Зимна приказка навън настана, а АПРИЛчетата са на топло в корема на мама-10

• 46 578
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Много сте писали, а аз имах проблеми с интернета Simple Smile Някой беше питал за e-drehi, аз съм поръчвала някои дреболии оттам за себе си и поръчах и малко за бебето - няколко дрешки, една пелена и комплект чаршафи. Дрешките и пелената са турски, но са много хубави като качество, но чаршафите не са (те май са български).
Днес благодарение на Манха напълних и аз една кошница в ASDA на намалението, предимно с неща 3-6мес. вече и по-летни, дори и с нейно лично съдействие, за което и благодаря сърдечено. Изгодно ми се стори, но нещата, които и аз бях харесала миналата седмица са изчерпани вече, което малко ме ограничи и добре че, защото май започвам да прекалявам с пазара за дрешки.
Днес ме изненанадаха, че ще ми дадат дрешки за момиче и то след поръчката.
Аз имам много мостри на бебешка козметика, предимно на Мустела, от едно изложение скоро, но все ми се струва, че трябва да му купя едно шампоанче, лосион и крем за дупе, не съм се спряла на марка.

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 04:50 от kate_hecate

# 571

За финал исках да питам мамите с трето дали ви е планирано и целенасочено правено или просто е станало и сте решили да си го запазите? Малко личен въпрос, та не отговаряйте, ако не искате. Просто ми е любопитно. Аз преди баткото исках три, понеже и аз съм трето, а в нашето семейство винаги много сме се обичали и подкрепяли всички, но сега мисля да се спра на две. От чист егоизъм май... Не знам какво ще ми хрумне след време, но се питах как са се случили нещата при вас.

При нас е съвсем планирано, даже месеца, който исках нацелихме  Mr. Green . Винаги съм искала (поне!) 3 деца, като мечтаех за 3 момичета, но уви едва този път се справихме успещно с желания пол  Laughing. Замислям се и за 4то, за да работим пак за момиче, да ни станат 2 по 2, но първо да видим с 3 как ще сме.

1. Вие на коя теория за храненето сте привърженици - на поискване или да се изгради режим, примерно през 3 часа с 6 часа почивка през нощта?
2. Трябва ли бебето да спи само в стаята си от самото раждане, за да не свиква все да е с вас и после трудно да се отучи, или пък е по-добре и за вас, и за бебчето първото месеци да спи в стаята на родителите?

1. Изцяло на поискване, природата си знае работата, другото си е чиста проба съдизъм и е отдавна отречена практика. Водя се изцяло по бебето.
2. Бебето при нас до 2 години поне, после сами са готови да се местят, чувстват се сигурни и самостоятелни. Абсурд да преместя такова малко бебе в отделна стая  Naughty . По мои наблюдение децата, които са отделени като бебета се чувстват много несигурни в последствие и след това навкасват с кошмари, страхове и спане до тийнейджърска възраст в леглото на родителите (имам няколко такива примера).

Няма, обещавам ти! Второто компенсира! Въпросът е третото чий модел повтаря, че ако се редуват Thinking

Моите и двамата бяха изключително ревливи, неспящи, с 1 милион проблеми бебета ooooh! . След първото ми кошмарно бебе, бях убедена, че няма как второто да е по-зле...е имаше  Joy hahaha . Сега дори не си правя илюзии, че ще ми се падне лесно и спокойно бебе, очаквам си съдбата с примирение  Mr. Green .

Чак сега се усетих колко назад в темата чета и отговарям  ooooh! , много сте изписали в последните дни, ще ме извинявате за неадекватните ми коментари по-горе, но чак сега ви чета.

Относно пазара за бебето съм доникъде, даже не съм мислила какво точно ще ми трябва. Купих столче за кола и няколко бодита и съм до там с подготовката  Laughing

# 572
Ейй, какви сме приказливки  Laughing
Добро утроо!  bouquet
Аз от снощи съм с болки ниското в корема и яйчниците и в кръста.. задължително ли е да са контракции? Уж ми казаха, че нямам вече контракции..  ooooh!

