НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 930
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, за кой бекон говорите в Лидъл? Тази седмица има един, който е на промоция, слайсчета на Пикок, 120 грама за 1,79 лв., а има и друг, който е 250 грама на Дулано за 3,99 лв. Кой от тях да взема, довечера ще ходя до там да си пазарувам и други неща.

Пушен е бекона. Голямо парче представлява, от което си режеш. Едно парче е около 500 гр. На Пикок е. цената му е 15 лв./кг.
Да не го объркаш обаче с пушени свински гърди - те обаче са на Барони и са 10 лв./кг, пак са пушени.

На Барони гърдите бяха с доста Е-та, за разлика от бекона на Пикок.Ако може да се вярва на етикетите.

# 241
Кате,интересно,че детето хареса бекона. Само кожата му махах открая. Яде го така и минат на тигана леко. Гърдите ги опита и ми ги отказа . Явно усеща като котките къде е истината Mr. Green
Гърдите са и доста воднисти. Не ми харесаха и на мен.

# 242
  • София - Варна
Много благодаря, blackisback!

И пак да попитам, защото наистина нямах време да чета: купих си кокосово масло и си правя омлети с него, това ОК ли е?
Студенопресованото не е хубаво да се ползва за готвене? Това разбрах, обаче, признавам, не съм чела внимателно. Та коя мазнина е за готвене, коя не е? Изключвам маста.

# 243
Тета, имаш си детектор у дома Heart Eyes

# 244
Кате,да Laughing
Аз готвя със зехтин и краве масло.

# 245
  • In transit
Аз също готвя със зехтин, краве масло, свинска мас и патешка мас, според това което приготвям. Всички са годни за готвене. Също и кокосовото (него го ползвам май само за палачинките Thinking).
Африканчо, готви, с което ти е вкусно, и ти е по джоба.  Peace

Духи Пухи, свинска мас слагам като готвя кисело зеле или кебаб примерно.

# 246
  • София - Варна
Благодаря ви!
Еми аз най-вече готвя с масло. На второ място с олио и зехтин. Не ми харесва аромата на зехтина.
Ама нали трябва да спирам млечните и маслото отпада. Mr. Green

# 247
  • Бургас
Момичета, от къде мога да се купя патешка/гъша мас или изрезки за да си направя? Продават ли се се такива неща по градовете?

# 248
  • София
Ама нали трябва да спирам млечните и маслото отпада. Mr. Green

Готви с гхи тогава.

# 249
  • София
Как се казва това Бри от Лидъл?  Много трудно се отиентирам в асортимента на Лидъл, тъй като отсскоро пазарувам там и марките са ми все още непознати. Ако е самоедин вид ще го открия:-)
И аз се интересувам за групата във ФБ, благодаря предварително

# 250
Добра вечер! И аз съм собственичка на книгата!

# 251
Добро утро,
Лоана, благодаря за отговора. Четох предишната или по-предиштага тема още преди да се включа, но останаха доста неща неясни. Ще прочета пак. След известно активно четене тук, може сега да ми е по-ясно.

DesiKom, ето това е:
Скрит текст:

Онзи ден си бях взела кокосово масло от Билла (след като четох за кокосово кафе и палачинки, че с него не загаряли както с обикновено масло), но струваше към 6 лева за 200гр. и се чудех дали не съм взела някакво фалшиво. Но снощи го разгледах и пише, че е студено пресовано. Мирише ми леко, но май няма да ми пречи за готвене, поне на палачинки. Другото го правя с масло или зехтин. И зехтина снощи разгледах, сурово пресован съм взела, от Гърция си го домъкнах лятото и само на салати го слагам.

# 252
Здравейте! Първите няколко дни бях адски стриктна с нехапването на въглехидрати и имаше спад на теглото с 3 кг. Появи се някакъв вирус, обаче и започнах с прахчета Тайлолхот, дражета за смучене срещу гърлобол, витамини и разни добавки. Позволих си и по парче тиква или еклер дневно и грамчетата взеха да се връщат главоломно.  ooooh!Нормално ле е това? Все пак, нищо и никакво количество въглехидрат е... #Crazy
Бихте ли споделили линк на темата с рецепти. Търсих, но не открих. Да си призная, втръсна ми това монотонно хранене, искам да го разнообразя някак...

# 253
Момичета, от къде мога да се купя патешка/гъша мас или изрезки за да си направя? Продават ли се се такива неща по градовете?
Аз купувам патешки изрезки от "Метро".Пакетите са замразени, във фризерите със замразено месо, до патешките разфасовки.

# 254
  • SA
Edеn , ako имаш неясноти за фастинга, питай. Бих ти отговорила, доколкото съм наясно. Също може да прочетеш и книгата на д-р Фънг за фастинга, ако се справяш с английския. Мисля, че Шоки я качи в библиотеката.
За кокосовото масло - студенопресованото също става за готвене, защо да не е хубаво? Просто е доста скъпичко тук. Трябва да погледна това в Била.
Hitrushana, ти много ли килограми наднормени имаш?
Патешка мазнина майка ми купува от един фирмен магазин за птиче месо/ мисля от Първомай/ - в опаковки по 10 кг.

Общи условия

Активация на акаунт