Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 302
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Честно казано крустите на малката ги махнах с бебешкото олио с което си ѝ мажа тялото. Просто 15 мин. преди да я къпя, мазах крустичките и те се размекваха и падаха Simple Smile

# 226
за крусти и аз препоръчвам шампоан-пяната на Мустела Peace

# 227
Здравейте,
Елена, извинявай, не можах да ти отговоря веднага. Но по-добре късно, отколкото никога. Отдавна беше, пита ме как обличам бебето в студа. Слагам му космонавтче, под него си е с нормални дрехи + вълнена жилетка. Бебето го слагам в зимно чувалче, което е много топло. Ако температурата е под нулата, мятам му отгоре и едно дебело бебешко одеалце, накрая го закопчавам с капака на количката. Отделно слагам терлички, ръкавички и шапка + качулка на космонавтчето.
Така навлечено няма опасност от замръзване. Винаги, когато го извадя от количката е топъл. 
Не знам в България какви са космонавтчетата, но тук във Финландия са много топли и качествени.

Някой беше питал преди време за прешлените отзад. Съжалявам, че се обаждам с огромно закъснение, но да си кажа. Каката преди време имаше изпъкнали 2 прешлена. Доктор я гледа и каза, че нищо й няма. Сега не съм ги забелязвала, трябва да проверя дали с порастването са се оправили. Много вероятно, след като не ми е правило повече впечатление, а и след като ме успокоиха, да не се тревожа повече.

Крустите при нас изчезнаха много бързо, третирах го 2 пъти с бебешко олио. За разлика от каката, която имаше крусти и след годинка. Но аз и тогава не се грижих много добре за нейната глава. Появата на крустите май зависят от хормоните на майката.

Относно повръщането. Каката дълго време повръща. Захранването не помага. Това си е физиологичен проблем, който не е свързан с храната. Не помня каката кога спря да повръща, но не се притеснявайте, бебетата ще си го израстят рано или късно.

# 228
Момичета, може ли бебетата да имат киселини? Как може да им помогнем в такъв случай?

Малката не може да се наспи, само се пробужда с плач, като я понося все едно и се връща нещо и почва да плаче ужасно силно Sad Не знам какво ѝ е, одеве ходихме до болницата и ни казаха че проблем е с ушите. Дадохме Панадол, сложихме капки и след като заспа постоянно проплакваше насън, докато не се събуди със силен рев Sad  ..Ако знаете нещо, моля, споделете Sad.

Това се случи от вчера откакто ѝ дадох пюрето от сливи Sad

Съжалявам за грешките и разхвърления пост,но просто бързам да се допитам до вас и да търся нещо в нета..

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 02:05 от SstaSsYy

# 229
Stasy не изключвай че може и зъбите да я болят и болката да я събужда, както при нас.

# 230
Мерилин, изключила съм ги, защото вече са избили два, а съм чела,че зъбките болят, докато избият, а след като избият, болката спрала.. или съм в грешка newsm78 и още, когато я боляха зъбите в най-тежките дни давах Панадол и бебка веднага се успокояваше за цял ден, а вчера все едно не съм ѝ го давала - рева и рева, всеки път щом се оригваше почваше да реве Sad затова си мисля и аз дали пък бебетата могат да имат киселини..

Изкарахме една безсънна нощ, нямали сме такава откато минаха коликите  Mr. Green..Не издържах и ѝ дадох Дормикинд, та поспахме три часа  Confused Сега тъкмо ставаме та ще видя как ще е днес...

Пожелавам ви страхотен и усмихнат ден  bouquet

# 231
  • София - Варна
Катето има киселини.
Какви прешлени? Изпуснала съм го това. То аз имам още изпъкнали прешлени по гърба, а и един на врата отзад. И баткото е така. Ама сме кожа и кости.

# 232
Африканчо, как и помагаш на Катето или чакаш да си минат от самосебе си? И тя плаче ли, като има киселини?

# 233
  • София
Аз се бях притеснила за тези прешлени - наистина са доста изпъкнали на 2 места и си помислих, че нещо се е изкривил. Но сега като се замисля, той е доста слабичък като баща си и явно е нормално така да изпъкват. Simple Smile

# 234
  • София - Варна
Нищо не правя, тя и много връща още. Също реве понякога насън нощем, но не знам на какво се дължи. Призори пак рева например.

# 235
Добре, благодаря ти.. ще чакам да мине, пък да видим..

# 236
За киселините - да, бебетата могат да имат киселини,хубаво е да спят с лек наклон,и трябва да се пита за подходящо лекарство за тяхната възраст.Иначе сега се сещам само за "гастрокинд" на Мама Натура,но е хомеопатично, има и други които действат по-бързо , но трябва лекар да каже каква дозировка

# 237
ВипКрис мерси сега ще го погледна. По принцип съм доволна от продуктите на Мама  Натура(Коликинд,Дентокинд,Дормикинд) сега може би и това ще пробвам.

Ужасно съм разочарована от личната Sad Сега пак се чухме и питах могат ли да имат киселини бебетата, тя ми вика не, обясних и за малката, а тя ми вика ако много плаче тогава я доведи и това беше, нищо за облекчение или нищо от сорта на какво може да и е... А за хремата, като я питах отховора ѝ беше това е задна хрема и тя не се лекува  #Crazy добре, казвам ама бебето ми нито може да се нахрани спокойно,нито да се наспи, а тя ми вика освен да пробваш някакви други капки  #Cussing out (а ние сме пробвали вече 7 вида)..думи нямам  #2gunfire ..

# 238
Напълно възможно е бебетата да имат киселини и на мен ми се струва че наред с физиологичния рефлукс, който по принцип си имат повечето бебета при нас има точно нещо такова -като при възрастните - оригва се, напълва му се устата с нещо кисело и гадно, започва да примлясква с една кофти отвратена физиономия ....та това като му се случи докато спи, естествено се събужда с рев...почти винаги се събужда с рев.  ВЪпреки че почти веднага след раждането го сложихме на такава повдигаща възглавница... И аз съм купила , но още не съм давала ГастроКИнд, има и доста газове..пръцка и се оригва по всяко време, но не съм забелязала да е от определена храна. Но засега давам ДентоКинд затова не исках да прекалявам с хапчетата.
Надявам се, че просто ще си го надживеят като пораснат още 1-2-3 месеца и стоят повече изправени , аи самата им храносмилателна система да се доразвие и заякне покрай всичките тези нови неща с които  ги тъпчем. 

# 239
Към мамите от София: В коя лаборатория заведохте бебчетата за взимане на кръв? На нас ни предстои и от сега си представям с ужас как чакам на опашката с ревящо бебе в този грипозен сезон. Има ли някъде специално за дечица? Пуснаха ли ви с предимство?/Спомням си веднъж докато бях бременна, висях на една опашка сума ти време и всеки се правеше на ударен.../
п.с. А къде водихте бебо на ехограф? Много ли се чака с направление /или направо да записвам частен преглед newsm78/

Общи условия

Активация на акаунт