Искам да кажа ... (103)

  • 55 168
  • 812
  •   1
Отговори
# 780
  • Варна
  • Мнения: 38 293
И аз съм от отбора на Хонда - имам VFR 800. Вярна ми е машинката, стареем рамо до рамо повече от десет години заедно. Леле, сега като се замислих, че аз с мъжа ми съм от по-малко време Simple Smile

# 781
  • Мнения: 15 136
А как се отразява сланината на холестерола, досега винаги съм си мислела, че е вредна и запушва кръвоносните съдове.



Нищо не ми запушва, в петък се тествах, бомба съм. Ама аз не жмуля само сланина де, от нея хапвам 3-4 пъти през зимата. Ям каквото е писала Жаки + сметана  Mr. Green

У дома така духаха прозорците и вратата в хола, миналата зима ги хванахме. Облепихме вратата на терасата и входната с едно като гумено уплътнение, от задната страна като самозалепващо тиксо. Абе ако идете в железарията и поискате уплътнение за врата ще ви го дадат. Прозорците измазахме със силикон, при нас духаше точно където прозореца е монтиран. Усеща се разликата веднага  Peace

# 782
  • Мнения: 22 036
Захир, много ми харесва у вас. Умееш да създаваш уют.

Алечке, да ти е жива и здрава мама.

Лиляна, ако си пропуснала Тримата мускетари и дамата с камелиите, вероятно също ще ти допаднат.

Тонка, преживя ли партито на децата? Много ми хареса как им "мяташ" храна, точно като в зверилник  Grinning.

Янтра, представих си катуна Simple Smile.

Браво на режимните. Аз и тази седмица няма да съм съвсем, защото ми донесоха 2 кг череши, а пуби не обича.

# 783
  • Мнения: 16 079
Даун, прати ги на мен. Моят режим ще ги хареса тези череши, а до български такива има още 6 месеца.

# 784
  • Мнения: 22 036
Сори Съни, но по-скоро ще си прегриза ръката  Mr. Green. Аз обожавам череши, а тук има за много кратко и са по 30 долара килото. Сега са по-евтини и ще си ги изям, ако ще всички на дупето да ми се лепнат Simple Smile.

Утре и други ден ще съм на череши и боровинки и после салати и месо.  Не мога да намеря сланина тук да си осоля имаче обичам с праз и на скара.

# 785
  • Пловдив
  • Мнения: 26 962
Защо не си посадиш една череша в двора?

# 786
  • Мнения: 22 036
Защо не си посадиш една череша в двора?

Не виреят при нас за съжаление иначе и джанка искам, но те имат нужда от застудяване или поне така си мисля, защото никой не гледа. Не съм виждала в цветарниците поне. Има праскови, манго и цитруси.

Куркума да каже дали в южна Гърция виреят череши? Ако там стават, може да поръчам една и да се пробвам.

Почвата е предимно пясък, та си мисля, че няма да стане Sad.

# 787
  • Пловдив
  • Мнения: 26 962
Черешата като вид идва от Близкия Изток, има сортове, които виреят на топло. За почвата - ще изкопаеш по-голяма дупка, няколко чувала купена пръст, като се захване в нея ще се оправи с пясъка.

