Искам да кажа ... (103)

• 55 233
  • 812
  •   1
Отговори
# 630
Лято, свиква се на шума в блок, но не е приятно, а и това за между 2 и 4 май само в по-южни държави го има. На северо-запад нЕма сиеста  Grinning.

Много прекрасна педиатърка имахме в България и при стомашно-чревни вируси и проблеми винаги препоръчваше 24 часа глад, но с добавяне на течности. За по-големи дечица, колата много помага, в ограничено количество разбира се.

# 631

Down Under, раничко си станала май? Не можах да ги оправя тези часове назад ли си, напред ли?
Никога не бях чувала за колата, че помага в такива случаи.
При нас времето е.....зимно, но нямаме вода. Идва, спират я след няколко часа пак. Улиците поне ги почистиха.

# 632
Вася, днес се успах  Grinning. 6 часа ни е разликата в момента, иначе 5. Ние нямаме смяна на времето.

# 633
Добро утро!

Рано, рано се излюпих, но снощи легнахме да гледаме филм, който се оказа мега тъп и раничко заспахме, та съм свежарка. Мъжът ми е на работа и ще си запълня сутринта с йога и подреждане. Следобед вече трябва да напусна мечата дупка и да си подам носа на вън. Не ми се иска особено, но няма как.

# 634
  • Ямбол
Студено ми е. Парното работи на макс, но долу в магазина е студ. Трябва да се раздвижа малко.

# 635
Добро утро! Сега станахме, но като видях термометъра си легнах под завивката. Поддържаме 25-26 градуса, а сега е паднала на 21.4 и се усеща хлад и ще трябва да увелича климатиците.
Нашия лекар също препоръчва глад при такива нпроблеми, вода по лъжичка, две, през 10 минути и фанта или спраит, колата също, но за голям човек става. Тези напитки съдържат натриев цитрат и затова са подходящи, така ни е казвал.

Аз също не знам какво да готвя. Май ще купя нещо за супа, че в този студ гореща супа ми се вижда най-подходящо. Вчера оравих боб със кисело зеле на фурна и отделно печено домашно свинско в гърне, по-точно джолани, мисля и кекс с орехи да направя.
Сандо, аз си правя кюфтета от мляно месо. Слагам повече яйце, галета и лъжичка кисело мляко, не знам обаче защо и кис. мляко, така гледах една рецепта. Това да престои поне 1 час в хладилника, а ако може и повече още по-добре. На топки с ориз добавям белтък само, освен ориз и подправки и пак да престои в хладилника, а сега може и навън 😀 Ти ще видиш като ги оформяш как белтъка слепва месото и не се разпада нищо.
Тати си прави такъв лют пипер, много е икономичен 😁

Прочетох, че Али ще подрежда и се сетих, че у нас сме още с коледна украса, а аз много не обичам с това да се занимавам. Днес трябва да я приберем!

Лили, колко градуса е при вас навън, аз пък хич не се сетих да погледна.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 08:44 от blackcat6

# 636
  • Варна
И аз съм режимна ама се скъсах да посещавам тоалетната, явно вода изхвърля организма. Добре ми понася менюто, а половинът ме гледа странно.

# 637
От утре съм на режим и аз, че досега бяха имени и рождени дни.

В къщи държим 20-21С. Напълно нормална температура е за мен.

# 638
  • ГО
Добро утро!
Благодаря на всички за пожеланията! Дано ми е жив и здрав!

При нас изпече слънцето, ама е хапливо. Не знам как е навън, не съм си подавала носа още.
Вчера излизахме с децата да се потъркалят у снега, малкият не спря да реве. Не му харесва и това е. Лятото, на жега, не му харесва и реве, зимата, на снега, не му харесва и реве. Дай му на него златната среда, ама сега, като се замисля, той пак ще реве. ooooh! Та, прибрахме се с него, другите останаха да дивеят.
Имахме гости вечерта, сега станах да пооправя, докато другите спят и забърках смес за палачинки. Днес ще са айляк - палачинки, чай, сняг, супа....

Нашите деца са на училище утре. От 9 часа, с по 20 мин. часове. Е какво е това? Докато иде, трябва да се прибира. Нито ще научат нещо за 20 мин., нито нищо. Ама кметът каза - всеки директор да си решава.  ooooh!

# 639
Аз вчера и днес съм на работа. Колата още не съм я изринала и съм пеша. Тази сутрин беше много студено. На втората минута имах чувството, че ще ми паднат ушите. След няколко минути интензивно изкачване на една стръмна улица обаче се стоплих. Пишеше че е -14, но се усеща -22. Главните улици са разчистени до асфалт, по-малките са опесъчени.

# 640
  • Пазете Гор
Студено беше тая сутрин (-13), но съвсем поносимо, защото при мене поне вятър вече няма. Поработих по двора даже. Прибрах се да готвя, и по едно време усещам, че ми е неестествено топло. Бря, викам си, дали някакви горещи вълни не ме заливат? Главата ме стяга, абе беля. Притесних се не на шега, докато не се усетих, че съм си още с шапка на главата.  Grinning

Падне ли под 5-6 градуса  - не мога без капа. Гол до кръста мога да изляза и сега навън, стига само да имам нещо да ми топли сметанката.

Заек във вино ще правя.

# 641
Вчера карахме шейни на -7 градуса, добре опаковани, траеше се, дечурлигата не спряха да мърдат и си ги прибрахме изпотени. Аз позамръзнах, но бях без панталон за ски - даде фира при последното каране и сега съм в търсене на нов.
Даун, живели сме в блокове в Австрия, Франция и Германия. Само във Франция нямаше часове за почивка в правилника за вътрешен ред на сградата.

# 642
Вчера с мъжа ми като чистихме снега, той беше с шапка с козирка, т.е. ушите отвън. Вечерта като почервеняха тези уши, подуха се, каза че го болят, но така и с нищо не мазахме. Мислех си с крем Здраве, но реших, че няма да помогне, каза че още го болят, явно са поизмръзнали.

# 643
  • Ямбол
Коте, не знам колко е навън, нямам термометър. Синоптик казва, че е -8 и се усеща -11. Вкъщи е около 24-25 градуса, но долу е само с конвектор и с много прозорци и едва стига 18-20 градуса. Сутринта беше 16. Бързо се свиква с високите температури и малко под тях направо зъзна.

# 644
Вчера с мъжа ми като чистихме снега, той беше с шапка с козирка, т.е. ушите отвън. Вечерта като почервеняха тези уши, подуха се, каза че го болят, но така и с нищо не мазахме. Мислех си с крем Здраве, но реших, че няма да помогне, каза че още го болят, явно са поизмръзнали.
http://www.febcollection.com/userfiles/productlargeimages/product_199.jpg Аз, такава си взех, за 30 лв. Естествена, агнешка кожа, няма грешка.

Общи условия

Активация на акаунт