Перилни препарати и омекотители – 44

• 74 198
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Да , знаем...имаш и две перални... bowuu
До скоро бяха три, но подарих стария Симо на семейство в нужда.
На ония съседи под наем ли? Mr. Green
Да.
За пералните знаем, ама за най-големия перач ще имаш да взимаш  smile3534
Не ме задявай, моме newsm08. Че слагам тук половин форум у джеба си по пране smile3532 smile3532

# 436
Те у форума не знаят как се пере. Тук сме познавачите...

# 437
Не съм доволен от ДМ праховете, много се пенят. Особено, като пера работните си дрехи, побелели от гипс, угасен, двухидратен. Пеняви се, та дрънка #Crazy

# 438
Не си им улучил дозата на ДМ-ските прахове.  Peace Аз днес пак изпрах двете престилки, сложих по-малко прах и имаше доста по-малко пяна.

Днес на всички перални сложих омекотител Бинго стари найт и сега цялата къща мирише на него.  Mr. Green Приятен е аромата, по-малко слагам от указаното, ще видя дали ще се задържи на дрехите и като изсъхнат. Peace

# 439
Пусках с ДМ-ския прах цветни дрехи днес. При пълна пералня и точно премерена доза нямаше никаква пяна. Когато дрехите са по-малко и при мен става пяна и после трудно се изплаква. Дори с повторно плакнене остава малко при последното наливане на вода. И аз мисля, че от дозата и количеството дрехи е проблемът.

# 440
Днешните находки http://media.snimka.bg/s1/5767/037777772.jpg?r=0. Да ви кажа направо защо ми трябва хубав прах за бяло. Прибрах чеизите на мама, та и на баба, след продажбата на семеен имот. Въпреки грижливото съхранение, има пожълтели участъци и петна по тъканите. А повярвайте има уникални неща, които искам да съхраня, дори да ползвам. Трябва ми нещо избелващо smile3511 Тоя Даш бива ли го, или Диксан да търся newsm78

# 441
Ако искаш нещо избелващо, трябва ти перилен препарат за бяло пране на прах, а не течен. Споменатият прах на DM е сред най-добре избелващите препарати. Друг много добър избелващ препарат е Persil Megaperls от магазините за паралелен внос.
При положение, че има петна, най-добре е да вземеш някаква добавка, напр. солта за петна на DM е добър избор. За най-добри резултати ти трябва висока температура и дълга програма.

# 442
Ако искаш нещо избелващо, трябва ти перилен препарат за бяло пране на прах, а не течен. Споменатият прах на DM е сред най-добре избелващите препарати. Друг много добър избелващ препарат е Persil Megaperls от магазините за паралелен внос.
При положение, че има петна, най-добре е да вземеш някаква добавка, напр. солта за петна на DM е добър избор. За най-добри резултати ти трябва висока температура и дълга програма.
Сега пуснах прословутите чаршафи с петната, на 60 гр с новото Дашче на памук. Най - дългата е 3 ч., но пералнята е умна и ги тегли, та ми скъси времето на 2.22 - три плика, три долни, и шест калъфки за възглавници. Трябва да си купя кантар за пране, да я ловна дали не ме лъже newsm78. От ДМ петната не паднаха. Да взема от това розовото вениш, ли кво е newsm78

# 443
На мен прах Омо за бяло ми избелва бялата кухненска кърпа.
За стари петна от застояло обаче...не винаги се махат. Идеята за добавка не е лоша.

# 444
Аз съм доволна от Омо и Персил за бяло. Детето ми е ва 2г и постоянно е изцапано. Обаче забелязвам дрехите, докато ги вадя мокри от пералнята, са с петва. Простирам навън, на слънце и като изсъхнат магията е станала. Няма ги петната. Така че господина да пробва да "напаче" чеиза Wink Simple Smile

# 445
Поръчах нов спален комплект Тач, 100% памук ранфорс и на кутията пише: "Пране на 30 градуса с течен перилен препарат". Нали памукът носи високи градуси без да се свива, защо така са го посочили? Цветовете са светли, не би трябвало да има проблем и да изсветлее. Сега се чудя да го връщам ли или да си го оставя и да го пера, както всички чаршафи на 60 С и с прах?

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 10:58 от _Smile_

# 446
Спазвайте указанията на производителя! Нали навсякъде така ни казват. Според мен е по-скоро заради устойчивостта на цветовете.

# 447
Е хубаво. За градусите да кажем, че е разбираемо, но защо пък с течен конкретно? И как ще се хигиенизира това спално бельо на 30 градуса? Ще си го взимат обратно прехвалените производители.

# 448
Личат си петната, жълтеят. Пуснах ги пак, но на програма с предпране, за петна и обработка с пара, пак с Дашчето бикарбонато. Ако капна малко Доместос, и той е алкален, няма да ми гръмне пералнята предполагам, сакън, че е нова Joy Намазах петната предварително с Даш, че има картинки на гърба http://media.snimka.bg/s1/5767/037778263.jpg?r=0

# 449
Течните нали са по-щадящи, може би заради това. Те май и не са много евтини комплектите им, прецени си, ама чак пък толкова да ги обгрижвам, не бих. Освен като переш комплекта, да не го пускаш с нищо друго. Аз пък често слагам по някоя голяма хавлия, или от друг комплект по нещо, та да допълня пералнята.

Общи условия

Активация на акаунт