Започване на работа и малко дете

• 12 001
  • 108
  •   1
Отговори
# 90
  • София
celika, ако ще Стивън Кинг да го е написал СВ-то и да бъка от оригиналност, няма ли необходимия опит и образование, дотам ще е. Наистина не знам дали си наемала хора, аз от 3 години съм разрастнала 5-членен екип до 45-членен, плюс стажанти въртим всяка година и целия подбор ми е минал (и продължава да минава) през ръцате. Не говоря празни приказки.

Наемала съм и хора без опит, наемала съм и майки, и млади жени, които станаха майки тук, и хора с по-голям опит ... Съдържанието е важно, не формата.

# 91
Almond eyes, от опит до опит има разлика и тези с 40% процента може да не им вършат работа, защото опитът им не е баш същия.

М, даа, понеже на човек без опит стажът му се доближава максимално!  Mr. Green

# 92
celika, ако ще Стивън Кинг да го е написал СВ-то и да бъка от оригиналност, няма ли необходимия опит и образование, дотам ще е. Наистина не знам дали си наемала хора, аз от 3 години съм разрастнала 5-членен екип до 45-членен, плюс стажанти въртим всяка година и целия подбор ми е минал (и продължава да минава) през ръцате. Не говоря празни приказки.

Наемала съм и хора без опит, наемала съм и майки, и млади жени, които станаха майки тук, и хора с по-голям опит ... Съдържанието е важно, не формата.

Разбира се, че е важно съдържанието. Аз имам предид при кандидастване за позиции, за които напълно отговаря на изискванията.

Natali_, мога да ти дам пример с мен и колегата ми. Той няма и грам стаж в подобна област, аз имам 15 години. Но работата е много специфична и са ни обучавали, нищо че е в моята област

# 93
  • София
Аз имам предид при кандидастване за позиции, за които напълно отговаря на изискванията.

Peace

# 94
Освен, ако не се изисква специален формат на автобиография упоменат в обявата, то единствената задача на CV-то е да те докара на интервю. Нищо повече. От тук нататък вече всеки преценява как ще изглежда неговото. Примерно за обяви, които търсят у кандидатите креативност, творческо мислене и пр. малко по-различното CV (уникално, както го наричат някои) ще се приеме добре.

Не трябва да се забравя, че е важно също кой гледа автобиографиите.

# 95
  • Sofia
Или пък автоматично една безработна, нереализирана жена, зависеща изцяло от съпруга си, с опънати до край нерви докато той работи и има социален живот и спи "защото е уморен", а тя слугинства на всички и се чуди къде да избяга от собственото си дете и неговите нужди е автоматичната рецепта за прекрасен тийн?

Препоръчвам ти да започнеш да се оглеждаш за работа и да градиш мрежа от контакти, както и опит. Така както се опитваш да планираш 11 стъпки напред само си трупаш тревожност, а не може да предивидиш всичко. Да, ОК е да имаш някакъв базов план, но с дете всичко се мени кажи речи ден за ден, както вече може би си разбрала сама. Ако излезне правилната възможност, което няма да стане от само себе си, всичко останало с детето ще се нареди. Успех! Важно е за теб да се реализираш и да намериш баланс. Трудно е в първата и втората годинка, но после става доста по-лесно да се съчетават дете и кариера. Нищо не ме удовлетворява повече от финансовата и интелектуална реализация, която имам, освен детето Simple Smile

За тези думи написани по друг начин ме оплюха, присмяха и публично изгориха на БГ-МАМА кладата  Stop
Както се казва, кой разбрал - разбрал, който не е си е за негова сметка  newsm78

# 96
На работа с невисока заплата, към каквато се е насочила авторката, не мисля, че някой ще предпочете мъж пред нея, защото мъжете не се задържат дълго и търсят по-високо заплащане, все пак трябва да издържат семейство. Докато жените си гледат възможността за болнични, работното време, близостта до дома заради децата. Това в общия случай, разбира се, че има и изключения.