# 788
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 149
Като спомена Титина това "Окси" за почистване, си помислих, че става дума за нещо модерно, защото преди време гледах документален филм за перални, които перат с кислород - някаква специална топка се слагаше в пералнята и толкоз - без перилни препарати всичко се изпира идеално, а и околната среда пощадена. Отделно от това - евтино. Та отдавна чакам да стане масово, ама нА, не съм дочакала още. Joy
Завиждам ви за високомазнинната диета, защото изглежда лесна, но за съжаление е неприложима за мен - риба не мога да ям без хляб или картофи - единствено пържена цаца или сафрид. Сьомга не обичам, много тежък дъх има за мен, а и гледах документален филм за производството й в северните морски ферми, не я купувам вече. Месо обичам печено, ама не повече от два пъти в седмицата. Виж, сметана обожавам, както и всички сирена без най-българското, точно него не го обичам. Обаче и сирената имат разни Е-та - то къде ли няма , даже вече и в хляба...Но съм се отказала да мисля за здравословното хранене вече, щото нищо не е доказано здравословно, даже и за ябълките в градината на баба ти не се знае със сигурност - почва, вода, дъждове и т.н. Просто не съм сигурна, че мога да се храня толкова мазно, самата мисъл някак предизвиква съпротива у мен. А и ще трябва да готвя отделно за ММ, който пък е на другата крайност - без месо, дай му постни супи и тестени неща на него -баници, тутманици, мекици, курабийки и особено соленки - винаги да има. И той е слаб, пък аз, дето уж здравословно се храня - не. Иди, че разбери.
Сега да ви питам - какъв зехтин да си купя  екстра-върджин, който да не нагарча? Дълги години купу вах зехтин Артемис, обаче изчезна от магазините преди известно време. Оттогава пробвам и не мога да намеря друг подобен. Вече пробвах Монини, Коста д Оро, още някакъв Коста де нещо си, още два-три, които съм забравила как се казват - все нагарчат и имат много силен вкус на маслини, а аз обичам да готвя със зехтин и не искам да се променя вкуса на храната, не искам всичко да мирише на маслини.

# 789
  • Мнения: 1 206
Прочетох от любопитство за този режим, не звучи зле. Аз бих имала проблем с отказването от хляба обаче, особено на закуска. Сладкото не ми е драма.

Сланина не съм яла от дете, дори не й помня вкуса. Помня само как изглеждаше и че обичах.

Моят младеж днес е на училище след двуседмична ваканция. Голяма драма. Първо се разрева, че не може да си оправи косата. После установи, че му липсва несесера с химикалите и моливите, цяла сутрин върви и мърмори.   

Гледахме и ние Sing. Много ни хареса и на двамата. Много се впечатлих от певческите способности на Джони-то, както и като цяло, че хора, които приемам само като актьори (Рийз Уидърспун, Матю Маконахи, Чарлийз Терон) пеят толкова добре. Бих искала да го гледам в оригинална версия, но не го дават. Много мразя дублаж, разваля ми се половината удоволствие.

Светалчо, доколкото зная екстра-вържина точно така трябва да бъде – да мирише на маслини и да нагарча леко. Пробвай с някой не толкова върджин.

# 790
  • Мнения: 23 097
 svetal4o27, ако не ти харесва вкусът на екстра върджина, пробвай с ленено масло или масло от гроздови семки. Няма никакъв вкус.
Аз с такова приготвях пюретата на малкия.

На обяд бях по НВД, зелена салата с репички и 2яйца и парче леберкез с кашкавал отгоре.
За вечеря обаче...ако удържа, ще видя какво ще ям. Simple Smile

# 791
  • Мнения: 16 079
И аз много харесвам маслото от гроздови семки, а и е доста здравословно Simple Smile И издържа на по-висока температура, доколкото знам, от зехтина.

# 792
  • Мнения: 6 496
То и аз на обяд бях стриктна - омлет с кашкавал и сирене и краставица, но се появи една клиентка, която много настояваше да черпи торта, е да я обидя ли Crossing Arms

# 793
  • Мнения: 22 036
А, забравих да кажа, че това долу в дясно на пералнята го имам, но не мога да го отвъртя с кекавите ръчички  Mr. Green.

Светалчо, потърси в по-така магазини зехтин, който е екстра върджин, но с лек вкус. Има и с всякакви аромати и са много, ама много приятни на вкус.

# 794
  • София
  • Мнения: 18 685
Малеее, аз пък точно за този умирам, дето леееко нагарча и дъха на маслини от далеч Heart Eyes Мога да ям ей тъй, само хляб със зехтин, 2-3 маслини, малко сух руган да си топя залчето hahaha  hahaha Критския зехтин се води май най-висококачествен, но според мен точно висококачествения е този, който описах. Няма силен дъх преработеният, дето е за готвене. Едно време и аз бях като тебе, не ми харесваше как зехтина умирисва всичко на маслини. После се влюбих в Гърция и сега дай ми лятото средиземноморска кухня Heart Eyes

Маслото от гроздови семки и аз да го препоръчам, много е добро Peace

Не знаех, че в Sing актьорите лично пеят. То аз всъщност не съм ги чула май, нали го гледахме с дублаж.

Общи условия

Активация на акаунт