Перилни препарати и омекотители – 44

• 75 302
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Скрит текст:
То, че не й трябва е ясно. Едно време си перяхме вълнените дрехи с прах за пране и нищо им нямаше. Сега, за да си продават специалните за вълна, и вече пишат, че ще си увредим дрехите. Аман от маркетинговите им трикове.  #2gunfire
Ако е нещо чак толкова фино и специално на ръка ще се изпере, независимо с какво - прах или течен. Разтваряш си хубаво праха и става, кво толкова.
Някой беше споменавал, че с шампоан ги пере. Ама дали беше за вълнени?

Някога, когато нямаше такива специализирани препарати си перях пуловерите от т.нар. шотландска вълна с шампоан. На ръка, след това изцеждах и слагах да изсъхнат върху кърпа.  Peace

И аз така.  Peace
Не рискувам вече да изпера вълнен пуловер с обикновен прах. Бях споделила в предишна тема, че така си съсипах пуловер, степа се, смали се. (толкова, че още го търся и не мога да го намеря) hahaha  Mr. Green Шегата настрана, но наистина пуловерът не става за носене.  Peace

# 316
Забелязали ли сте от омекотителите да се образува един странен, хлъзгав филм по уплатненията на пералнята? Заради това спрях да ползвам, но пък прането няма хубав аромат и мекота.

# 317
  • Русе
Забелязали ли сте от омекотителите да се образува един странен, хлъзгав филм по уплатненията на пералнята? Заради това спрях да ползвам, но пък прането няма хубав аромат и мекота.
Забелязала съм. Най вече от Ленор. За това отдавна не полвам Ленор и слагам омекотител 1/2 от указаната доза. Не мога без - наелектризирам се, писала съм много пъти. Освен това няколко пъти в годината пускам празна пералня на 90 градуса с прах за бяло или с почистващ препарат. Също така съм забелязала, че проблема е по-силно изразен, където водата е по-мека.
Но, тези неща май ги пише на първа страница?

# 318
Забелязала съм. Най вече от Ленор. За това отдавна не полвам Ленор и слагам омекотител 1/2 от указаната доза. Не мога без - наелектризирам се, писала съм много пъти. Освен това няколко пъти в годината пускам празна пералня на 90 градуса с прах за бяло или с почистващ препарат. Също така съм забелязала, че проблема е по-силно изразен, където водата е по-мека.
Но, тези неща май ги пише на първа страница?

+1  Peace И аз не ползвам Ленор отдавна. Много гъст е и дори дрехите усещам напоени и хлъзгави след изсъхване, когато съм слагала от него.

# 319
Ленор не съм забелязала да е гъст, даже напротив, но наистина дрехите стават странни след него. Даже това мазно чувство остава и по пръстите след като простре човек. А преди години не беше такъв. Помня, че го продаваха в картонени кутии и беше прекрасен.

А някой ползвал ли е омекотител ABC? Взех един лилав (лотос) за 3,50 лв. и съм впечатлена от трайността на аромата. Май турските омекотители са много мощно парфюмиращи.
Техен прах също съм ползвала и беше доста добър.

# 320
Guess Who, от къде купуваш продуктите на АВС? Никога не съм попадала на тях.

И пак да попитам, някой има ли впечатления от продуктите на Апта?

# 321
Ти си от Пловдив, пък аз съм от Бургас, така че и да ти напиша магазините, няма да ти вършат работа. Няма ги по големите вериги. Тук ни отвориха магазин, където има само ABC и Test, а и по други магазинчета ги има.
Единственото, което мога да ти кажа е един от магазините, които ги зареждат и е пловдивска фирма, която има магазини и в Бургас: "Елеганс - БГ" ООД, Пловдив, ул. София № 44. Това е адресът на фирмата от касовата бележка, но къде са пловдивските им магазини, не знам.

Продуктите Apta са собствена марка на френска верига супермаркети. Има добри, има и лоши, но цената им е ужасно надута. Ползвала съм два праха - нищо особено, има и по-добри прахове собствени марки, два омекотителя - супер зле, препарат за фурна - страшно добър, избелващи таблетки - много добри. Друго май нищо не съм взимала.

# 322
Тоя АВС отдавна ми е мерак да го пробвам, ама чекмедженцето ми абсурд да побере дозата...  Sad

# 323
  • София
Този омекотител Apta не е лош. Има аромат след изсъхване и е сравнително траен. Има още няколко вида от тази серия. От неконцентрираните не съм пробвала. Други продукти на марката също.

# 324
Тоя АВС отдавна ми е мерак да го пробвам, ама чекмедженцето ми абсурд да побере дозата...  Sad
300 мл е дозата на праховете. Пряко сили го побирах и аз, голяма мъка беше, затова и не мисля да повтарям, а е жалко, защото прахът беше доста добър като изпиране, плюс това беше син на цвят с червени и тъмносини пръчици, което е много забавно.
Иначе омекотителят е с доза 25 мл, а неконцентрираните им омекотители са с доза 75 мл.

Защо не ги концентрират малко тези прахове, не мога да разбера?

# 325
  • София
Ми измервай си го с мерителна чаша и мятай /със или без чашата все тая, ама с нея ще ти дрънчи/ в барабана, какъв е проблема. Отгоре дрехите и пускаш.

# 326
Guess Who, passion, благодаря ви!  bouquet 

# 327
Този омекотител Apta не е лош. Има аромат след изсъхване и е сравнително траен. Има още няколко вида от тази серия. От неконцентрираните не съм пробвала. Други продукти на марката също.

Във Фантастико една девойка се опита да ми го набута този омекотител преди около месец. Правеха му прИмоция. Взех го да не и развалям опита да ме убеди колко е превъзходен, обиколих магазина и го върнах на мястото му. Не успя да ме накара да си дам парите, не ми вдъхна доверие, а и по спомен не беше никак евтин.

# 328
  • София

Във Фантастико една девойка се опита да ми го набута този омекотител преди около месец. Правеха му прИмоция. Взех го да не и развалям опита да ме убеди колко е превъзходен, обиколих магазина и го върнах на мястото му. Не успя да ме накара да си дам парите, не ми вдъхна доверие, а и по спомен не беше никак евтин.

Определено не е нищо особено, но и чак боклук не е. Аз го купих точно от Фантастико. Беше намален на 2.99, не обърнах внимание на редовната му цена, може би 4 и нещо.

# 329
Скрит текст:

Определено не е нищо особено, но и чак боклук не е. Аз го купих точно от Фантастико. Беше намален на 2.99, не обърнах внимание на редовната му цена, може би 4 и нещо.

Никъде не съм написала, че е "боклук". Просто не можах да се навия и 2.99 лв да дам за него (явно тогава е била  тази промоция).
За омекотителите на ДМ например много се пише тук, че не са добри, но съм ползвала от тях и не останах чак с лоши впечатления. Не са ми и в графа любими - средно положение.

В момента ползвам розов Максима за спаното бельо и кърпите и зелено Коколино за дрехите ни. За мен тези две марки + Семана са най-добри - харесват ми ароматите им, омекотяват и не ми хвърчи косата навсякъде, т.е. действат антистатично. Въпрос на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт