НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 930
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • SA
Кинон  се казва този Вит.К2. Има го навсякъде.
А за вигантола - при условие, че е разрешен за бебета от раждането, мисля трябва да е минал доста строг контрол.

# 706
Здравейте! По здравословни причини трябва да премина на тази диета. Чета все още. Но ще помоля за ветераните да предложат примерно меню?Моля ви!!! Старая се да тренирам най-малко по 3 пъти  седмицата във фитнес.

# 707
  • In transit
След като Лоана каза, че вече и тук се намира К2 (МК7) по аптеките, поръчах на мъжа си да пита, и то в сравнително голяма аптека. Не са го чували, гледали го като идиот, не знаели какво е това. Mr. Green
Можете ли да ми кажете откъде може да се намери?
И също има ли подходящи препарати на капки, съдържащи Д3+К2 за бебета и деца?
а ако не намериш този Кинон, МК-7 има по всички БГ магазини за спортни добавки, офлайн и онлайн.

# 708
  • София - Варна
Благодаря ви!
А К2 за деца? Намирам някакви капки из нета, но не се доставят до България.
Леми, колко време пи Б-50?

# 709
  • Пловдив
koffee, ето тук надолу в страницата порови - има менюта за 4 седмици: https://joyfitnessbg.com/category/4-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0% … 1%82%D0%B2%D0%BE/

# 710
Мари, браво, чудесен резултат Hug
 Днес търсих в Лидл заквасена сметана 30%, намерих само 20% и купих 1 кг в кутия.Установих, че е по течна като консистенция от тази в кофичка за 450 мл.

# 711
  • here, there, everywhere
Здравейте, момичета

Един въпрос от мен. От началото на годината съм мега стриктна, ама никакво отклонение.
И ми се случи нещо много странно. Нацепи ми се устата. Мислех, че е от обезводняване, въпреки че пия по 2-3 литра вода и гледам да ям по-солено. Мазах се с какво ли не и днес осъзнах, че е възможно да е кандида, само в крайчетата на устните е. Случвало ли ви се такова нещо? Не съм пила антибиотици и като цяло поне привидно не би трябвало да има причина особено с това хранене, би трябвало да е преди, а не по време на режима, нали?  newsm78
За всеки случай изпих един кандизол днес.
А дали не може да е от измиране на лоши бактерии? Казваш, че си стриктна. Наташа Кембъл говори за тези ефекти.

Аз редовно чета темата, но не пиша, защото нямам с какво да допринеса . С удоволствие чета всички препоръки и коментари на Шоки и Кам. Безценни сте. Благодаря. Hug
Всъщност сега се намесвам по повод коментарите за групата АИП.
Ще споделя собствения ми опит и какво ме провокира да пиша. В момента имам завишени антитела. Не знам имам ли автоимунно заболяване или не. Притеснена съм и в този ред на мисли ако нещо или някаква процедура има шанс да ми помогне,без да ми навреди, няма да се замисля и за секунда. Когато човек се сблъска лично с проблема е много трудно да мислиш рационално ( това го казвам защото очаквам коментар, че всеки има глава на раменете и трябва да разсъждава). Хора сме, емоционални сме, всеки търси надежда. Peace

# 712
  • София
Здравейте, момичета

Един въпрос от мен. От началото на годината съм мега стриктна, ама никакво отклонение.
И ми се случи нещо много странно. Нацепи ми се устата. Мислех, че е от обезводняване, въпреки че пия по 2-3 литра вода и гледам да ям по-солено. Мазах се с какво ли не и днес осъзнах, че е възможно да е кандида, само в крайчетата на устните е. Случвало ли ви се такова нещо? Не съм пила антибиотици и като цяло поне привидно не би трябвало да има причина особено с това хранене, би трябвало да е преди, а не по време на режима, нали?  newsm78
За всеки случай изпих един кандизол днес.

