Електронни четци - тема XIX

• 89 120
  • 789
  •   1
Отговори
# 195
Така, инсталирах си Calibre и в първия момент се зарадвах, че ще мога да си оправя проблемните имена на автори. Наистина в метадейта излизат грешно, но когато там ги оправя и пратя файла в четеца, в библиотеката на четеца книгата пак ми излиза със сбъркано име на автор. Ще се мъча още.

NoMe, в самото име на файла заглавието и авторът са ми верни, но те са си на латиница така както съм ги свалила от нета. После в библиотеката на четеца се визуализира заглавие и автор на кирилица, корица, ако има. Там идва проблемът, след заглавието, понякога вместо име на автор излиза някое друго име.

# 196
Попълваш ли еднакво и двете графи (лява и дясна) в метадата?

# 197
# 198
  • София
Може ли да попитам има ли начин да се изтрие книга от четеца без да го свързвам с компютър? Не съм намерила такъв, но да проверя Simple Smile

Джина, аз до преди два месеца ползвах 3.5 г. черния Нук с подсветката и не открих начин да изтрия книга директно от устройството. Недостатък (не бог знае какъв) на модела си е. Като такъв на Киндъл Пейпъруайт е липсата на индикация на процента на батерията, дори като се зарежда.

# 199
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Стана ми любопитно и проверих как е при мен.
На четеца са останали папки с имената на всички книги, които някога съм качвала, като във всяка папка има само малки текстови файлчета по 1кB, които, предполагам, съдържат текуща информация за всяка книга - до коя страница е четена, бележки и подобни. Отделно от това са всички книги, и то при мен се оказаха във формат .azw, макар че аз ги пращам в .mobi през пощата си, но явно там някъде Amazon си ги конвертира в баш-киндъловския формат. Изтритите от мен книги ги няма като книги на устройството.

Eййй, мерси много!  bouquet Голяма съм шматка.  Blush  Сега като погледнах внимателно, и аз установих, че всъщност самата книга е изтрита, а папките с по няколко файлчета са с размер 6-7 КВ. Досега не бях обръщала внимание на размера и мислех, че и книгата не е изтрита. Blush

# 200
Благодаря ти Hug
Предполагах, че би трябвало да мога свалям книги от самия четец с лекота, но явно съм се заблуждавала Wink
Добре че първо попитах тук, а не отидох директно в магазина да се излагам с обясненията, че са ми продали дефектно устройство  Mr. Green
Здравейте!
Аз си ги качвам от телефона или компютъра в Dropbox и като ми се обнови приложението са ми директно в четеца.
Много е удобно.И аз съм с Pocketbook

# 201
Здравейте!
вече се оплаках от Pocketbook-а,
сега се появявам да търся помощ  Praynig
искам да го върна на заводски настройки , но се въртя в кръг и не ще и не ще... #Crazy
моля,ако някой може да ми помогне  Praynig
Pocketbook Lux 3 е модела

# 202
  • София
Привет!
Най-после и аз държа в ръцете си Киндъл Пейпъруайт  Grinning
Сега го разучавам, надявам се, че няма да съм много досадна като питам  Blush
Сигурно е най-тъпия въпрос, но не откривам откъде се спира wi-fi, няма ли такава опция?
Трябва ли да е непрекъснато включен?
Качих си няколко книги през компютъра, направих си папки, обаче не ми излизат кориците на книгите  newsm78
А, да, и наистина като го зареждам, не се вижда кога е заредена батерията.

# 203
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Амидала, честит Киндъл!
Уай-фаят се изключва, като се включи самолетният режим. А батерията е заредена, когато отдолу :на тясната страна/ лампичката светне в зелено. Peace

Цитат

Не, не трябва, но и не пречи да ти е включен, ако така предпочиташ. Аз лично го изключвам, защото моят е от първите Пейпъруайти и по-бързо му пада батерията заради подсветката. Но много хора са споделяли, че при тях няма разлика в разреждането на батерията, независимо дали е включен или изключен.

# 204
  • София
Много благодаря!
А в goodreads да се регистрирам ли? Какво се прави там?

Последна редакция: нд, 05 фев 2017, 16:03 от Amidala

# 205
  • Scotland
Момичета,на помощ  Mr. Green Поръчах си калъфче за Киндъла от Алиекспрес,разкошно се оказа. Сега приятелка иска,но аз не мога да си спомня как търсих по модел тогава. Моят Киндъл е от тези последните намалени на 50 евро в немския Амазон - бейсик модела.Но каква генерация се води?  Embarassed Така най-лесно се търсят калъфчета. Извинете за тъпия въпрос,но аз никога не съм в час с тези точно характеристики  bouquet

# 206
Би трябвало да е - Kindle (8th Generation).

# 207
  • София
Привет!
Най-после и аз държа в ръцете си Киндъл Пейпъруайт  Grinning
Сега го разучавам, надявам се, че няма да съм много досадна като питам  Blush
Сигурно е най-тъпия въпрос, но не откривам откъде се спира wi-fi, няма ли такава опция?
Качих си няколко книги през компютъра, направих си папки, обаче не ми излизат кориците на книгите  newsm78
А, да, и наистина като го зареждам, не се вижда кога е заредена батерията.
Точно пейпъруайт нямам, но - wi-fi изключваш, като просто пускаш airplane mode.
Книгите имат ли си корици, по принцип във файла? Къде очакваш да ги виждаш тези корици?
Батерията е заредена, когато лампичката при зареждането от оранжева стане зелена.(не знам при твоя дали показва проценти).

Goodreaders - разгледай сайта и реши дали би ти бил полезен. Аз обичам да си правя списъци с прочетенето и общо взето за това го ползвам, отбелязвам си кога-какво съм чела и също така си правя списък какво искам да прочета или какво чакам да бъде издадено... такива работи... и понякога гледам ревюта и рейтинги, въпреки, че като цяло повече предпочитам препоръки от други сайтове Wink
Иначе има разни групи, работи... неща, които не ползвам.

# 208
  • Scotland
Би трябвало да е - Kindle (8th Generation).
Благодаря,ronnie72  bouquet

# 209
  • София
Благодаря, Ангелче  bouquet
Аз понеже качих няколко книги направо от компютъра през кабела, и явно заради това на се появиха корици.
Тези, които качих през калибрето - си имат. Ще качвам през калибрето, и без това е удобно директно да си коригирам заглавия, формати, корици.

Амазона продават ли книги на български, нещо не мога да се ориентирам и да намеря опция книги на други езици?

А, да, открих "топлата вода"   Laughing
Разбрах защо таблета не ми чете всички формати.
Ми защото съм свалила и чета с приложение Киндъл.
Като си свалих друго приложение - отвори всичко   smile3555

Общи условия

Активация на акаунт