Перилни препарати и омекотители – 44

• 74 182
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Аз имах подобен случай с бели апрески. Стояха на затворена тераса в торба за лятото и когато ги извадих за зимния сезон бяха с жълти петна. Горната част е шушляк. Тъй като не намерих същите, а са много удобни, топлят и не пропускат, ги изпрах поне 5 пъти с различни препарати за бяло пране, поливах ги с разни препарати за петна, смес от сода, с лимон ги търках, слагах прахче за петна в пералнята на k2r...след пералнята, докато са мокри изглеждат без петна, като изсъхнат пак се появяват жълти петна. Ще взема да пробвам тези дни да ги натъркам с прахчето на Хейтман за избелване, по - зле едва ли ще станат.

# 451
Спазвайте указанията на производителя! Нали навсякъде така ни казват. Според мен е по-скоро заради устойчивостта на цветовете.

Точно в този случай не бих спазвала въпросните указания Peace Баш пък за чаршафи, и то памучни ooooh! да ги пера с хладка води и с течен, няма как да стане.  Stop

# 452
Течните нали са по-щадящи, може би заради това. Те май и не са много евтини комплектите им, прецени си, ама чак пък толкова да ги обгрижвам, не бих. Освен като переш комплекта, да не го пускаш с нищо друго. Аз пък често слагам по някоя голяма хавлия, или от друг комплект по нещо, та да допълня пералнята.

Комплектът сам в пералнята ще е точно за едно пране, защото не е с голям барабан - 4-5 кг. побира. Като пусна горен, долен и калъфките остава около 1/3 свобдна, колкото да има място за нормално въртене на прането. И точно, защото не са им евтини комплектите и изчетох все хубави мнения, поръчах от техния сайт. Имам къде къде по-евтини чаршафи от сатениран памук на 4 г не са мръднали, а са тъмнолилави. Пера ги с прах за бяло на 60 С, никакво изсветляване и промяна в цвета няма. Въпросът е, че не мога да ги изпера и да им ги върна тогава, ако се размажат цветовете  Laughing

Точно в този случай не бих спазвала въпросните указания Peace Баш пък за чаршафи, и то памучни ooooh! да ги пера с хладка води и с течен, няма как да стане.  Stop

Именно! То на 30 градуса с течен, все едно не са прани. И подозирам, че след няколко ползвания това ще се забележи. Да не говорим, че от хладката вода се захабяват повече. Бяло и светлолилаво са и подозирам, че бялото ще посиевее. А и програмата на 30 градуса е кратка на пералнята ми , около час. Абе да бях чела по-рано и аз съм голяма патица.

# 453
Не се коси предварително, може и нищо да не му стане например на 30 градуса. Всичките ли им подобни комплекти се перат на 30 градуса. Да не са сбъркали нещо етикета, аз на турците много много не им вярвам.  Преди две-три години взех луксозна скъпа покривка за маса, не знам на коя фирма, в магазина не ми дадоха да я отворя и да я разгледам, а като я отворих вкъщи видях че от едната страна има нещо като надърпано. Нямаше как да им я върна, че я бях домъкнала от Бг тук, в чужбина, но иначе нямаше да им се размине.

# 454
Не ги знам тази марка какви чаршафи продават, с какво са толкова скъпи или качествени, че такова пазене трябва...то ще кажеш, че са естествена коприна ли Rolling Eyes
Лидълски чаршафи, памук, тъмно сини цветове с ракети ... въртя ги на 60 градуса и не са мръднали откъм цветове. Цена за справка - 20 лв. Това за мен е качествено. Naughty След някоя и друга година като избледнеят или като омръзнат на детето, подменям с нови. Драма няма никаква. Предпочитам така, отколкото да купя "качествени" и скъпи и да им треперя. И качествени е в кавички, защото не се знае как ще се държат при едно добро изпиране Peace

Смайл, какви са тези Тач? Скъпи ли са, че така им трепериш?

