Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 926
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, засега съм заместила две хранения - в 10 и в 14 часа. Трето мога ли да замествам или стават много вече?   newsm78

# 331
Krischana,благодаря за разяснение ти с кашите.Купих и аз тази на Слънчо и другата седмица започвам.
Deni,ние имаме подобни стойности на изследванията,добре че ги беше споделила  Blush Само хемоглобина е по -нисък 115.
По повод заместване на храненето,моята педиатърка препоръчва заместване на едно хранене всеки месец като започнеш от 6 месец.Толкова различни теории изчетох и за заместването и за това дали купешки пюрета или приготвени вкъщи,че не искам да давам мнение без да съм убедена #Crazy
Друго,което научих от прегледа ми при дерматолога,три дена преди ваксина и два след нея, бебо да пие капки фенистил с Вит Ц за предотвратяване на алергия.Това го казвам ако има мами с кожни проблеми като нас.

# 332
Зависи наистина кога сте започнали захранването...Ние започнахме 1 седмица преди да навърши 5 месеца. Сега е на 7 месеца, значи за 2 месеца и 1 седмица сме заместили 3 хранения - като започнахме с обяд - зеленчуково, после след 3 седмици - каша следобяд и сега преди 4-5 дни започнахме с попара за закуска към 10ч Simple Smile Според мен в рамките на 2-3 месеца е нормално да се заместят основните 3 хранения .

# 333
Мерси за информацията.
Дени, а кога ви е първото хранене сутрин и през колко часа яде бебчето? Ние сме на 5 хранения като първото е в 6 сутринта а последното в 10 вечерта, през 4 часа го храня. Захранвам го вече два месеца, почвам трети.

# 334
  • София - Варна
Бориславка, и аз съм седнала на 8 навършени месеца. Майка ми не ме е насилвала.
Баткото седна на 7.5 месеца, защото една лекарка ми беше казала, че е със забавено двигателно развитие и намален мускулен тонус, аз спекох и почнах да го подпирам по цял ден с възглавници и за 2 седмици се научи. А той можеше да седи прав от 6-месечен, без някой да го е учил или тренирал.
Мисля, че истината е някъде по средата.
Минзухарче, засега безглутенови каши, да.
Смайл, много голямо бебе! Той баткото ми е кажи-речи толкова!
Зомбие, завишени лимфоцити говореха май за вирус. Но наистина виж референтните граници на лабораторията, защото особено ако е лаб. на поликлиника, реф. граници ще са за възрастни 100%. Примерно левкоцитите за деца от 0-6 месеца са с мн висока горна граница - над 15. Ако горната ти е 10.5, то лаб. използва граници за възрастни.

# 335
Аз звънях на педиатърката, за да спя спокойно. Нямаше как да чакам до следващия преглед след 3 седмици. Каза, че всичко е наред и резултатите са добри.
Гледам във Фейсбук групата бебета на 6 месеца, които се изправят и ми се струва страхотно постижение. Направо невероятно, като гледам моята беба.

# 336
  • София
Зомби, и ти ли си в групата? Simple Smile

# 337
  • София
Моето бебе се изправя на крака, даже бях пуснала пост, защото взех да се притеснявам.

# 338
Мерси за информацията.
Дени, а кога ви е първото хранене сутрин и през колко часа яде бебчето? Ние сме на 5 хранения като първото е в 6 сутринта а последното в 10 вечерта, през 4 часа го храня. Захранвам го вече два месеца, почвам трети.

При нас напоследък графикът е през около 3,5 часа, като сутрин ако си поспи хубаво и до по-късно първите хранения са през около 3 часа. Първото хранене е между 7:30 и 8:30 най-често.
8 - АМ
10:30 - попара
13:30-14 - пюре
17:30-18 - каша/кисел
21 - АМ

# 339
Мерси за информацията.

При нас напоследък графикът е през около 3,5 часа, като сутрин ако си поспи хубаво и до по-късно първите хранения са през около 3 часа. Първото хранене е между 7:30 и 8:30 най-често.
8 - АМ
10:30 - попара
13:30-14 - пюре
17:30-18 - каша/кисел
21 - АМ
Утре и аз ще го пробвам така. Определено е по-добре вместо да го храня в 6 сутринта.

# 340
Зомби, и ти ли си в групата? Simple Smile
Да, ама не пиша много. Предпочитам анонимността на форума. Мога спокойно да си излея душата, без да ставам обект на клюки от страна на "приятелите" ми. Simple Smile

# 341
  • София - Варна
Аз затова нямам ФБ. И не само де. Не ми се занимава да гледам кой кога е пръднал и го е оповестил. И най-вече е ужасна загуба на време. Аха да видиш кой какво прави, каква дискусия се е заформила... и си си загубил половин час ей така.
В скоро време обаче пак ще си го пусна, защото там има много полезни групи и в крайна сметка ще опра до тях.
Катето супер много повръща. Днес вече бълва като възрастен.
Обаче като гледам вашите схеми на захранване и хранене, нейната доста се различава... Жули АМ като луда, не мога да я спра. Тя де факто си пие същото количество АМ, което пиеше отпреди захранването, но сега го пие барабар с още 2 хранения. Прави по 7-8 хранения на ден... Гледам просто да давам по-малки количества АМ.
С баткото нямах тоя проблем. Вървеше си по схемата, която е дала Дени.

# 342
Африканчо,  Напълно съм съгласна с теб за фейсбука. Откакто си го спрях си ми е много спокойно и не се занимавам с глупости. Изобщо не усещам и да ми липсва понеже грам не ме интересува кой какво прави.   Stop сега си чета тук и пак комуникирам с хора, но по теми които ме вълнуват.
Блазя ти, че малката яде толкова. Нашия е много злояд. Големи мъки са като стане време за хранене. И почти нищо не харесва. От плодовете яде само ако има банан вътре в пюрето. И банановата каша ми отказва, дори и с плодово пюре, попарата не я иска едва му я натъпквам сутрин... А от зеленчуците ми яде само картофи+пащърнак и спанак с картофи. Нищо друго. Луднах вече не знам какво да го правя, това захранване ми се струва мега трудно..   ooooh!

# 343
И мойта пие същото количество АМ, въпреки пюрето. Имаме само едно хранене с пюре все още. Чудя се как събира 120 гр. пюре и после 200мл АМ в това малко телце. В други ден ще се опитам да натъпча 190гр зеленчуци с 8% пуешко вътре и да видим дали пак ще иска АМ. Яде 5 пъти по 180мл вода, която с млякото става около 200мл. Чудя се дали да не увелича дозата, защото винаги го изпива до дъно. Беше наддала с 600 за последния месец, а пък уж трябваше да забави темпото вече. Педито каза, че добре било. 7500 е.

# 344
И мойта пие същото количество АМ, въпреки пюрето. Имаме само едно хранене с пюре все още. Чудя се как събира 120 гр. пюре и после 200мл АМ в това малко телце. В други ден ще се опитам да натъпча 190гр зеленчуци с 8% пуешко вътре и да видим дали пак ще иска АМ. Яде 5 пъти по 180мл вода, която с млякото става около 200мл. Чудя се дали да не увелича дозата, защото винаги го изпива до дъно. Беше наддала с 600 за последния месец, а пък уж трябваше да забави темпото вече. Педито каза, че добре било. 7500 е.
Добре е като килограми, но 200 на хранене  Shocked или нашия малко яде, не знам... Аз му правя по 150 вода плюс млякото става 180 някъде и винаги оставя по 20-30гр..

Общи условия

Активация на акаунт