Зимна приказка навън настана, а АПРИЛчетата са на топло в корема на мама-10

• 46 634
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Снощи тъкмо си бях напълнила онлайн кошницата на Н&М с едни сутиени, но не знаех какви размери да си взема и нищо. По принцип и аз съм 75B или М, ама според мен трябва да меря. Не искам да ми стягат гръдния кош в никакъв случай, но пък да не ми хлопат чашките. Значи 80С май.. и дали да са кърмачески или спортни?

И бикини ми трябват нови - нося си все още! моите на Виктория Сикретс, памучни и много разтегливи, М размер, и не знам дали да не се метна в едни L-ки?

Моят много обичаше да гледа "момиченцето" на Белинда, нищо че е момче. Не знам защо, ама пред очите ми е все онзи епизод с розовата каша навсякъде  Laughing

# 466
Ох, кашата май и при моя е най-гледания епизод. А сега има някакъв нов коледен... от поне 2-3 седмици го гледа всяка вечер преди заспиване  ooooh!
И аз си нося още старите гащи, само прашки не мога, не ми е удобно. За сутиен нося спортен вкъщи и старите през деня - малко преливам, но се преживява. За след раждането 100% трябва за кърмене, поне на мен ми беше супер удобно. Обаче не бих купила без да меря.

# 467
Моля ти се, моя и в Уингс се заглежда!  Shocked Mr. Green
Точно от памучните гащи има от днес до сряда включително и съм се засилила за един комплект L-ки, че по принцип съм М от техните, но ми убиват ластиците вече и ме засърбява. Като цяло, много съм се изнежила тая бременност. Етикет да не усетя някъде. Като бебе съм.  ooooh! А за сутиените в четвъртък, D със сигурност за мен. Аз и преди да забременея сега не влизах много-много в B (не, че е за хвалене, защото повечето беше кожа без нищо отдолу Rolling Eyes), та през С-то минах като вятър (лидълските 85С с по-твърда чашка ми стискат) и сега ми е най-добре в D. По спомен, особено първите седмици определено не стават по-малки гърдите.  Mr. Green   Та нека си се ширят "каките".
Мече, и аз гледах одеялцата за повиване... Blush Само дето хич не ми е ясно ще ми трябва ли април месец, но какво пък.

# 468
А каква е тая Фейсбук група? Как мога се присъединя и аз?  newsm78
Една приятелка се следеше и после роди секцио при Рени Ковачева и тя е страшно доволна. Аз ако остискам до 36 седмица искам да раждам естествено при моя АГ д-р Манчев в болница Щерев, там се и следя сега и съм доволна. Но там нямат неонатология и да чукна на дърво, ама ако бебето тръгне по-рано да излиза, към Майчин Дом съм се насочила.
На Лидл и аз съм фен, така че и аз натам съм се запътила в четвъртък. Ако направим една среща след като родим да не са ни еднакво облечени на всичките бебета и то от Лидл  Sunglasses

# 469
Я пратете линк откъде поръчвате, че нещо не разбрах Blush

# 470
офф, аз се чудя за гардероба на бебешока. То пролетта може да се окаже както топла така и студена. Не може човек да предвиди от сега  Laughing
Мисля нещо горно да си има за всеки случай - нещо като жилетка. Сигурно ще се ползва 1-2 пъти, ама ако е студен Април, само с одеяло завит, може да му е студено . Освен това за изписването, не мисля да купувам комплект. Нещо ще стъкмя, може и жилетчицата да я ползвам.
До колкото знам принципа за обличане на бебока е мойте дрехи+1кат. Та допълнителния кат го мисля да е одеялото.
Мамите с опит да се изкажат по въпроса, аз нямам опит  Laughing

# 471
mmmartity, прати ми на лично линк към ФБ профила ти.
По принцип надали някой ще изкарва навън новородено ако времето е лошо. А то до май да кажем вече ще е ок предполагам. Иначе аз ще залагам на по-плътен гащеризон и одеално предполагам. Колкото до това как да го обличаш по принцип, аз избягвах да го обличам повече от себе си. На него винаги му беше топло, изнервяше се и т.н. А като порасна малко повече го обличах с 1 кат по-малко от мен Simple Smile

Бела, аз поръчвам от Asda, Matalan, Tesco, Next, Mothercare...

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 17:40 от Manhamanha

# 472
Благодаря ти Belinda, сега ще се поровя малко повече по форумчето. Мен вчера също ме мъчеха киселини. Преди се справях с тях, като избягвах храната, която ми предизвиква киселини, но вече не се получава. Сега се справям с глътка газирана вода, която много мразя. Добре, че се получава само с глътка.

За Lidl, смятам и аз да го посетя за бебешките дрешки, но засега съм решила да купя по-голям размер (от 3до 6 месеца).
За сутиените за кърмене все се спирам да си купя, тъй като или няма как да се мерят или не съм сигурна какъв размер да вземе. Последните 2-3 години ползвам модел бриджитка 90С. Все още влизам в тях. Какъв номер трябва да си вземе? newsm78 Колко могат да пораснат? Мисля да ползвам безшевните къси потничета. Вкъщи седя с такова и ми е доста удобно. Доста се разтяга и мисля, че ще е удобно и за кърмене.
Голяма мъка.  ooooh!

