Перилни препарати и омекотители – 44

• 73 847
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Не е сигурно дали няма да избелее. Аз така съсипах 1 пералня с тъмни дрехи - шишетата за цветно и за бяло еднакви, етикета кой да го погледне Mr. Green и съм сложила за бяло. Разбрах след като извадих дрехите по миризмата /миришеха различно/. След като изсъхнаха бяха избелели неравномерно. Това с течен препарат.

# 196
  • Русе
А, за да не се появява пак тази миризма, препоръчвам вместо дезодорант, да ползвате кристал против изпотяване.  Peace От как го ползвам, си реших проблема с няколкото памучни блузи, с които ходех на танци и които след изпиране не миришеха, но при обличане и допир с мишниците започваха да смърдят ужасно Crazy Перях ги винаги с белите ми дрехи на 60 градуса.
Между другото за кристала благодаря на Тета. Тя го похвали в лидълската тема преди година  Hug

# 197
А,аз съм била прочела някъде за него Laughing
И аз още си ползвам кристала. Пот се лее от мен,но не мирише.

# 198
  • Русе
А,аз съм била прочела някъде за него Laughing
И аз още си ползвам кристала. Пот се лее от мен,но не мирише.
Мен другото не ме притеснява, важното е да не мирише. Полезно е да се потим Peace
Кристала, както казва ММ, ще го ползваме докато сме живи. Повече от 9 месеца го ползваме и почти не е мръднал на размер. А аз и втори си купих Laughing
Малко оспамих темата, ама то си е свързано с миризливите дрехи Peace

# 199
А да,и мен потенето не ме притеснява... Laughing Ама наистина нЕма мирис...велико направо. bowuu Аз от ДМ си ги купувам.

# 200
Хайде и аз поспамя - къде мога да намеря такъв кристал? ДМ, Лили?

Тета писали сме едновременно. Още утре ще го потърся. А тази блуза ще видя, но мисля, че не е 100% памук

# 201
  • Русе
А да,и мен потенето не ме притеснява... Laughing Ама наистина нЕма мирис...велико направо. bowuu Аз от ДМ си ги купувам.
И аз. Първия ми го донесоха от Германия, но е пак от ДМ.

# 202
А кой кристал използвате? Видях, че има на Балеа, но от прочетеното разбирам, че е нужно периодично да се нанася отново. То това лесно, ама доколкото разбирам преди употреба се и мокри..та, като сте на работа пак ли се мацотите през час-два?  newsm78

# 203
Много ви благодаря отново на всички! И спама ми е много полезен  Simple Smile, ще мина днес през ДМ за кристала.
Следвайки вашите съвети чера вечерта пуснах една пералня с Ариел за бяло и наистина мирмата изчезна. Но се притеснявам, дали ако изпера следващия път с различен препарат т.е. за цветно дали няма пак да са  вмирисани.
 Аз до сега винаги съм прала с течен препарат за цветно, марката на ДМ., на 40 градуса, програмата ми е 1.30 мин.Изпира перфектно дори замърсените яки на светлите тениски на мъжа ми. Никога не ми се е случвало след изпиране все още да миришат.До сега. Вярно, че миризливите тениски са нови, пера ги за първи път, но не вярвам да е от материята 100 % памук са. Нямам обяснение защо така се получи newsm78

# 204
Кристала само сутрин нанасям...на почистено място, на влажно, 30 пъти въртя под едната мишница, 30 пъти под другата Mr. Green Държи цял ден...

Живанка, ползвай поне по-дълги програми - 2ч-3ч. Час и половина е много къса програма, същинското пране при нея е едва около половин час. Другото е плакнене.
Миризмата не е от материята на памука, си мисля, а от потенето. Аз ако усетя по мои дрехи такъв тип вмирисване, веднага ги въртя на 60 с прах за бяло и на дълга програма Peace

Между другото, на ДМ има един прах за бяло, тяхна марка Денкмит, който е много добър и супер избелващ..

# 205
  • Бургас
На моята пералня имам една програма Mix, която на 60 градуса излиза два часа времетраене. Когато натисна бутона за скъсяване идва 1,16 до 1,25 според това колко ми е пълна пералнята. Това ми е любимата програма за цветни/черни блузи, с изключение на плетива. Много рядко на тази програма съм слагала прах за бяло, в повечето случаи е прах за цветно, а много рядко и гел за цветно (ариел или персил). Самата програма не е дълга, но пък, дори и за кратко явно водата достига 60 градуса, което за мен е добре. Нямам поражения.
Споменавала съм, че същата програма, само че на 30 или 40 градуса, ползвам за препиране на купени нови дрехи или само за преплакване на извадени за текущия сезон. Там времетраенето идва около 50-60 минути и наистина свършва много бързо цикъла на пране. Даже сега пера една такава с 4 тениски, панталон и тюлено боди с Ариел black.

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 10:48 от Pagocт

# 206
 ....тя достига до 60 градуса, но съвсем малко време реално ги върти на тези градуси. В началото докато ги вдигне, минава време, все пак не ги достига с първото завъртане, и после, тъкмо ги стигне и хоп, почва плакненето...

# 207
  • Бургас
Да, точно така е, сигурно и заради това нямам поражения по дрехите, а не са миризливи след пране. Иначе, признавам че дългата програма си е дълга програма. И за миялните съм на това мнение. bouquet Heart Eyes

# 208
Е, че какви поражения да има. Ние, дето перем на 60 градуса, да не би да ходим с поразени дрехи Mr. Green

# 209
  • Бургас
 Joy Избелели, осукани, протрити, скъсани... Друго си е попроветрени на слънчице само.  ooooh! bowuu

Общи условия

Активация на акаунт