# 573
  • София
Ох, горката Laughing Няма бе, това ще е кротко и спящо, ще видиш, аз само такива ги орисвам тука в темата Wink

За спането не е баш така, май си е до дете Rolling Eyes Нашият батко чак на 3 и половина го отделихме, хем заедно правихме стаята, с голямо желание и т.н. и пак бая време идваше при нас нощем, викаше ме, сънуваше и т.н., докато свикне. Малкият обратно - рано го преместихме, около две годинки, но нямаше никакви проблеми, може би защото не беше сам, а при батко Heart Eyes И до ден днешен често ги виждам, че се гушкат на някое от леглата преди да заспят Heart Eyes

Навън е отврат Sick Вали ситен леден сняг и духа ужасен вятър. Направо да ти измръзне мозъка!

Дими, не, бременните изпитват всякакви болки. Ако не ти се втвърдява корема, не е контракция.

# 574
За отделянето да ви кажа по-трудно ще ми е на мен. Каката до сега нямаше стая защото аз не исках да й правим, че ме беше страх да не се засили да спи там без мен. Не мога да си представя да се събудя вечер и да не я видя. До сега е спала 3-4 вечери при сестра ми и ги понесох много трудно. От бебе спим на нощна лампа точно за да я виждам. Вече има стая, но тя пожела да спи при мен на спалнята, таткото пък спи в детската, че сме го събуждали само. Еми много съм доволна, като се роди беба ще спим трите.
Чудя се дали да не взема от онези мини кошарки, много са ми симпатични, ама не знам до кога ще могат да се ползват.  Ето такава например - http://www.patilanci.bg/product/koshara-dream-n-care-center-bear-hauck-2016 . Имам място и за по-голяма, ама тези са ми по-сладки. А дървена пък не искам пак.
За праха за пране - преди перях с Тео бебе, сега съм намислила да взема Бочко, че една приятелка пере детето си с този и много хубаво мирише. Каката вече я пера с Ариел и често връхните й дрехи ги пера с нашите. Само бельото гледам да е отделно.
Козметика ще взема може би на Мустела отначало, после я минавам на Бочко и Тео бебе. Каката ми се беше обринала от Бюбхен, та ги пропускам тях.
С каката много пазарих от Англия, още като разбрах, че е момиче се метнах, но към втората годинка ми мина мерака. Тя толкова се цапа и къса всичко, че няма дреха, която да й устои вече.
И аз ям всичко, което ми се дояде. Ям много по-малко от преди обаче, явно бебка ми пълни корема добре!

# 575
  • София
Здравейте,
отдавна не съм писала в темата,ама бях изпаднала в някаква дупка Tired  След серклажа гледам повечко да почивам (лежа) и това не ми се отразява особено добре на мислите в главата.Иначе бебчо е добре,даже върви напред,не е много активен,но пък аз съм сигурна ,че като се роди ще си покаже рогата този лимон ,само си го представям как стои така smile3508 в корема ми и чака да се роди и да ни стопи лагерите

за отделянето,смятам рано рано да го отделим в собствена стая.Дано ни се получи.
За прането,не съм мислила с какво да пера,явно защото и още не съм пазарувала,но искам да попитам на колко градуса е добре да се перат бебешките дрешки?
Преди време открих в ДМ един дезинфектант за барабана и сега от време на време пускам да се извърти пералнята,но като се роди бебето със сигурност ще го ползвам по—често,поне докато е малко.
Козметиката,имам опит със себе си,продуктите на Биодерма много добре ми се отразяват и може би и за бебо бих взела от тях.Не съм го мислила още Simple Smile

# 576
Здравейте Simple Smile
За козметиката чета, че и темата за инвитро се коментира Веледа.  Аз нито имам представа, нито идея от бебешка козметика. Може би ще почна с Веледа или Мустела, а после ще гледам да мина на Бочко. Ама знам ли бебешока на какво мнение ще е  Crazy
Сега отивам на базар по сайтовете, да напазарувам на бебока дрешки, хареса ли ги или не - каквото му взема това ще носи Wink

