Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 920
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, дайте идеи какво да му давам за закуска, че тая попара му втръсна всеки ден... Чудя се за кашата дали е подходяща за закуска, както и кисело мляко с бисквитки примерно?   newsm78
Мелисандра,Щом даваш попара,се сещам че може да предлагаш и кус - кус, даже скоро гледах на марката Плазмон, че имат бебешки кус - кус и макарони,готови за 1 минута,каша може да даваш,адаптирано мляко с бисквити и печен  банан,примерно...Аз кисело мляко мисля чак след 8 месец да давам,така процедирах и с баткото 😆но всеки си решава!
Мерилин,честит Рожден Ден, със закъснение! Пожелавам здраве и много щастие на теб и твоето семейство! 🎉💐🎂
Утре ще водя малкия на консултация, то след седмица прави 7-месеца, ама този ще ни е за 6-тия ☺ Ще видим моето злоядо момче,колко е качил,и хемоглобина дали ще е в норма!
За гинеколог а- ходих на 40-тия,видяха ме на ехограф и операцията,и казаха че всичко е наред,за цито и секрет каза след 5-6 цикъла .Та идва време и за това,но ще изчакам ледовете да се стоят, да не се озова и в ортопедия та 😊
За гърнето - ще чакам лятото,баткото го слагах от годината, и на 1 год.  и 2 месеца от казахме памперса, а на 1 и 6 махнах нощния и слагах само пелена.И сега тока мисля да почна...ще видим ☺

# 451
Момичета, дайте идеи какво да му давам за закуска, че тая попара му втръсна всеки ден... Чудя се за кашата дали е подходяща за закуска, както и кисело мляко с бисквитки примерно?   newsm78
Мелисандра,Щом даваш попара,се сещам че може да предлагаш и кус - кус, даже скоро гледах на марката Плазмон, че имат бебешки кус - кус и макарони,готови за 1 минута,каша може да даваш,адаптирано мляко с бисквити и печен  банан,примерно...Аз кисело мляко мисля чак след 8 месец да давам,така процедирах и с баткото 😆но всеки си решава!
Мерилин,честит Рожден Ден, със закъснение! Пожелавам здраве и много щастие на теб и твоето семейство! 🎉💐🎂
Утре ще водя малкия на консултация, то след седмица прави 7-месеца, ама този ще ни е за 6-тия ☺ Ще видим моето злоядо момче,колко е качил,и хемоглобина дали ще е в норма!
За гинеколог а- ходих на 40-тия,видяха ме на ехограф и операцията,и казаха че всичко е наред,за цито и секрет каза след 5-6 цикъла .Та идва време и за това,но ще изчакам ледовете да се стоят, да не се озова и в ортопедия та 😊
За гърнето - ще чакам лятото,баткото го слагах от годината, и на 1 год.  и 2 месеца от казахме памперса, а на 1 и 6 махнах нощния и слагах само пелена.И сега тока мисля да почна...ще видим ☺
това с печения банан е добра идея. Малкия направо откача с тия банани, много ги обича  Mr. Green bouquet

# 452
Момичета, дайте идеи какво да му давам за закуска, че тая попара му втръсна всеки ден... Чудя се за кашата дали е подходяща за закуска, както и кисело мляко с бисквитки примерно?   newsm78

Мелисандра на колко сте? Simple Smile

Аз отсега ще въвеждам закуската и като за начало ще са каши с плодови пюрета и овесени ядки. След като въведа глутена -кус кус,макарони,юфка,грис с плод.

Много ми се иска да ѝ въведа млечните, но навсякъде пише да е по-късно- към 9-ти месец  Confused Иначе много искам да ѝ давам домашно кисело мляко с бисквитки или да ѝ правя чизкейк, а и включа ли млечните имам чувството,че мога доста да ѝ обогатя менюто..
Вие млечните кога ще включвате?
Може ли сега да въведа млечните, а после глутена?
И глутена по един месец ли ще въвеждате и по схемата овес-ръж-ечемик-пшеница или...?

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 08:33 от SstaSsYy

# 453
Момичета, дайте идеи какво да му давам за закуска, че тая попара му втръсна всеки ден... Чудя се за кашата дали е подходяща за закуска, както и кисело мляко с бисквитки примерно?   newsm78

Мелисандра на колко сте? Simple Smile

Аз отсега ще въвеждам закуската и като за начало ще са каши с плодови пюрета и овесени ядки. След като въведа глутена -кус кус,макарони,юфка,грис с плод.