# 455
Много известна турска марка  Peace, не отричам че имат и добро качество.

# 456
Щом са известна марка, дано си стоят зад името и багрилата им не са от тези, които се разтичат на 32 градуса Mr. Green

Ако ли пък не....не ми ги хвалете...

# 457
Щом са известна марка, дано си стоят зад името и багрилата им не са от тези, които се разтичат на 32 градуса Mr. Green

Ако ли пък не....не ми ги хвалете...

А де! И аз на това разчитах, ама като видях етикета и се зачудих, с какво си заслужават толкова хвалбите, а и парите. Поръчах среден клас - 95 лв е комплект за голяма спалня. А като се сетя, че имат и по 200 лв.... ще си замълча.  Все съм срещала указания за градуси, но и подчертано течен препарат не бях. Явно съм изостанала с тенденциите. А тъкмо приключих Омото и не искам да чуя за гел близките няколко месеца  Laughing Ще ги занеса довечера до вкъщи и ще му мисля дали да ги оставям или не.

# 458
Честно казано, не си спомням например на моите лидълските какво точно бе указано на етикета Thinking Но след като е сто процента памук тип ранфорс, едва ли е пишело 30 градуса на тях...стана ми интересно и при сгоден случай ще погледна етикетите в магазина, тъй като има останали чаршафи от стари промоции май, мисля някакви бебешки гледах скоро...

ПС....намерих онлайн стара брошура, имат знак за пране на 60 градуса. И сушилня е допустимо също..Това за лидълските чаршафи-горни и долни.

# 459
  • София
За тея пари има чаршафи в Икеа - перат си се на 60 градуса, не пускат боя... Имам разни оттам, бели с цветни "петна" по тях, цветни - не са мръднали вече трета година. С "универсален" прах ги пера напоследък, Сано Максима Musk, на 60 градуса.

# 460
  • In transit
В Кауфланд има едно ОМО на промоция, то ли е дето го хвалите за бяло?

Аз чаршафи винаги пера на 60С с прах за бяло, не гледам какво пише на етикета. Всичките комплекти са ми цветни, едните са даже червени с някакви китайски мотиви, купувани са преди много години от Ларедут-а. Ми даже не са избелели. А бяха за без пари. Редовно обяснявам на близки и познати, че спално бельо и хавлии се перат с прах за бяло и всички около мен перат с прах за цветно, защото били шарени.  ooooh!

# 461
Мики, то е...Омото де. Омо ултимейт за бяло. В брошурата на К. не виждам да са пуснали и цветният му вариант, но ти ще се ориентираш на място кое е за бяло и кое за цветно-ако има изобщо за цветно.
Граби смело, цената му е изгодна Peace Grinning

Скрит текст:
трябва да го тествам дали изпира червено винце Mr. Green Wink

# 462
  • София
Подкрепям за икейското спално бельо - от няколко години имам тревистозелени чаршафи - пера ги на 60, като лудна - на 95 градуса, с прах за бяло.  Не са мръднали цветовете!  Цените са много сносни.

# 463
Имам 2 калъвки та Тач цветни, пера ги на 50-60градуса с прах за цветно и ги гладя за момента са ок. На 5-6месеца са памучни. Имам на Роксима скъп шарен комплект(в светлата гама)памук, който пера на 60° от може би 4години и не е мръднал. А на етикета пишеше нещо от рода на 30-40°
Така, че и Тач-а би трабвало да издържи Simple Smile

# 464
  • София
Напоследък, като се замисля, не съм купувала памучна дреха, на която да пише пране на повече от 30 градуса. Това явно е някаква мода или "връзване на гащи"... В събота си купих пижама, която е 95 % памук и 5 % еластан. Съответно пишеше пране на 30 градуса. Е, изпрах я на 60, нищо й няма.
С гащите - същата работа.

Общи условия

Активация на акаунт