Много мина, мъничко остана МАРТенче да гушка мама- тема 9

• 41 801
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Относно донорство, процедурата е следната. Прави се стимулация на жената( не знам колко лека е тя), след което като дойде момента с пълна упойка се прави пункция. Така, че риск има, като при всяка пълна упойка!

# 631
 Да ви споделя аз моите неволи с помпата за кърма. Поръчах си я онлайн, електрическа на АВЕНТ, много щастлива ,че хванах намаление от 35%, и днес ми се обадиха да кажат, че до средата на февруари няма да пристигне, производителя ще се забавил, а аз слагам и едно 10тина дни след средата на февруари и се отказах,че да не стане късно, а и така в последния момент ще ми е притеснено ще дойде ли, не ли. Предложиха ми на Медела , пак електрическа, ама като ги сравних е с по - малко "екстри" и не всички коментари са добри.
 Вие на каква се спряхте, мислите ли ,че ръчната или електрическата е възможно да е по - щадяща за гърдите, и дали с ръчна ще се справяме, че ми се струва малко мъчителна работа ще е... Thinking

# 632
Nia, хубави легалца. Аз бих избрала бялото. Ние сме с легло на Арбор и съм много доволна. Не бих избрала от тези с шкафчета и повивалник към тях, май се и трансформират после. А навсякъде са разпространени точно такива и едни шарени.. леле Rolling Eyes

Искам да ви питам - втора вечер усещам много силни движенията на бебето, стягания (не мога да разбера дали са контракции, защото ми прилича на опъване на крайник примерно и от натиска го усещам твърдо за малко..) и едни леки пробождания отдолу (все едно ме побутва или може би става нещо, при контракции усещат ли се такива пробождания отдолу?). Четох че от 33г.с. водите започват да намаляват и затова движенията на бебето са по осезаеми. Прди 2 сед. на ФМ ми казаха, че водите ми са на долна граница, после местното АГ каза, че са достатъчно (колкото доктори, толкова и мнения, пфф). Та усещате ли такива неща, може ли да е опасно... май ще искам среща с АГ тия дни и да почваме да следим тоновете Thinking

Допълвам: Jeran, аз съм с двуфазната електрическа на Медела, препоръчвам я твърдо! 1та фаза лека стимулация, за да тръгне кърма, 2ра фаза цедене. Не бих си взела ръчна Wink

# 633
Това с леглата и измирисването, явно зависи от леглото нашето изобщо не е миришело на нищо. Четейки форума тук как трябва месец или два и аз накарах мъжа ми да го сглоби още декември с идеята да се измирише, сглоби го той като ми повтаряше че е рано и се оказа че наистина грам миризма няма. Относно моделите аз лично предпочитам и си взехме такова, което не е решетка отвсякъде, за да не става течение, предпочитам да е закътано и да има само една решетка другите три страни да са плътни понякога не се усеща как се завърта въздуха.

# 634
Добре, че малко са вдигнали възрастта. Има време да се помисли. Просто аз и ММ имаме различни виждания за донорството. Той го приема много тежко, за мен е да дадеш нещо, което просто отделяш и си отива. Колкото и грубо е да се каже така. Просто получих много подаръци от Господ ли е, от природата или съдбата, не знам. И знам какво е да се събудиш и та ти кажат, имаш матка, не е рак, ти си здрав и всичко е наред. Много е хубаво Praynig и те кара да мислиш за много неща. От това, че хората не даряват дори кръв. Аз никога не съм го правила, но ако веднъж си бил макар и за минута от другата страна го мислиш. Не е лесно да дадеш, не е лесно и да получиш. Много обичам ММ, той беше до мен в тези трудни дни, но не го е изживял и гледа консервативно на нещата. Най-парадоксалното е че аз съм ревнивата във връзката newsm78 . Както и да е, не искам да спамя темата, просто си мисля.