Много ми се иска да ѝ въведа млечните, но навсякъде пише да е по-късно- към 9-ти месец  Confused Иначе много искам да ѝ давам домашно кисело мляко с бисквитки или да ѝ правя чизкейк, а и включа ли млечните имам чувството,че мога доста да ѝ обогатя менюто..
Вие млечните кога ще включвате?
Може ли сега да въведа млечните, а после глутена?
И глутена по един месец ли ще въвеждате и по схемата овес-ръж-ечемик-пшеница или...?
На 6 и малко сме, но аз захранвам от рано. Въвела съм всичко без телешко и заешко и вчера го записах на кухня. По схеми не захранвам, а както сметна за добре. Иначе проблеми сме нямали засега, млечните не съм въвела, давала съм млечна бананова каша (ако се брои)  newsm78

# 454
Мелисандра, аз на Калоян давам каши на Хумана, всичките са млечни, и направо ги обожава ,елда с круша му е любимата!
От месата въведох всички без рибата,а от вчера давам и по половин жълтък.
Чудя се глутен как да въвеждам - с по парата ли или с каша?
Момичето от детския магазин ми каза,че повечето мами го въвеждал и с каша -пет зърна...
С баткото му го въведох с по парата, но това беше мнооого отдавна ☺

# 455
Мелисандра, аз на Калоян давам каши на Хумана, всичките са млечни, и направо ги обожава ,елда с круша му е любимата!
От месата въведох всички без рибата,а от вчера давам и по половин жълтък.
Чудя се глутен как да въвеждам - с по парата ли или с каша?
Момичето от детския магазин ми каза,че повечето мами го въвеждал и с каша -пет зърна...
С баткото му го въведох с по парата, но това беше мнооого отдавна ☺
Аз въведох с попарата. Сухарчета с обезсолено сирене и маалко масло.  Peace

# 456
Само споделям това, което знам Simple Smile Глутена се въвеждал в рамките на месец, защото непоносимостта към него се проявявала с натрупване. Дават схема за въвеждане овес-ръж-ечемик-пшеница, защото това било най-плавния преход и ненатоварвало бебешкото стомахче, така както бихме го натоварили ако дадем направо храна с високо съдаржание на глутен. Това го знам на теория, но на практика и аз не знам как ще постъпя  Grinning

# 457
Африканчо, доколкото разбрах го изрязват в операционна ...

# 458
Аз дадох телешко миналата седмица и глутена го въведох, но тъй като не четох нищо повече просто му дадох пълнозърнеста каша с плодове. Днеска ще давам риба и следобяд пак от тази каша. Няколко пъти му давам коричка хляб, но той няма никакъв интерес да се храни сам. Всичко трябва аз да му го давам. Млечни и жълтък още не съм давала. Но се опитвам да не се стресирам много със захранването , макар че понякога се усещам че се паникюсвам. Ако има непоносимост към глутен как ще се изрази? Само четох, че докато кърмиш, по- лесно тялото приемал глутена.

# 459
Мерилин, и аз много се шашкам.  Mr. Green обаче напоследък реших да го карам по-спокойно. Не ми е направил алергия към нищо (да не казвам голяма дума..)  Crazy

# 460
Мерилин, и аз много се шашкам.  Mr. Green обаче напоследък реших да го карам по-спокойно. Не ми е направил алергия към нищо (да не казвам голяма дума..)  Crazy
И на мен така, сега му дадох хипп сьомга с моркови и картофи, мислех че няма да му допадне, но той си изяде половин бурканче без да се замисли. Да свиква със сьомгата, че с татко му я обожаваме и често я правим в къщи.

# 461
И на мен така, сега му дадох хипп сьомга с моркови и картофи, мислех че няма да му допадне, но той си изяде половин бурканче без да се замисли. Да свиква със сьомгата, че с татко му я обожаваме и често я правим в къщи.
Аз рибата още не съм я вкарала. Ще изчакам още малко. Вие на колко сте?  Hug

# 462
На 6 и 10 дни, яде от месец и супер добре ги приема, а с намаляването на кърмата ми гледам да побързам. През деня яде на 2-3 часа, но нощем иска гърда много често, давам му и вода , но незнам какво иска нощем се превръща в друго бебе. Не иска да спи и иска гърдата през половин, един час.

# 463
Вчера готвих телешко варено, отделих от месото, пасирах с бульона и смесих с пащърнак, морков и тиква. Вчера и днес яде такова и го харесва. Останалото пасирано месо го замразих. Намерих си на авент едни пластмасови контейнерчета за кърма, мисля да си направя дози и да си замразя и така да си имам. Днес размразих зеленчуково пюре, добавих месото и ми беше много удобно.
Оползотворих парите от помощта за второ дете и да се похваля от вчера съм със съдомиялна Simple Smile
Знаете ли от кога може да се дава сварен лук? Би било лесно да отделям от нашата храна преди овкусяване.

# 464
Мерилин имах такъв период с каката. Постоянно на гърда до към 2, 3, 4 часа сутринта. Гледах сериали, по цели сезони, докато и мине този период. Няма да е все така, ще премине Wink

Общи условия

Активация на акаунт