Перилни препарати и омекотители – 44

• 75 276
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
От Омо за цветно доволни ли сте и от къде е внос някой знае ли..дали е качествен.
Ами, аз съм  доволна. Пера вече 2-3 месеца с  него.
И аз, много.
Днес си взех от Метро един от моите любими омекотители, които винаги държа в наличност - златния Ленор. Литър и половина за 6,35 лв.

# 286
  • София
Като добър за вълна Корала ли се спрягаше?
Аз съм доволна от первол.

# 287
  • оттам, откъдето започва България
Аз май само веднъж съм вземала течен за вълна и не видях никаква разлика с обикновения течен перилен препарат. Затова си пера с него.  Peace

# 288
Аз май само веднъж съм вземала течен за вълна и не видях никаква разлика с обикновения течен перилен препарат. Затова си пера с него.  Peace

Проблемът е, че аз нямам никакъв течен :/

# 289
Ако говорим за истинска вълна, недей да рискуваш, ами си вземи специализиран. Peace

# 290
  • София
Специализираният за вълна е подходящ по състав за нея, иначе и другия ще я изпере, но я уврежда. От 1 път може и да нищо да не й стане на дрехата, но при продължително - ще си проличи. Няки дрехи се накъсват. Съставките на обикновения препарат, било то течен или прахообразен съсипват влакната на вълната. За това на някои препарати изрично на опаковката е посочено да не се позлват за вълна, на други не е посочено, но и те не стават за вълна, ако не са специално за нея направени.

# 291
В интерес на истината сега гледам на едните блузи, които ще пера пише на етикета 100% памук (машинно плетиво са), а на жилетката на етикета пише 100% полиакрил (пак плетиво)

# 292
  • София
В интерес на истината сега гледам на едните блузи, които ще пера пише на етикета 100% памук (машинно плетиво са), а на жилетката на етикета пише 100% полиакрил (пак плетиво)
Т.е. не ти трябва специален за вълнени, понеже не са Simple Smile.

# 293
То, че не й трябва е ясно. Едно време си перяхме вълнените дрехи с прах за пране и нищо им нямаше. Сега, за да си продават специалните за вълна, и вече пишат, че ще си увредим дрехите. Аман от маркетинговите им трикове.  #2gunfire
Ако е нещо чак толкова фино и специално на ръка ще се изпере, независимо с какво - прах или течен. Разтваряш си хубаво праха и става, кво толкова.
Някой беше споменавал, че с шампоан ги пере. Ама дали беше за вълнени?

# 294
  • София
Ами не е точно така. Вълната е от естествени влакна и които се понасят с някои съставки на обикновения прах и се късат от такъв. Някой по-запознат с химията, може да ти го обясни 'по научно му' защо е така. То едно време и на реката са перяли на едно такова като стъргало /не помня как се е казвало/, ама сега никой не си причинява подобно нещо, нали. Mr. Green

# 295
Сравних с едно време, защото и тогава хората са носили вълнени дрехи и не са били скъсани.
И като казвам едно време имам предвид преди  демокрацията, а не като са прали на реката. Чиста вълна рядко някой облича вече.

# 296
Е,имахме тук един събрат с мериносови чорапи. Или пък кашмирени бяха Thinking
Но наистина рядко има 100 процента вълна пуловер...в днешно време. Все е смес някаква с други влакна.

Пуснах бяло с Омо за бяло на 60гр. Но кратка едночасова програма. Покривката и бялата кърпа...оная де, са бели.. Ами кво да иска човек Whistling Чак съм щастлива.. Laughing

# 297
  • София
Аз съм пълна с вълнени пуловери - 100% вълна (трябва да ми окачат снимка в Бенетон), пера ги само със съответните препарати, грам не ми се рискува, защото много си ги харесвам. Формилът за вълна е приятен препарат. Както и онзи за спортни текстили.

# 298
Дидка, едно време в праховете (поне тези в България) не мисля, че е имало ензими, които прецакват вълната. Peace

# 299
И аз и ММ имаме много вълнени и кашмирени пуловери. Ползвам на ДМ препарат за вълна. Нямам забележки, а и има прекрасен траен аромат.

Общи условия

Активация на акаунт