само хляб със зехтин, 2-3 маслини, малко сух руган да си топя залчето hahaha  hahaha Критския зехтин се води май най-висококачествен, но според мен точно висококачествения е този, който описах. Няма силен дъх преработеният, дето е за готвене. Едно време и аз бях като тебе, не ми харесваше как зехтина умирисва всичко на маслини. После се влюбих в Гърция и сега дай ми лятото средиземноморска кухня Heart Eyes

Маслото от гроздови семки и аз да го препоръчам, много е добро Peace

Не знаех, че в Sing актьорите лично пеят. То аз всъщност не съм ги чула май, нали го гледахме с дублаж.

Общи условия

Активация на акаунт