Започване на работа и малко дете

• 11 995
  • 108
  •   1
Отговори
# 60
sea.sea, много много не се гласи на държавна администрация, защото там трудно стават нещата и най-често с връзки. Е ти може да имаш някаква върможност, не съм чела темата назад.

Мен ако питаш, търси си работа конкретно като HR (май това беше), щом това ти харесва. Дори и да е за малко пари. Това си е работа, подходяща и за майка с малко дете, защото почти никога не е на смени. Ако до тогава детето не е тръгнало на ясла, го пусни в частна.

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 09:50 от celika

# 61
  • София
Навсякъде има изпитателен срок. Единици са работодателите, които назначават без такъв или поне трябва да си много доказал се кадър, за да поемат риска да те назначат директно.

# 62
  • София
За никъде не се глася,не ми е и мечта да работя там Grinning , но се интересувам за вариантите. Simple Smile

# 63
Просто разгледай обявите в jobs.bg. Това са ти вариантите. Направи си LinkedIn профил. Регистрирай се в Jobtiger.bg.

# 64
Търси работа от вкъщи. Споделяй какво си намерила.

# 65
Работа като HR от вкъщи няма да намери без опит.

# 66
  • София
Няма да започвам да търся сега,искам първо да завърша.Но нарочно пуснах темата от по рано да чуя вашите идеи,съвети и да имам време да премисля нещата.

# 67
Ами каквото и да е. Стига да може да се работи от вкъщи и да може да го върши. Парите нямат значение, важното е да има стаж. Като детето порастна ще започне друга работа. Но наистина на 30 г. Без нито ден стаж е трудно да започнеш работа. Децата до пет години много боледуват и ако пък съвсем няма на кого да разчита, не виждам как ще съчетава ходене на работа и дете.
Ние в квартала имаме една жена дето гледа възрастни хора. Преди да започна работа мислех да говоря с нея да идва през деня от време на време. За сега се отправяме без нея, но пак ми е вариант.
Аз нямам някакви супер изисквания към гледам като - просто да пази детето да не се убие и да не му крещи. Други претенции нямам. Какво яло, какви нови думи е научило си е моя грижа.

# 68
christina1980, това, че ще може да сгобява химикалки, примерно изобщо няма да и помогне в бъдеще да си намери работа като HR. Не говорим за теб, а говорим за нея. Тя иска да работи като HR.

# 69
Не прочетох всичко, ще се върна да наваксам.
Темата и за мен ще бъде много полезна, макар да съм в различна, но подобна ситуация.

# 70
  • Sofia
Аз в сиви-то си съм написала най-отдолу в личната информация в началото Деца- 2.

Никога и през ум не ми е минавало да пиша такива неща в сиви-то си, направо абсурдно ми звучи.
Отделно наемам много често хора и много СВта ми минават през ръцете, никъде не съм видяла такива нещо, нито пък ми е хрумвало да ги питам хората.
За мен няма място тази информация в св-то.

Напълно подкрепям. CV е документ за професионалния опит, а не за личния живот. Ако някой попита за деца следващия път му отговорете с въпрос: - това по какъв начин е свързано с професионалните ми задължения, свързани с позицията?

# 71
Ами тогава дилемата е или дете или работа. Ако нямаш опит не те взимат на работа.  С малки деца е трудно. Просто трябва да намериш детегледачка. Ако няма то си стоиш вкъщи. Нито е да родиш млад нито стар. Истината е че е важно да си работил като студент и преди да излезеш по майчинство също. За да ти тече стаж. Според мен с упорито търсене може да се намери нещо от вкъщи, колко ще те удовлетворява е друга тема.

# 72
Не знам как ги давате тези съвети да си търси почасова работа от вкъщи, да ходи на държавна работа, да работи в кол център и пр. И после, когато не я одобрят на две-три интервюта (ако въобще стигне до там след като кандидатства) да се чуди какво се случва. Жената си каза много точно - не ми е необходима непременно голяма заплата, искам да съм по-независима, да работя поради вътрешна потребност, трябва да започна да трупам трудов стаж, детето по никакъв начин не трябва да чувства липсата ми.

Нещо повече, тя съвсем не е без опит. Наличието на няколко стажа е добра основа за търсене на работа стига тези стажове да бъдат правилно описани в автобиографията. Образованието й е търсено на пазара на труда, но е необходимо да получи повече информация за професии, които са й интересни по начало.

# 73
  • София
Ох, Даниеле, току-що завършил ЧР ли си? С първа работа в голяма компания?
Щото много неадекватни неща пишеш, извинявай, много далече от живия живот.

С какво твоето предложение да се занимава с недвижими имоти (?!?!?) е по-адекватно от това да си намери държавна работа по специалността?

# 74
А авторката непременно по специалността ли държи да е работата?

Защото само познат би й подал ръка без стаж да почне.

Минала съм през много кандидатствания и интервюта и знам как стоят нещата. Peace

Другият вариант е да научи 1-2 чужди езика. Такива хора се търсят, но пък ученето на чужд език не е като да щракнеш с пръсти!  Tired

Общи условия

Активация на акаунт