Работила съм в ИТ сектора и финансовия сектор и никой не ми е задавал лични въпроси за деца на интервюта, на нито едно интервю. Всички интервюта са били директно с прекия ми ръководител, имала съм началници и жени, и мъже. Не знам как бих реагирала, ако ме бяха питали, но нямаше да ми остави добро впечатление. Тук ли във форума бях чела, някой познат ли ми беше казал, че на интервю за работа го питали коя зодия е, искали да му направят астрологичен календар (?), за да проверят дали е съвместим с останалите от екипа Crazy Stop Еднакво безумно ми звучат и двете неща, непрофесионално и нерелевантно към работата.

Според мен авторката е добре да се насочи към асистентски HR позиции, каквито има в големите компании. Там не се изисква стаж по специалността, често наемат студенти даже. Оттам има път нагоре с придобиването на опит, ако желае човек да се развива в сферата. Една приятелка на същата възраст без работа по специалността, но с езици, магистратура и стажове, отиде уж на интервю за стажантска HR позиция, а и предложиха фул тайм работа в една технологична компания, просто много им допадна на интервюто. Пожелавам успех на авторката, каквото и да реши Peace

# 97
  • София

Според мен авторката е добре да се насочи към асистентски HR позиции, каквито има в големите компании. Там не се изисква стаж по специалността, често наемат студенти даже. Оттам има път нагоре с придобиването на опит, ако желае човек да се развива в сферата. Една приятелка на същата възраст без работа по специалността, но с езици, магистратура и стажове, отиде уж на интервю за стажантска HR позиция, а и предложиха фул тайм работа в една технологична компания, просто много им допадна на интервюто. Пожелавам успех на авторката, каквото и да реши Peace

Благодаря много! Hug

# 98
Авторката, ако в крайна сметка се насочи към HR стаж, да ми пише. Имаме стажантска програма в отдела.

# 99
Доста смислени неща са написани по темата, като акцентът е най-вече върху работата, но на мен пък ми се ще да коментираме и фактора дете.
Разбира се, всяко е индивидуално, но не съм съгласна с това твърдение:

Децата на тази възраст нямат нужда да общуват с други деца, а търсят вниманието на възрастен

Детето ми тръгна на ясла на 1г. и 5 месеца, като до тогава "израсна" сред други 4 връстници. И петте деца сега са в различни ясли, и петте много добре се адаптираха. Синът ми постоянно си търси другарчетата. Дори и да не играят заедно, се чувства добре с дете около него. На ясла ходи с удоволствие.

Вече е ясно, че има деца, на които им харесва яслата, има и неболедуващи често деца Simple Smile Има и работодатели, които абсолютно алогично назначават хора без опит, така че е напълно възможно някой да даде шанс и на авторката на темата.

Доколкото разбирам, ситуацията не може да се влоши при нея, тъй като финансово не са зле; всяко назначаване на работа би и било в плюс. Успех Simple Smile

# 100
От една седмица вече ходя на работа. Говорих с доста детегледачки, докато си избера най-добрата. Изглежда много усърдна, но въпреки това аз супер много се притеснявам. Досега разглеждах някакви устройства и попаднах на тази камера https://diversant.bg/hd-profesionalna-skrita-kamera-vyv-flashka- … htipka-za-nosene/ . Много се колебая дали да я поръчам, според вас дали е етично?

# 101
Не знам.  Аз не бих наела гледачка,  за да ходя на работа...  Забравих какъв ти е случая,  но бих търсила ясла вместо камера.

# 102
От една седмица вече ходя на работа. Говорих с доста детегледачки, докато си избера най-добрата. Изглежда много усърдна, но въпреки това аз супер много се притеснявам. Досега разглеждах някакви устройства и попаднах на тази камера https://diversant.bg/hd-profesionalna-skrita-kamera-vyv-flashka- … htipka-za-nosene/ . Много се колебая дали да я поръчам, според вас дали е етично?
Защо трябва да е скрита камерата ?Не е коректно според мен.
Ако съм ти гледачка и разбера , че си монтирала скрита камера ..незнам какво бих направила. Naughty

# 103
...и защо да няма камера? Маркрит, ти какво би правила като гледачка и да не искаш да се разбере?
Гледачката едва ли ще разбере за нея, ако всичко е наред, а, ако не е, значи си е заслужавало да има. Peace

# 104
Защото по закон, трябва да предупреди, че в апартамента има записващи устройства. Затова. Не е длъжна да казва къде са, но е длъжна да предупреди, че ги има.

Общи условия

Активация на акаунт