НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 930
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Момичета,при Гала дават в момента за Гапса на д-р Наташа Макбрайд.

# 256
Камелот, да кажем, че едни 10 кг. са ми много излишни. Висока съм 173 см., а в момента тежа 75,5 кг. Тежат ми, депресират ме, не ми е удобно с тях...
Уж нямам инсулинова резистентност, но инсулинът ми беше под допустимите стойности, не си спомням тояните сега, но ендокриноложката, след обременяването спомена, че това може би е признак, че бих могла да отключа диабет някой ден. Засега кръвната захар е в нормални граници...

# 257
  • n/a
Темата с рецептите е в този раздел: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266;topicrefid=19

Хубаво е готвенето с патешка мас. И готвеното става с прекрасни цветове златисти.
Тази година не можах да намеря свинска мас, та карам основно на патешка. И мас-
ло, разбира се. 

# 258
  • София
Кам, дали можеш да питаш майка ти къде е този магазин с патешката мазнина?

# 259
  • София
Момичета, за тази патешка мас  ли говорите:
 https://www.olx.bg/ad/prodavam-salova-mas-pateshka-ID5hjWM.html

# 260
https://www.bonapeti.bg/recepti/luchen-graten-sas-sirene-gauda/

Мисля, че е напълно режимно ястието.Ще го пробвам скоро.

Спортувате ли момичета? Аз си признавам, че съм страшно мързелива и непостоянна Rolling Eyes

# 261
Момичета, патешката мас добре ли се връзва при готвене на пилешко месо? Защото свинската не ми харесва. Изкушавам се да взема патешките изрезки, да ги претопя. Че и нещо като патешки пръжки ще излезе  Laughing

# 262
  • n/a
Изключително добре се връзва, blackisback.
Много по-добре е от свинската мас. Понякога свинската има утежняващ дъх, с патешката - няма.

# 263
  • SA
Ерна, предполагам е същата мазнина. Не съм виждала пакета аз.
Патешката мазнина също я намирам за много по-вкусна от маста.

# 264
  • Благоевград
Здравейте  Hug

Вчера и аз си взех книгата и даже днес закуската ми е от рецепта по нея. Правих мъфините с броколи и бекон, но беконът изпекох отделно, а в сместа с яйцата и броколите добавих малко останала моцарела и увеличих маслото. Станаха невероятно вкусни. Излязоха ми 6 броя с половин доза от продуктите.
Намерих го този бекон, който е 15 лв./кг., но реших, че пушените гърди ми харесват повече и си взех от тях. Почти 600 грама ми излязоха 5,40 лв. На вкус ми харесаха много. Ще чакам по-добра цена на бекона и ще взема и от него.  
Свекърва ми правят пушени меса от прасенцето и от време на време ми дава по едно парче бекон, следващият път ще го снимам да го видите. Само че има повечко мазнина в него и по-месце, иначе като се запече е много вкусен и не е солен, точно както обичам.
Аз друго нещо искам да питам дали има някаква връзка - споделяла съм и друг път, че имам камъни в бъбреците и хроничен пиелонефрит. Юли месец бяхме на Хисаря с моя съпруг и тогава почти се бяха изчистили. Най-големият беше 4,5. Ноември месец ме гледаха на ехограф в клиниката и ми казаха, че камъкът е пораснал до 6,5 и най-вероятно ще продължава да расте. Спазвам всичко, което докторът в Хисаря ми каза, кризите ми значително намаляха, но камъните продължават да растат. Чувала съм много мнения и препоръчи, че хора с бъбречно-каменна болест трябва да ограничат приема на месо и млечни, за да не им се образуват камъни и да не задържат пясък. Дали е възможно от честия прием на месо в режима да образувам камъни? Преди не ядях толкова често, но сега почти всеки ден имам нещо месно - свинско, пилешко, телешко. Чудя се какво да предприема и ако някой от вас е запознат, ще съм много благодарна за съвети в тази насока  Hug

# 265
За тази мас от Първомай ми беше казал един колега от старата работа.
Бях му поръчала, но уви, а днес, а утре щото не били клали патки и то стана време да напускам работа.
Не съм взимала, но изглежда добре.
Бих се разходила дори до там, тъкмо и дроб ако продават да си взема.