# 577
Оха, изписали сте целия свят за един ден  Simple Smile Laughing Laughing Laughing
За хапването и аз ям всичко и то предимно от магазина, за щастие нищо ми няма с изключение на стреса с токсиплазмозата, която се оказа отрицателна (стара зараза от котката). Аз като един биотехнолог/микробиолог  не мога да се шашна.
За козметиката - мисля директно да заложа на медицинска (Себамед), че ако се е метнало на мен ще е страшно.
Сега да помрънкам - ММ вчера ми беше рожденик, постарах се да сготвя вкусни неща и разбира се къде без торта (той хич не си пада по духане на свещички ама му се налага с мен). Поканихме си и гости и беше супер ама нещо му става от миналата година, винаги закъсва със здравето покрай РД.  Миналата година тежка операция, а днес пак някаква пункция за източване на гнойта от синусите. Сега ми е мъчно за него и го мисля много, че е в София. В такива моменти се чувствам толкова зле, че не мога с нищо да помогна.

# 578
  • София
Оу, съчувствам за пункцията, много е гадно Sick Но пък после как ти просветва...

# 579
  • София
nanna,бързо възстановяване на мъжа ти!
мече , да покажеш после придобивките за бебето,аз засега само си гледам.

За хапването,не съм си променила особено режима от преди бременността,да хапва ми се малко повече,но гледам да се ограничавам и да не се тъпча,защото лежа и хич не се движа,някъде около 8 кг отгоре съм.
Пия бирена мая,която доста си напомпва,ама няма начин ... 

# 580
Кофти за пункцията..  Confused
Аз да ви кажа ще се откажа да гледам новини и Гала..  Crossing Arms Само се говори за премръзнали и болни дечица..
Не знам как сте вие, но аз с психиката съм много зле.. видя ли болно детенце и после не мога с дни да се отърся.. става ми много гадно, даже рева..  Cry

# 581
  • София
Новини и такива "толк шоу" предавания не гледам, от години. Много ми е добре Simple Smile

Нормално е да сме по-чувствителни, да. И аз съм така с децата. И не само. Рева на филми, книги Shocked Скофтвам се на работа, когато ми попадне тежък случай. А съм доста желязна по принцип, ама хормони, какво да се направи.

# 582
Новини не гледам, то нямам и време за ТВ по принцип, вестници не купуваме, обичам да чета книги и сама да си създавам начини за релаксация. То след работата, с детето, мъжа, вечеря и т.н, не остава много време. Ако се случи да съм си сама в нас телевизора е на музикален канал.

Поревавам си стабилно, много ми е емоционално. Вчера видях, че съм си загубила ръкавицата от мама,  цял ден го мислих и надвечер минах с колата и паркирах на единственото място, където бях спирала след работа - беше там на оградата качена, леко мокра, но нито мръсна, нито кална  Heart Eyes

# 583
Ооо аз съм се отказа отдавна от новини т.нар актуални предавания които дъвчат темите от "послените събития". За мен целта им само да психират хората, да са смачкани и да нямат самочувствие да си знаят как сме зле и отиваме на по зле. Да живота не е песен и се случват лоши неща, но как някой не казва нещо хубаво....
Аз с психиката съм добре не съм емоционална не рева за сега  Grinning но сама се пазя и се обкръжавам само от хуави хора и когато някой реши да ми каже ти знаеш ли какво е .. излсушвам и гледам да се настроя някак си, че аз съм добре и не бива да се разсройвам понеже не сме всесилни и колкото и да искам не мога да помогна за нещо вече случило се.

# 584
  • Пловдив
Аз пък по принцип съм си емоционална,особено пък на тема филми.Гледам ли някой леко страшен- сънувам кошмари и изпитвам страх седмици наред.Затова и не гледам,а в неделя се скарахме с ММ,защото си мисли,че преигравам.А аз съм така от дете.След скандала се притесни,защото бебето не го риташе 2 дена.И аз се притесних да не съм му се отразила зле с напрежението,но му мина и сега си наваксва.

Общи условия

Активация на акаунт