НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 930
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Duhi, бъркаш ме Grinning Аз съм около 52 кг при ръст 154. Възможно е да съм намалила приема на въглехидрати драстично и от това да се чувствам зле.

# 376
  • София
Африканчо, аз съм с прогестеронова спирала от две години (Мирена). Разлика с и без нея не съм видяла, честно казано.

Лили Бела, как се развиха нещата при теб тогава? Болките повлияха ли се от цикъла, в смисъл като ти дойде, спряха ли? Пи ли нещо, или минаха от само себе си?

# 377
  • Благоевград
Момичета, купих си днес Прим Ойл, защото реших, че искам да го пия. Обачеееее нещо се притесних дали ще е съвместимо с лечението ми в момента с Дуфастон и Инофолика и дали първо да не се консултирам с моята докторка или след като е хранителна добавка може само да ми помогне, не и да ми навреди? Какво мислите по въпроса?  Hug

# 378
говори с лекарката.

# 379
Флекскод от всичко, което се предлага у нас на прилични (за мен) цени, е с най-високи дози и на колаген. Аз не бързам с покупката, нямам и някакви оплаквания, а и сега пачата е в редовното меню. Просто мисля да се върна към здравите тренировки. Може би ще си ги взема поотделно.

# 380
Тина, консултирай се с док, но не мисля, че ще е проблем. В темата с добаквите за ову момичетата масово пият инофолик и мви. И аз ги пиех по едно време заедно, сега само мви. И връзката между увеличените В и жестокия ПМС не я бях направила, обаче през декември прекалих с В и ме скъсаха гърдите от болка, направо беше страшно. За мен си е ново усещане, понеже аз на скоро се сдобих с нормален МЦ...

И кратък отчет от мен - от юли до сега трайно свалени 11 кг. - 3 см. на ръце; - 7 см. бюст, - 8 см. талия; - 5 см. ханш; - 4 см бедра. Нови дънки, които вече са ми големи. Редовен МЦ, един яйчник без кисти, един с малко кисти, полови хормони в норма. Не ми става лошо от глад, ям 2-3 пъти на ден и съм много, много доволна! И благодарна, че ви намерих  bouquet

# 381
  • Благоевград
Алечкааа, това са уникално добри резултати!!!!  Hug Hug Hug Толкова се радвам за теб!  Hug Пожелавам ти от сърце да продължаваш да споделяш само добри новини  Hug

# 382
Здравейте момичета,
от отдавна не съм писала, но ви следя...
Влизам с молба към френскоговорящите - понеже в курса ми по френски всеки ще представя някаква тема като част от оценяването, та мен ме помолиха да представя моят режим на хранене, тъй като са много изумени как така не се изкушавам от бонбони и прочие (не става въпрос за българия).
Както и да е, въпросът ми е, знаете ли за подобно на dietdoctor.com сайтове,  но на френски, с прости филмчета на френски като за начинаещи? Всичко което знам и следя е на английски...и сега трябва да се подготвям...

ето за НВ ВМХ
http://plumette-la-gourmande-lchf3.webnode.fr/

пратих ти на личен идея за "домашното" ти

и ето за палео (по-добре е направено)
http://paleo-regime.fr/

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 15:52 от tania6

# 383
  • В полите на Пирин планина
Алечка, браво - направо чудесни резултати.  Peace

Кокосовите палачинки се правят по същия начин като стандартните, само че с кокосово брашно?
Извинявам се за невежеството. Joy

Не точно. Разбъркват се само яйца с кокосови стърготини. Аз си правя две яйца с две супени лъжици / равни / стърготини с малко краве или кокосово масло на тефлонов тиган. Студена ми харесва комбинирана и със солени неща - примерно като дюнер, намазана с извара, гарнирана с кисела краставичка, маслини, бекон ...

Екатерина, може би малко трябва да увеличиш въглехидратите. Аз при твърде ниски не мога да спя добре.

Благодарение на режима аз нямам никакво ПМС. Изобщо не усещам кога ще ми дойде - ориентирам се по календара. Преди имах болки в гърдите и ги усещах напрегнати преди цикъл - сега не.

# 384
  • Благоевград
Аз правих днес кокосови палачинки, ама то стана като омлет моето  Laughing Не ми хареса ама грам. Ще пробвам с бадемово брашно как ще са. Рецептата беше от другата тема, спазих я точно. Ще пробвам още веднъж да видя какво ще се получи.

# 385
  • В полите на Пирин планина
Аз правих днес кокосови палачинки, ама то стана като омлет моето  Laughing Не ми хареса ама грам. Ще пробвам с бадемово брашно как ще са. Рецептата беше от другата тема, спазих я точно. Ще пробвам още веднъж да видя какво ще се получи.

Приличат донякъде на омлет. Палачинков е видът по-скоро ... Mr. Green

# 386
Африканчо, това е рецептата от другата тема:
Скрит текст:
Кокосови палачинки:

6 яйца
1равна ч.л. сол
5 супени лъжици с връх кокосови стърготини
10 супени лъжици прясно мляко
кокосово или краве масло - колкото повече...

Проста работа - всичко се разбърква много хубаво, и се пече/пържи в маслото на тиган. Стават много вкусни. Поемат доста мазнина, така че не се стискайте  От тази смес според големината на тигана излизат между 6 и 10 палачинки.

С това количество сол стават осезаемо солени, ако искат по-неутрален вкус - сложете по-малко или изобщо не слагайте.
Аз слагам обаче повече стърготини и по-малко яйца, прясно мляко често не слагам. С краве масло ставаха доста тежки и ядях по две, сега с кокосово са по-леки и не ми покафеняха така неприятно.

Ако искаш да видиш други рецепти, това е темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266

Алечка, браво, чудесен резултат. Помня те от темата за 90-дд, искаше да се вталиш за сватбата. Проследявам ти живота в три теми  bouquet

# 387
Благодаря,  момичета  Hug
Еден, за сватбата не успях, но там не си личеше, заради  роклята  Joy После вече съвсем се окръглих и накрая  попаднах тук 😚

# 388
  • Пловдив
Да се запиша поне на 26 страница от темата с нещо полезно: Често срещани странични ефекти от този начин на хранене и как човек да се справи с тях: https://www.dietdoctor.com/low-carb/side-effects#cholesterol.   Hug

# 389
Алечка, браво Hug много се радвам за теб Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт