Поради студа

• 36 568
  • 392
  •   1
Отговори
# 225
А колко е смислено 5-ти ден да работи отоплението на пълна мощност и децата въпреки това да не могат да влязат в училище? Днес в училището на приятелка е било 15 градуса в класните стаи, в коридорите - още по-малко. Накрая ще излезе, че за 2 седмици икономии, пак ще се отоплява седмица празно училище, за да достигне поне норматива. Само че в момента е за сметка на пропуснати учебни дни.

# 226
  • Ямбол
Ох, у нас и в огромни празни сгради са различни неща. И аз не спирам климатика от края на октомври до началото на април. Нещата са несравними. Говорим за период след ваканция. Не може 2 седмици парното да топли празна сграда.
Фактът, че всички училища не се отопляват активно през ваканцията показва, че не е изгодно да се процедира като у дома.
Сградата на нашето училище се отоплява от миналата сряда. На макс. Ученици няма, само учители сме тук там. И накрая ни глобяват, че не сме изразходили газ, колкото сме заявили. Училищата си имат бюджети.

# 227
  • Варна
Нима? И вашият е толкова голям, че имате за разхищаване?
При положение, че имате грипна, Лиляна, не виждам това какво общо има с температурата. И да беше 20 градуса навън, пак нямаше да учите.

# 228
С тези прогнозни разчети за газта е много неприятно. Сградата на фирмата, в която работя се отопляваше на газ. Постоянно имахме глоби - или сме надвишили заявеното количество газ или  сме консумирали по-малко. И в двата случая следваха санкции. Иди и прави разчети през лятото кога какво ще консумираш зимата, все едно си ясновидец. Накрая шефа смени вида отопление.

# 229
  • Ямбол
Нима? И вашият е толкова голям, че имате за разхищаване?
При положение, че имате грипна, Лиляна, не виждам това какво общо има с температурата. И да беше 20 градуса навън, пак нямаше да учите.
Не знам колко голям ни е бюджетът, но досега сме се вмествали в него. И не, не е разхищаване, а си топлим сградата. Не говоря за температурата, понеже тук не учим заради грипа. просто давам пример за училище, за което не е проблем да си топли сградата, когато няма ученици и когато те дойдат да им е топло.

# 230
  • Варна
Ако нямахте отопление на газ и не ви грозеше глоба за неизразходвани количества, нямаше да топлите сградата. Да не забравяме, че по-голямата част от училищата са на локално отопление, а и тези, които са на централно, плащат изразходваното. Общините може да са осигурили гориво, както пише в новините, но това гориво се плаща от бюджета и да се отоплява безцелно сграда при много ниски външни температури, без да е ясно кога ще започнат учебните занятия, е неоправдан разход. Защото основната причина за удължаването на ваканцията бе невъзможността да се осигури достъп до училищата и опасните външни температури, а не температурите в училищата.

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 18:15 от beljata

# 231
Нашият кмет ни отпусна и утрешния ден като ваканция. Уж това можело да е последното удължаване. Живи, мъртви, в четвъртък вече на училище. Даже синът ми вече спря да се радва на ваканцията. Писна му вкъщи.

# 232
  • Варна
В момента във Варна отново е виелица и сняг. Меко е и поразтопи стария на киша. През нощта ще стегне и сутринта като наизлязат още няколко хиляди автомобила, за да закарат децата на училище, ще стане забавно. А тротоарите... не ми се мисли. Добре, че част от училищата няма да провеждат занятия. В останалите дали ще отидат повече от половината ученици? И дали ще се провежда ефективен учебен процес? Дано да няма контузени!

# 233
У нас, дори и да пътуваме, парното не се спира.

Правиш ли разлика между ТЕЦ и локално парно? Има огромна разлика.

# 234
  • София
И в София цял ден вали.

# 235
  • Варна
Затова няма да учите. Тук обаче едни такива съвестни решиха, че трябва да учат утре. Вероятно няма да им се получи, ама...

# 236
У нас, дори и да пътуваме, парното не се спира.

Правиш ли разлика между ТЕЦ и локално парно? Има огромна разлика.

Ама и на климатик да си, като ти изстине стаята се топли много по-трудно после. Както и да е, не смятам, че съм на 100% права, просто предположения.

# 237
Мисля, че Деската е права. Моят апартамент е вътрешен, саниран, с дървена ламперия, т.е. топъл и лесно отопляем. По Коледа липсвахме около 10 дена и след като се върнахме 2 дни отидоха в затоплянето му, набухвайки климатиците на 30 градуса. А аз изобщо не съм зиморничава.

# 238
  • Бургас
Затова няма да учите. Тук обаче едни такива съвестни решиха, че трябва да учат утре. Вероятно няма да им се получи, ама...
При нас удължиха ваканцията с още два дни. Направо не вярвам, че сме по-зле от Варна.
И тук вали и духа.

# 239
  • Варна
Отново вали, макар да не е така студено. Тъкмо почистиха основните улици до асфалт и имаше надежда за по-малките. А днес и доста хора излязоха да почистят пред имотите/обектите си. Сутринта ще трябва да се повтори същото упражнение.
Утре само пет училища няма да имат занятия. В останалите се провежда учебен процес, като директорите имат нареждане от общината да извиняват отсъствията. Т.е. не очаквам повече от една трета от учениците. И кому е нужно подобно упражнение?

Общи условия

Активация на акаунт