Седмокласна - по вода да върви, край на срока предстои!

• 56 887
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Tsv, ще стискаме палци.  Wink
Надявам се до края на седмицата да им върнат поне контролното по биология и едното по НЕ.  Praynig
За оформяне на оценки още нищо не се чува. Явно ще е в последния момент.  Rolling Eyes

# 601
didoni, здраве и късмет на момчето ти!!
Браво на всички деца, ама много умни и добри!!
Мен вече ме е срам да влизам тук. Моят само суче мустака и мрънка как няма да се справи с изпити , контролни и т.н. Ама нещо да направи по въпроса...не. Чака неволята сигурно.  Twisted Evil
  hahaha и моя така, ама не го суче а го бръсне  Crazy
Снощи с батко му го питахме кога последно си е учил за училище, готвил си е нещо уроци, проекти... отговора беше "Мииии, онзиден!", "А ти вчера и днес беше ли на училище?" "Аааа, бях, ама аз всичко си знаех и нямаше нужда!" newsm78
Вчера каза, че учителката по химия му е написала 6 за участието му в олимпиадата, нищо, че не се е класирал на следващия кръг... всичко което са минали по учебния материал си го бил направил правилно   Thinking Айде стига бе, грам не ми се вярва! Ама като знам, че едната задача от тези с много точки не я е почвал, защото нещото изобщо го няма в учебника (ама наистина го няма, проверих, обясних го, но беше вече късно)... и от броя точки, които има, става ясно, че каквото е писал е вярно!
По биология искала да го изпитва, защото според нея не е за 4, каквито са му оценките... ама нашия казал, че няма нужда да го изпитва  ooooh! "Щото аз като се притесня най-много тройка да изкарам!". Довод, няма що! (учителката ми каза, че винаги в час ако нещо го попита и дава точен отговор по същество... но на едното изпитване нещо явно се е бил притеснил, че се пообъркатл... другата четворка е на входното ниво - както всичките входни по природните науки... от миналата година те им бяха тотална каша в главата, ама вече се жалвах от методите на преподаване на миналогодишната учителка).
По БЕЛ след 4 на класното им е дала контролно по български и сега пак ще пише тези, ама той на "Немили недраги" щото "при този растеж относно писането през срока" за нея било необяснимо как точно така се е получило  Whistling за мен е обяснимо де - мързееееел! Щял да пише 4-5 тезички за един час, ми да пише де!

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 10:42 от peneva_a

# 602
  • София
Аз се чудя, защо толкова товарите децата с пробни изпити всеки месец

Те са единственото време, в което пише преразкази, при това в максимално близки до НВО условия. Моето дете има нужда да се упражнява в това. Хубавото е, че с ПИ има и база за сравнение. И вместо цял месец да мрънкам и настоявам да седне  да пише преразкази,  а той все да отлага под предлог, че няма време, че текстът е дълъг, сложен, лесен, такива не дават, че няма нужда, защото си може и т.н. , записвам го на пробен изпит, отива, пише, оценяват го, сравнява как се е представил и тогава обсъждаме дали има или няма нужда да упражнява писане на преразкази  Mr. Green  И на първи модул не е особено добър, затова и тази тренировка му е полезна.
Децата са различни и тук обменяме опит. Всеки може да "купи" това, което на него му трябва или харесва, както и да прецени кое на него му е излишно или безполезно.

# 603
Вчера и аз му приказвах на моят тийн да се пробва , ако някой учител каже, че му дава шанс и иска да го изпита за по-висока оценка. Въобще не му се чуваше. Предпочита да си кара по инерцията.   ooooh!
Обяснявах му ,сякаш напразно, че човек трябна да се бори, особено, ако му дадат възможност. Да се стреми да се представи по-добре, но кой ли ме чу.  Mr. Green

# 604
Вчера и аз му приказвах на моят тийн да се пробва , ако някой учител каже, че му дава шанс и иска да го изпита за по-висока оценка. Въобще не му се чуваше. Предпочита да си кара по инерцията.   ooooh!
Обяснявах му ,сякаш напразно, че човек трябна да се бори, особено, ако му дадат възможност. Да се стреми да се представи по-добре, но кой ли ме чу.  Mr. Green
А де, едно едно и също сме им говорили. Моят все го е страх да не се изложи.
Днес трябва да го изпитват по математика и химия за повишаване, а той ще се гърчи сигурно и ще отказва.

