Перилни препарати и омекотители – 44

• 74 030
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Препоръчаха ми течен Марсилски гел - сапун, супер перял, верно ли newsm78

# 241
Зависи коя марка е.

# 242
# 243
Това, което си показал, е хубаво, но е за деликатни тъкани и вълна, следователно няма да се справя особено добре със силни замърсявания. От тази марка има и препарат за неделикатни дрехи, но е в друга бутилка. За съжаление не мога да дам лични отзиви, защото не съм го ползвала.
Имай предвид, че ароматът е на марсилски сапун, не че самият препарат съдържа голям процент сапун. Другото е, че тези евтини италиански препарати не съдържат ензими, което не е добре... течен... без избелители, че и без ензими почти не би се справил с петна.

# 244
  • Русе
  Близо до нас има едно магазинче с наливни италиански препарати на ензимна основа. Не съм ввземала защото избягвам течните препарати. Обаче тъкмо го забелязах, и ще го затварят. Дали да се заредя докато не са го затворили другата седмица

# 245
Безценна си. Светнете ме за тия ензими и избелители. Принципно нямаме петна и много мръсно, но поне за чаршафите нещо качествено. Моята все се ядосва, чее на боклуци попада, и ми го прехвърля на мен, за работните дрехи. Последно, от Хит, взех Персил прах, сякаш е по - добре от гела. Но за бяло съм в шах. Трябва да е с фосфати ли.

# 246
  Близо до нас има едно магазинче с наливни италиански препарати на ензимна основа. Не съм ввземала защото избягвам течните препарати. Обаче тъкмо го забелязах, и ще го затварят. Дали да се заредя докато не са го затворили другата седмица
А, не, не, не. Ако така ги рекламират, това е заблуждаване. Няма такова нещо като "на ензимна основа". Ако нещо е на основата на ензими, това означава, че ензимите са главното нещо с състава му, а при перилните препарати ензимите са в миниатюрни количества. И какви са тия наливни препарати? Каква марка са, кой ги бърка, кога ги е забъркал, кой ги внася, срок, това-онова... Нищо чудно, че затварят. Явно българинът най-сетне се научил да не се доверява на такива фантомни работи.

Светнете ме за тия ензими и избелители.
В първият постинг има обяснение.

Но за бяло съм в шах. Трябва да е с фосфати ли.
Не, с фосфати няма да намериш.
За бяло на твое място бих отишла в дрогерия DM и бих си взела този прах:
Скрит текст:
Спазвайки дозировката на опаковката, ще получиш блестящо бяло пране.

# 247
  • Русе
А, не, не, не. Ако така ги рекламират, това е заблуждаване. Няма такова нещо като "на ензимна основа". Ако нещо е на основата на ензими, това означава, че ензимите са главното нещо с състава му, а при перилните препарати ензимите са в миниатюрни количества. И какви са тия наливни препарати? Каква марка са, кой ги бърка, кога ги е забъркал, кой ги внася, срок, това-онова... Нищо чудно, че затварят. Явно българинът най-сетне се научил да не се доверява на такива фантомни работи...
Когато живеехме в Ловеч точно срещу нас имаше магазин, където продаваха такива наливни италиански - перилни препарати, омекотители, обезмаслители. Общо взето - никой не ги купуваше за разлика от наливното вино, което се продаваше в същия този магазин Laughing.

Между другото, преди 20-22 години в Русе продаваха няколко вида наливно веро и няколко вида насипен прах за пране. Ако не се лъжа в Русе ги произвеждаха. Имаха доста клиентела. Хората нямаха пари за пакетирани от магазина, но тогава и избора не беше голям.

# 248
На каква цена е препоръчваният прах за бяло на ДМ?

# 249
  • Сливен
по спомен 5.99лв малката опаковка,има голяма 11.99лв ако не бъркам.

# 250
  • София
На каква цена е препоръчваният прах за бяло на ДМ?
Към 6-7лв. до колкото помня.

# 251
Благодаря,ще взема да го прибвам.Доста често пазарувам от ДМ,но на праховете им за пране не съм обръщала никакво внимание.За бяло харесвам и съм най-доволна от Ариел прах,за цветно капсулите на Ариел,на Персил комбинираните капсули и Персил прах.

# 252
Да, шест лева без една стотинка е цената на пакета от 20 пранета засега и се надявам, че няма да го увеличат (както направиха с ултрасензитив), защото ще се разправят с мен. box
Между другото, пак се повтарям, за което се извинявам, но: пакетът изглежда малък и на пръв поглед неизгоден, но и дозата е малка, така че тази опаковка от 1,35 кг стига за 20 пранета. Просто трябва да се гледа и спазва дозировката върху пакета, а именно 85 мл за нормално замърсяване и средно твърда вода.

# 253
Здравейте, аз имам малко глупав въпрос, но 85мл прах колко грама са - пак ли 85?

# 254
В случая с Денкмит 85 мл са равни на 67,5 г. При другите марки е различно: Персил - 108 мл ≈ 70 г, Ариел - 115 мл ≈ 65 г, ОМО - 155 мл ≈ 100 г, Рекс - 142 мл ≈ 100 г, Савекс - 130 мл ≈ 100 г и т.н. Тази информация я има на пакета.

Общи условия

Активация на акаунт