# 635
Аз си взех ръчната помпа на бертони , надявам се да ми е полезна понеже първите дни е била много нужна за да стимулираме гърдите и да тръгне кърмата , поне така ми казаха.
За всеки един продукт има положителни и отрицателни отзиви , аз гледам да не се влияя , по-важно е на мен да ми върши работа , ако не ще си купя друга  Peace

# 636
Аз си бях купила ръчна на авент. След което в един момент стана ясно, че помпата ще ми е другарче, а не просто за стимулация и доизцеждане. От олх си намерих само електрическата приставка, която беше напълно съвместима с моята помпа. За мен ръчната помпа е напълно достатъчна за в началото, а ако кърменето потръгне много скоро става ненужна. От друга страна при проблеми с кърменето е пръв приятел и тогава си е мъчение. Аз обаче този път няма да изцедя и капка, опротивяло ми е до немай къде. Или ще суче това дете, или ще е на адаптирано мляко - цеденето и дохранването ми бяха най-големият кошмар.

Леглата не са лоши, бялото ми харесва чисто визуално повече. Обмислете и вариант за люлка, за тази цена има легла с функция люлка също. Аз пък предпочитам легла с решетки отвсякъде точно за да се върти въздуха и да не застоява.

Рита навсякъде и то доста болезнено. Понякога не усещам ритник, но ме заболява вътре и като се разтегна веднага отпуска. Днес буквално блъсна някакъв крайник в ребрата ми, но грешката май е моя, защото се бях навела леко. По-скоро се усеща повече, защото са големи, а мястото е малко. И все по-малко ще става...

# 637
Мис много е готино леглото. Всичко си има и е хубав цвят. Нашата кака спеше в легло само с чекмедже отдолу и люлеещ механизъм, който бързо спряхме че правеше дивотии, като можеше да се изправя. Не голямо, но тя си го ползва до 6 нали ми е мъниче.
За помпа много се чудя newsm78 първия път ми подариха авент ръчна, еми аз съм си кьопава и нищо не вършех с нея, нищо не изцеждах, а гърдите големи и болезнени. Добре че Майчето си беше супер помпа.   Joy baby_neutral

# 638
Допълвам: Jeran, аз съм с двуфазната електрическа на Медела, препоръчвам я твърдо! 1та фаза лека стимулация, за да тръгне кърма, 2ра фаза цедене. Не бих си взела ръчна Wink
+1 за Медела електрическа.

# 639
Аз бих избрала бялото легло, заради цвета. И двете иначе ми харесват.
Това нашето е по-светъл цвят, постнах другия модел. И на мен ми харесва, че е изчистено. Нещо тия цветните не ме кефят.
Аз усещам много интензивни движения вече, почти постоянии и стягане и опъване яко, от вътре, сякаш аха и ще пробие корема.  Joy
тие помпи са ми тъмна Индия, както и много други неща  Simple Smile

# 640
  • София
Значи бялото ще да е  Grinning

За помпа и на мен ми подариха.. ръчна на Бертони. Пък ще видим дали ще остана доволна.

# 641
И от мен +1 глас за Медела електрическа.

Но и аз като Дани обаче, не се ли получи кърменето - никакви цеденици и мъченици с дохранване. Минава си на АМ и това е. Почти съм сигурна, че заради това /не/кърмене си докарах следродилна депресия.

# 642
И от мен +1 глас за Медела електрическа.

Но и аз като Дани обаче, не се ли получи кърменето - никакви цеденици и мъченици с дохранване. Минава си на АМ и това е. Почти съм сигурна, че заради това /не/кърмене си докарах следродилна депресия.

и аз съм на това мнение или -или, никакви неща на всяка цена няма да правя Simple Smile

# 643
http://bebitus.com/es/99679-extractor-de-leche-electrico-swing-m … 9ECFdTnGwodLmQF8A

За тази ли на Медела става въпрос ? Предложиха ми я за 90евро, но отказах. АВЕНТ-а беше с 3 степени, също имаше опция за стимулация, и намалението бе по - голямо  Joy

# 644
Оо, абсолютно не трябва да се насилват нещата на всяка цена, ама късно го разбрах. Зор. Все едно медал никой няма да ви даде. Сестра ми имаше кърма - хвърчеше на 2 м  Joy, количества ви казвам, замразяваше..можеше да изхрани бебета на квартала. Аз едвам цъцърках в ей тая ми ти помпа по 25-30 мл. и то после докато се измиеш и обърнеш и бебето се събудило и пак станало време да му сменяш памперса и да храниш.

Jeran, да, за тази.

Общи условия

Активация на акаунт