# 473
Значи аз и маша я знам и съм я гледала и уинкс и Елза и Ана и какво ли още не Simple Smile То направо съм си минала един подготвителен курс с моята племенница.
За болниците и раждането, аз на моята лекарка и имам много доверие, но тя прави само секцио. Знам, че и при двата вида ще боли, но някакси засега нямам медицински причини и не ми се ще да съм секцио просто, за да съм при нея, въпреки че наистина така ще ми е най-спокойно.
Реално излиза, че като се плати избор на екип, стая и не знам какво друго, разликата между държавна и частна болница, не е толкова голяма. Предполагам, че в частната поне отношението би било малко по-добро.
Сестра ми ражда при Ташков нормално в бившата Тина Киркова и беше много доволна.
Опитвам се да се настройвам, че в крайна сметка ще ходя да раждам, не на спа и все за 3-5 дни ще трябва да устискам. Но при всички случаи няма да ми е приятно да ми крещят сестри и т.н.

# 474
Пърпъл, не е точно така или поне зависи от болницата. Аз в МД с избор на екип и най-скъпата възможна стая дадох около 1200. В Токуда без ВИП стая е 2100...
Шкемби, доколкото видях бодитата в Лидл са с дълъг ръкав, мислиш ли, че ще ти трябват такива за 3-6 месеца, когато ще е точно лято? За кърменето за мен е задължително да се ползва сутиен за кърмене. Супер удобни са. Спортните може да притискат от тук-от там като извадиш цицата  Peace

# 475
Хубава забележка  Joy, сега обърнах внимание, че няма бодита с къс ръкав, а и каква е вероятността на бебо следващата есен когато ще сме 6+ да му стават дрешки за 6 месеца. Може да сме пухкави.  Амиииииии ще трябва да помисля. За сутиените за кърмене ще трябва да помисля още.

# 476
  • София
Не бих казала, че са баш задължителни сутиените за кърмене, предвид факта, че две деца отгледах без такива, но са си удобство, от което защо да се лишаваме, като го има. Като раждах големия нямаше такива неща по магазините, имаше един ел. магазин тук, към форума, в който заредиха специални сутиени за кърмене по едно време, купих си, пробвах го - памучен бабешки сутиен, не беше за мен. Та, откърмих си децата с памучните сутиени на Труимф без банел. То това му е важното на сутиена за кърмене - да няма банели, да не притиска, да е мекичък, за да не дразни и да е от еластична материя, за да побира сменящите си размерите през 2-3 часа гърди. Ама защо пък трябва да е грозен и страстоубийствен, така и не разбрах.
Сега какви хубави има...С кеф си взех още в трети месец, когато започнах да не се побирам в моите си сутиени. Ми разкошни са. Меки, нежни, фини, хубави цветове, да ти е кеф да ги носиш Flutter Като се роди беб, ще си взема още един комплект, но ще изчакам да видя за размера, че не съм много сигурна дали тези, които нося в момента, ще ми стават в началото Blush

# 477
Бая сте си активни..  Mr. Green
За Лидъл - като не може да се мери надали щв взема.. иначе и аз загледах сутиените за кърмене, но до сега не съм разбрала кой номер сутиен нося, ся пък ептен имам представа..  hahaha Винаги меря и ако става го взимам, забелязала съм, че чашките са ми различни, когато материите са различни. Аз с бюста съм ужас.. малък си е  Joy А старите сутиени ми стават на гърдите, ама обиколката ми е доата пораснала..  #Crazy и сега нося само един единствен без банел, спортен  Mr. Green
За раждането - на 23-ти съм при Марков, нали каза да се наблюдава кистичката  на бебо и ще каже дали ще раждам в София, но с ММ сме решили на 90% каквото и да е положението да раждам там..
Марков предложи МД, защото там има много добри детски хирурзи (ако се наложи, моля се на БОГ да не се налага) и хич не знаем колко пари ще ни излезне да родя там.. дайте малко инфо, Манха, вярно ли е 1200?
А иначе хем ще съм по-спокойна ако раждам в София, а не в Петрич, хем ще ми е гадно, щото влезна ли в 9-ти месец ММ ще ме остави там при кумовете, а той ще се прибере у дома. И някак самотна там, кумата февруари трябва да ражда и тя, с бебе ще е, мъжът и пък по цял ден е на работа, само вечер си е у дома и се плаша ако тръгна да раждам как ще съм, кой ще ме кара.. абе ужас направо, ама...  Tired

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 18:45 от dimitrinadid

# 478
  • София
Ако бебето се окаже с проблем, мисля, че решението ти за МД е най-доброто Peace Трябва да мислиш за бебето, пък ако трябва и с такси ще отидеш до там, какво толкова - вземаш само сакчето за родилна зала, то не тежи, другото ще ти го донесат после. Аз поне не бих се притеснявала да отида сама да раждам, много се вглъбявам в такива моменти, никой не ми трябва. С облекчение посрещнах решението на мъжа ми, че не държи да присъства на раждането, мисля, че би ме дразнил, спича се ужасно Laughing

# 479
Белинда, не знам как ще съм, аз съм голяма паника..  Mr. Green
А някой знае ли колко струва раждането в МД? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт