Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 366
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Привет! Simple Smile
Честит рожден ден, минзухарче! Бъди здрава и щастлива!  bouquet
Днес е толкова слънчево, скоро не сме излизали заради каката, но днес ще направим една разходка.
Сюсю, чашата е http://m.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Childrens-tableware/13933/15064/ тази, но капачето го слагам колкото да не пада прах във водата. Пълня я до половина, слагам един лигавник (за да не я преобличам, ако подлее) и давам да пие. Сученето и сърбането си приличат Wink
Предлагам вода след хранене с пюре и понякога след сън. Пие по няколко глътки.
Аз съм ок за среща.

# 556
Минзухарче жива и здрава бъди!  bouquet
Момичета какви са тия постове в 4 сутринта  ooooh! що не спите  Laughing
Банана беше първия плод, който дадох, сега освен намачкан, в пюрета, печен с ябълка му давам и тънък резен в мрежичка и го опосква целия. Почти нямаме следобедно хранене без банан, дори и кашата като се замисля. И жълтък давам от 6м сега сме 7м и 1 седмица  Mr. Green месо пеушко, заешко, пилешко - 1 път все още. Ориз давам има едно пюре спанак с ориз - много му харесва, още се храним в шезлонга, защото столчето, което ми дадоха има само изправена позиция и ще се килва, а не ми се купува друго, още не мога да намеря място на всички вещи негови и на каката в къща, не апартамент даже и пак мястото не стига  Embarassed

# 557
Minzuharche честит рожден ден!
Uvajenie идеята ти за среща е страхотна, жалко че не живея в България , а и дори да съм в България, съм от Бургас!
Krischana аз понякога през ноща като не ме оставя бебето да спя, си отварям БГ мамата да чета, за да седя будна , иначе едва гледам.

# 558
mishletoooo89 мерси за отговора  Hug
Аз броколито се чудя дали да го давам, че на мен ми мирише много гадно пюрето и племенницата ми беше отвратена   Grinning
Ще й дам на принцесата сладкия картоф и почвам плодовете  Laughing Ние се храним с шезлонга, но той става и като столче.
Аз взех два пакета макарони, едните са от елда и царевица, другите са елда и ориз. Мисля да ги сваря и да ги пасирам. Това вместо каша. Как мислите,дали ще се получат, някой ако е правил така.
Мазнина слагате ли вече в пюретата?

# 559
  • Варна
Наистина страхотна идея за среща. Вие Софиянките сте доста. От Варна знам, че има едно момиче само? Колко са варненките всъщност?  Grinning
  Минзухарче, честит рожден ден и от мен! Бъди здрава и много щастлива!

# 560
Нямам търпение да се затопли и да започнем да висим по градинките и площадките с бебчо, така че идеята за среща е чудесна Simple Smile
Не знам как стават анкетите или нещо подобно, ако можем някакси да разберем къде , в кои квартали на София са повечето от майките, ще е по-лесно да изберем сборен пункт, който да е удобен на всички или поне на повечето.

# 561
Аз нощем, ако съм будна, разбира се Laughing, задължително цъкам на телефона. Иначе съм заспала на първата минута.
Сега си чета за захранването основно Sunglasses

# 562
Мишлето, аз днес за пръв път правих заешко. Варих го към 40 мин. Като го пасирах с бульона не стана много гладко, но малката го яде. Сложих много в зеленчуковото. После четох че максимум 2 с.л. трябва. Тя не го изяде цялото, така че се надявам да няма проблем.
Дефакто моето заешко е замразено сурово. Размразих, сготвих и сега пак замразих каквото остана. Дано да е добре като го размразя.

# 563
Ние се храним в столче, но то е с три позиции на гръбчето.
Още сме само на зеленчукови пюрета. Досега е опитвал картоф, тиква, пащърнак, морков, сладък картоф, броколи и карфиол. Потвърждавам, че броколите и карфиолът миришат ужасно, на вкус също не ми харесват. Аз ги дадох в комбинация.
Засилила съм се да въвеждам и каша, като още не знам каква. Някакви идеи?