Здравей, а дали случайно не си ходила на зъболекар? Питам те, защото на мен така изведнъж ми се
нацепи устата точно в края. Доста се чудих от какво ли е, докато не се сетих, че бях на зъболекар точно малко преди това. От натискането(правих задни зъби) ми се беше сцепила устата. Laughing Laughing Около  месец си го влачих, много бавно минава. Grinning

И, момичета- страхотни сте да ви кажа. Аз ви открих лятото и от тогава съм на този режим. bouquet

# 713
По аптеките наистина рядко са чували за К2. Преди няколко месеца в един "Ремедиум" питах просто от любопитство - аптекарките малко се позамислиха, явно им прозвуча познато, но не бяха сигурни. Провериха в компютъра и видяха, че този "Кинон", който продават, е точно К2. Laughing

Фло, потвърждавам, че и от зъболекар може да се получи, в моя случай беше от почистване на зъбния камък със струята със сода бикарбонат. (ненавиждам я, освен това буквално ми се струва, че се давя, затова вече сме се разбрали със зъболекарката ми, че ще я избягваме, а и при мен специално нямала добър ефект по думите й Rolling Eyes) От содата и изсушаващото й действие ми се бяха напукали ъгълчетата, но понеже беше през лятото, не трая дълго време, предполагам, че това също е от значение. Сега на този студ кожата се изсушава повече, така че може това да е още една причина.

# 714
  • SA
Nuclear , мисля, че завишени антитела не винаги е равносилно на автоимунно заболяване. Но поне е аларма, че нещо не е наред с тялото, червата.
Скрит текст:
А изразът "всеки има глава на раменете си и си решава" ми е най-омразното клише ever.  
Буря , добре дошла! Радвам се, че компанията ни се увеличава.

Една нова статия на Крис Кресър за рибеното масло. Много приятно впечатление ми прави, че той периодично прави ъпдейти на препоръките си, в зависимост от новите данни и изводи, които са се натрупали.
https://chriskresser.com/should-you-really-be-taking-fish-oil/

В нея казва, че до момента липсват убедителни доказателства от проучванията, че дълготрайният прием на рибено масло повлияват съществено риска от заболявания на сърдечно-съдовата система, метаболитен синдром, рак и др. Интересно е, че при доста от проучванията, които отчитат позитивни ефекти, рибеното масло е било комбинирано със зехтин. Той смята, че това може би има връзка с антиоксидантните свойства на зехтина, които намаляват оксидативен стрес при консумация на полиненаситени мазнини.
За момента препоръките му са да се консумира 300-500 гр. студеноводна риба на седмица, без добавки. Ако човек не обича и не яде риба и морски животни, то да приема по 1 ч.л. масло от риба треска дневно и да не се превишава количеството от 3г. рибено масло / дневно  /тук не знам дали има предвид EPA плюс DHA/ за големи периоди.

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 09:17 от Kameloth

# 715
  • n/a
Искрени поздравления за отношението към точно това клише  Hug
Скрит текст:
А израза "всеки има глава на раменете си и си решава" ми е най-омразното клише ever.  

Доста се позамислих върху приема на рибеното масло напоследък.
Понеже последната ми поръчка бе необезмирисено и така и не мо-
жах да преборя появяващия се рибен дъх след приема, спрях го.
И не забелязвам липсата. Някак идеята за Омега 3 принципно я
разбирам и приемам и се зачудих, доколко съм права. Засега ня-
мам никакво изградено мнение, което не ме радва  Laughing

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 09:24 от Лоана

# 716
Леми, колко време пи Б-50?
Не помня вече, беше преди 2 години може би, но не е било дълго време. Отделно, че капсулите са нетрайни, съдържанието им бързо се овлажни, стана на бучки, и накрая ги изхвърлих.

# 717
  • софия
Имам въпрос към момичетата на АИП. Направих си изследване за хранителни непоносимости (Igg) и излезе, че не бива да ям яйца,гъби,ябълки,жито и мая. Нямам непоносимост обаче към млечните, а те са забранени при АИП. При това положение трябва ли да ги спра, за да мина на АИП.

# 718
Мамчето, АИП изключва млечните. Peace Ако ще правиш АИП, разрешените храни са месо, зеленчуци (не всички), плодове (не неограничено), зехтин, мас и кокосово масло от мазнините плюс подправки (пак не всички). Изключени са всякакви зърнени, млечни, бобови, ядки, семена (включително подправките, които са семенца), кафе, алкохол, черен чай. Така се кара 2-3 месеца или повече - докато усетиш подобрение на симптомите на заболяването си. След това постепенно се въвеждат храните и се следи за реакции.

# 719
  • софия
Благодаря ти Шоки, просто ми се струва нелогично да спирам храна, която би трябвало/според изследването/ да не възпалява организма ми. Но явно идеята е друга. Щом ще го правя, явно трябва да е абсолютно по протокола. Лошото е, че премахването на яйцата и млечните едновременно не ми оставя много голям избор от храна при НВ-ВМХ.

Общи условия

Активация на акаунт