# 605
emonaem, същото е и у нас.  ooooh!
Нашият дори и сигурно няма и да ми каже, ако някой учител иска да го изпитва за повишаване.  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 11:53 от chibi

# 606
Влизам за да кажа, че Симона днес навършава 14 години!
Сутринта се чудехме с баща и кога се изнизаха...
Да са здрави най-вече децата, по-щастливи и по-уверени в себе си..
 newsm59
Нещо не ги много оформят още.. Какво чакат не знам, то време не остана..
Доживях да видя 5.5 на класното по БЕЛ..., но въпреки това ще е 5-ца за срока, заради една 4-ка на контролно. Но, пък се измъкна от изпитване на дъската и е доволна много.
По математика се е изложила, 4.70, което сигурно също ще доведе до 5-ца въпреки че има доста 6-ци..
Госпожата я мъчи всеки час на дъската, ама ще видим какво ще излезе...
По другите предмети е тъмна Индия..

# 607
Честит рожден ден на Симона!  bouquet
Здраве, щастие, успехи!  Heart Eyes
Браво за чудесните резулати в училище.  Hug

# 608
  • гр. София
...Мама Мими, къде се загуби? Да не сте болни?  Rolling Eyes
Здравейте  Simple Smile
Да, chibi, бяхме болни, та ЛЛ ни даде 5 дена болничен - гледахме се у дома. Дори на школа по МАТ и БЕЛ не сме ходили. Правихме пълни кръвни изследвания и се установи, че нивата на еритроцитите и лимфоцитите са завишени... Преумора, напрежение, стрес - организмът си казва думата... Трябваше да правят класна работа по МАТ в понеделник, но лекарят ни препоръча да не ходи, у дома да си почива. Днес сама ще прави класното...Какво да се прави  Sick Ще й стискам палци  Peace
Поздравления на рожденичката на Maria_P и рожденика на didoni newsm67 Да са здрави, честити и благословени!
БРАВО за отличните резултати на седмокласничката на mama na Niagara,  на Vyara D и младежа на chibi  smile3501

# 609
Мама Мими, съчувствия.  Heart Eyes
Дано да се е позакрепила сладураната.  Praynig
Ще се справи с класното. Важното е да е здрава.  Hug

# 610
  • Русе
  Отпусна малко студът, и вирусите плъзнаха с нова сила. След като се насладих на болести декември месец се стряскам от всеки сигнал. Ще включа витамин С, и по принцип избягвам, ама да му везама  някакъв изопринозин ли се чудя. Thinking

Днес е правил две контролни и класно по математика. Твърди, че се е справил отлично на всичко и задачите му били изънредно лесни, ама ще видим

# 611
  • гр. София
Амбърче, така е... Cry
Много трудна се оказа тази година... все по-често си мисля, че в крайна сметка здравето на детето е най-важното, пък за кое училище ще ни стигнат силите, вече не е от такова значение, както беше в началото на учебната година  Embarassed

# 612
И стресът си казва думата, а през тази учебна година е по-голям.  Rolling Eyes

# 613
Честит рожден ден на Симона!! Да е здрава и с късмет!!!

Моят се обади вдъхновен - по АЕ имал 6 на контролното.
По математика и и испански утре щели да го оформят, ама щял всичко да си научи.
В петък, в час по физика, щели да го изпитват по химия, хохо. Разсмях се накрая.
Не че много ви вълнуват изпитните неволи на сина ми, ама ей така свикнах да си споделям мъките тук.

# 614
  • гр. София
...Моят се обади вдъхновен - по АЕ имал 6 на контролното...
БРАВО на младежа, emonaem  smile3501 Успешно се е представил по АЕ, значи  Simple Smile Все така и занапред да му върви!

Общи условия

Активация на акаунт