Сладкия картоф го сварявам, пасирам с вода, в която съм варила и добавям кърма. Малчо много го харесва.
Досега само два пъти е изяждал цяло пюре от 125гр, иначе все по половинка. И проблемът е, че не всеки път иска кърма след това.
Чаша ще си търсим и ние, макар че той в повечето случаи отказва водата. Много рядко може да пийне 1-2 глътки.

# 564
Честит рожден ден,Минзухарче  bouquet Бъди жива и здрава, много щастлива и обичана Simple Smile

Присъединявам се към мамите, които като станат през ноща хващат телефона  Grinning иначе права заспивам, докато изчакам малката да се нахрани   Grinning. Често си мисля, добре че са ми е телефона и нета  Mr. Green ..  чудя се преди като са нямали интернет как са избутвали това отегчително стояне по цял ден вкъщи...

Кашите са ми малко „тъмна Индия” от гледна точка на това,че не знам защо изобщо се дават.Иначе знам че се почва с безмлечни и без глутен... Ето откъс от една статия:

Кога - каква каша?
От 4-ти месец – оризова каша, каша елда – безмлечни и без глутен
От 5-ти месец – царевична каша – безмлечна и без глутен
От 6-ти месец – пшенична, овесена, с добавени плодове - млечни и безмлечни, с глутен
От 9-ти месец – с добавка на какао и продукти тип „мюсли“, с парченца плодове – млечни, с глутен

# 565
Мишлето, аз днес за пръв път правих заешко. Варих го към 40 мин. Като го пасирах с бульона не стана много гладко, но малката го яде. Сложих много в зеленчуковото. После четох че максимум 2 с.л. трябва. Тя не го изяде цялото, така че се надявам да няма проблем.
Дефакто моето заешко е замразено сурово. Размразих, сготвих и сега пак замразих каквото остана. Дано да е добре като го размразя.
Точно така направих и аз-замразен заек,размразих ,сварих на пара,пасирах и замразих,нищо му няма като се размрази,яде го  Simple Smile

# 566
Колко време може да стои във фризера замразеното пасирано месо?

# 567
Здравейте! Понеже някой беше писал, че бебето отказва да яде на средата на пюрето...и моят син прави така от време на време /хем досега всичко, което е опитал го яде с апетит/ - спира изведнъж и надува гайдата. Тогава му давам шишето с мляко да се успокои и след малко продължаваме пак с пюрето.
Сега въвеждам второ ядене оризова каша /добавям малко пюре от круша, т.е. въведох и плод/ и имам въпрос: Всеки ден ли се дава оризовата каша? Отделно, в някои от зеленчуковите пюрета, които му давам, има ориз и се притеснявам да не прекаля с ориза. newsm78

# 568
Момичета,страшно благодаря за хубавите пожелания!Да ви се връщат тъпкано,да сте обичани и много щастливи с юлските ни ангелчета.
Присъединявам се към идеята да си направим сбирка като се стопли,та ние си пишем и нощем..само не сме се виждали Simple Smile.Времето днес наистина беше слънчево и ме обзе една еуфория с тези пролетни разходки,за които споделяте.Та се замислих за количката  newsm78...Няма ли да се налага вече да сме с летни.Мамите с опит,кога сменихте количките?
Отново огромно благодаря на всички!

# 569
Ние от 2 седмици сме с летния кош т.е. бил е на 6м и 10 дни. Много повече ми харесваше зимния, но малкия се надигаше и си сядаше в него. Като е легнал пък започва да сумти и нервничи. Сега с летния му е по-интересно, наблюдава всичко и изобщо не му е до спане, но поне си кротува. Аз да питам замразявали ли сте пуешко и после как го размразявате. На 2 пъти замразявам, като дойде време го оставям в хладилника през ноща и преди хранене топля в нагревателчето и 2та пъти го яде с рев. Първия път изяде половината бурканче, а днес още на първата лъжица и го отказа. Смесвам го с картофи и моркови готови бурканчета на хип. Ако е туко що отворено бурканче пуешко си го хапва без проблем

Общи условия

Активация на акаунт