Книгата от лидл днес ще ходя да си я взема, защото вчера ми беше доста студено и се забавих на работа. То не че днес не даже по студено и валежно де.  Peace

Ще взема и аз да пробвам този бекон от лидл. Иначе си взимам от местната месарница Меском, постоянно бекон. Не съм обръщала внимание на цената.

Последното ми откритие са едни бонбони от лидл, билкови бонбони без захар - със стевиа. Стоят на касите и са в картонени опаковки. Продават се по две опаковки и цената е около 2л.
Много са подходящи за това студено време.  Peace

# 266
  • София
Еха, половин тема минала, аз чак сега виждам.
Добре дошли на всички нови момичета и успех с режима  Peace

Никога не съм ползвала патешка мас, трябва да пробвам. Готвя само със свинска.

# 267
Edеn , ako имаш неясноти за фастинга, питай. Бих ти отговорила, доколкото съм наясно. Също може да прочетеш и книгата на д-р Фънг за фастинга, ако се справяш с английския. Мисля, че Шоки я качи в библиотеката.
За кокосовото масло - студенопресованото също става за готвене, защо да не е хубаво? Просто е доста скъпичко тук. Трябва да погледна това в Била.
Благодаря ти, ще погледна по въпроса и пак ще пиша.
Гледах тук по-скъпи бяха постнали и се чудех дали моето не е евтино. Взех го от щанда с био продуктите.

# 268
Здравейте, дами!
Включвам се по темата, защото има нещо, което ме притеснява. Вече два пъти съм била на този тип хранене и резултатите, поне за мен, бяха повече от чудесни - имах енергия, свалих към 7кг за четири месеца и се чувствах много добре.
От началото на годината отново съм на този режим, но не знам дали ще го продължа, защото чувствам почти постоянно дискомфорт - черният ми дроб се обажда, чувствам тежест в областта му. Около половин час след храна започва да ми се гади, кожата на лицето ми стана една пепелява, а сънят ми се разби тотално, просто не мога да спя, събуждам се постоянно и после трудно заспивам. От вчера имам и главоболие, а вкусът в устата ми е ужасен, като на кръв, както когато се прехапеш и става един като метален.
Сутрин не закусвам, пия кафе без зафар, за обяд имам омлет с бекон и червена чушка, вечерята ми е вратна пържола със салата с лимон и зехтин. Пия около 1,5 литра вода на ден. Нищо по-различно като хранене от това, което съм имала при предишния ми такъв режим, но сега нито свалям, нито качвам килограми, а се чувствам като напомпана, сутринта едвам си закопчах панталона  Blush

# 269
Синьора Тина, за камъни съм чела, че добре действа магнезият, а най-добре да е магнезиев цитрат, защото цитратът сам по себе си бил препоръчителен (затова например има лекари, които препоръчват да се пие Кока-Кола - защото съдържа цитрат). Виждала съм, че препоръчват калиев цитрат, но пък и с магнезиев оксид са постигнати добри резултати, така че защо не пък магнезиев цитрат? Освен това трябва да се пие много вода.

Връзката с калция и витамин Д беше добре обяснена от покойния д-р Робърт Хийни: не трябва да се ограничават нито вит. Д, нито калцият, защото калцият, който се приема с храната, се свързва с оксаловите соли (а най-честият вид камъни са оксалатните) и така се намалява образуването на камъни. Затова е препоръчително да се приемат повече храни с калций (като млечните), а не обратното. Вит. Д пък не повишава образуването на камъни, ако се приема до постигане на здравословно ниво, а не се прекалява с него. (Ето отговорът на д-р Хийни: http://www.grassrootshealth.net/blog/kidney-stones-not-caused-by-vitamin-d/118)

Общи условия

Активация на акаунт