Електронни четци - тема XIX

• 89 065
  • 789
  •   1
Отговори
# 150
Аз съм от три години с PocketBook Basic touch. Изключително полезна вещ, много си го обичам и съм много доволна от него. Най-хубавото е, че чете всички формати. Полезно е при сваляне от МВ особено. Да ползваш интернет е тегава, много тегава работа. Причиних си го само веднъж. Сега си свалям книги през компа и прехвърлям на четеца.
Смятам да поръчам още един, защото в последно време синът ми почти го е приватизирал. Време му е да си има собствен и всеки да си чете на спокойствие.

# 151
  • София
Здравейте отново.
Забравих да питам Киндъла чете ли всички формати?

# 152
  • София
не, Киндъл е създаден, за да обслужва амазон, чете "Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion"
Но няма никакъв проблем и ако си намериш в друг формат, конвентира се за секунди с калибре или с някой от онлайн конвекторите.
А и повечето книги се намират и в моби.
Проблем има само ако искаш да купуваш книги на български, понеже почти липсват издателства, които да си пускат книгите в амазон, а дори и  малкото, които го правят не пускат всичките си ел. книги.
От друга страна, изцяло пазара на ел. книги у нас е много умрял и в продажба се пуска много малка част от издаваното, а и винаги може да се прибегне до горния вариант с конвентиране.

# 153
  • София
Аха, благодаря.
Това с конвертирането и сега си го правя, че таблета ми чете само моби.

# 154
  • София
Таблетът ти и той ли амазонски?

# 155
  • София
А, не, Леново - чисто българско купено.
Ама той е на щерката и й трябва за университета, та се бием за него  Laughing

# 156
  • София
? тогава защо да чете само моби?
Моби е формата на амазон, всички други у-ва четат формати всякакви (даже за таблетите на амазон не съм сигурна дали са така ограничени също). Леново и ние имаме таблет, със сигурност отваря всякакви формати.

Не, че е толкова важно, просто ми стана любопитно, така или иначе, главното е, че си добре запозната с "ограниченията" на моби и няма да ти е някаква новост.

# 157
  • София
Момичета, от нова година насам Сиела почнаха да предлагат електронни книги и в моби. Друго издателство, което също продава този формат е Колибри. Много се надявам повечето да почнат да го правят, както и да предлагат книги под наем.

# 158
А аз се надявам и книгите в електронен формат да са с нормални цени. Не може да ми предлагат хартиена книга за 18лв и същата електронна за 14лв.
Рядко си купувам художествена литература на хартия най-вече заради обема. Всичко ново, което ме интересува, бих си го купувала електронно, ако беше на някаква по-ниска цена.

# 159
  • София
Всичко ново, което ме интересува, бих си го купувала електронно, ако беше на някаква по-ниска цена.
И аз така, както споменах по-горе, бих и наемала с удоволствие.
Но пък ти споменаваш за наистина малка разлика в цената между хартиено и електронно копие. Последните, които си взех, на хартия струваха от порядъка 18-20 лв., а електронно около 10 лв.

# 160
Помощ, проблем!!!! Не мога да го включа, екранът изобщо не реагира! Стои си картинката и не мърда! Пробвах с копчето, задържах го, не и не. Включих го към компютъра и не се показа надписът с батерията. Kindle Paperwhite e.

P.S. уф, стана, трябвало доста по-дълго да задържа копчето...

# 161
  • София
Момичета, от нова година насам Сиела почнаха да предлагат електронни книги и в моби. Друго издателство, което също продава този формат е Колибри. Много се надявам повечето да почнат да го правят, както и да предлагат книги под наем.
Колибри от години предлагат моби, но много ограничено, Егмон повече.
Сила последно се опитвах ел книга да купя декември, но имаше само епъб... сега като каза наистина отворих няколко и пише, че има и моби, което е прекрасно, със сигруност ще се  възползвам, за съжаление далеч не всички книги на издателството излизат в ел. вариант. Но пак е нещо. Всъщност честно казано освен иконката за амазон, не мога да разбера как точно да купя моби формат.

# 162
  • София
Angel_Dust, да, нещичко е. Прави ми впечатление, че повечето им нови заглавия излизат и електронно. Друг е въпросът колко от тия заглавия са интересни за мен, но излизат Simple Smile.
Дано и платформата са си оправили, че преди нова година две книги купих в епуб и двете дадоха дефекти от средата. Ужасно неприятно беше, особено с едната. Да ти зацикли трилър на най-интересното е жестоко  Mr. Green. Но пък ми съдействаха хората, та оправихме нещата.
А Егмонт съвсем ги забравих! Както и Софт прес, те също пускат електронни заглавия, но в епуб.

# 163
  • София
Аз сега разгледах по-подробно ел. книжарницата на сиела, в нея има книги още на колибри, софт прес, труд, ера... на всичките има знака, че се продават и моби.
Ти всъщност упувала ли си моби... аз нещо не мога да схвана. Купуваш книгата и полчаваш 30 дни да я изтеглиш в желания формат или копуваш предварително в епъб или моби... (в момента нямат заглавие, което да ме интересува, пък само за спорта не ми се дават пари)

# 164
  • София
Дъсти, купувам епуб, защото четецът ми поддържа този формат. Мисля, че процедурата при книги с ДРМ защита е една и съща, без значение дали е епуб или моби. Основното е, че трябва да имаш свалена и инсталирана програмата Adobe Digital Edition (безплатна е) и да имаш регистрация. При закупуване на книгата се получавай мейл с линк, който е активен 30 дни. През този период трябва да свалиш файла с програмата по-горе и после вече имаш право да го прехвърляш на различни устройства.
Уф, знам, че звучи много сложно, но всъщност не е. В сайта на Сиела имаше линк с описание на целия процес стъпка по стъпка, но просто не мога да го намеря. Ако успея, ще го пусна  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт