Електронни четци - тема XIX

• 89 142
  • 789
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ти с какъв киндъл си? До колкото знам всички нови са с един и същи софтуер вътре.
Иначе дори старата четворка има такова меню, на самата книга, просто се вади по друг начин (съответно, понеже не е тъч, а модела с копчетата от централното копче се натиска, когато си върху книгата стрелката надясно).

Все пак реших, че ако за нея ел. книгата е новост и още не се познават достатъчно и е киндъл, то все пак ще е някой от новите модели, при които има библиотека Wink

В крайна сметка обаче след като е с нуук, това си е излишна информация така или иначе.

Последна редакция: пт, 03 фев 2017, 10:12 от Angel_Dust

# 181
  • София
Моят Kindle е стар и менюто, в което има възможност за триене, се извиква с продължително задържане на пръста върху названието на книгата в списъка. Оттам може да се присъедини книгата към някоя колекция, както и да се изтрие - Remove from device.

# 182
Леле, от половин година имам книгата и сега да се сетя, по-точно да ме сетите, че това чудо има и други опции, освен да отваряш и да четеш  Joy
Видях как да си организирам книгите, а не са ми се показват всички наведнъж, защото има и такива на дъщеря ми и всеки път превъртам по 2-3 страници, докато си стигна до моите  Mr. Green
Сега ще търся и за триенето на книги Embarassed

# 183
Мдам, стана със задържане върху книгата. 3-4-годишен пейпъруайт е. Излиза меню с опции. Много съм зле. Винаги през компа триех.

# 184
Джина, то и аз ползвам основно функция "четене". Е, и книги трия понякога, но рядко.
Аз библиотеката в четеца си я организирам през компютъра. По-лесно ми е да подредя всичко от там.
В тази връзка имам питане. При някои книги, от читанка са сваляни, като автор не ми излиза името на писателя, а името на преводача или редактора. " Пътят", "Денят на трифидите", още няколко има, които ми излизат по този начин. Някаква идея как мога да ги опавя? Дали през самия четец, Pocketbook е, или в самия файл трябва да бръкна?

# 185
  • София
Такива неща си коригирам в калибре... нищо не ти пречи и ти да си я сложиш тази програма.

# 186
Благодаря, Ейнджъл.
Много дразни като има такива разминавания, а като се замисля, хич не са рядкост.

# 187
В калибрето има функция edit metadata и там се вписа автор и заглавие. И мен ми излиза преводач при някои книги.
Сега да питам при Киндъл може ли през компютъра да се организират папките? В Калибре не виждам такава опция, а като вляза в папката Киндъл на компютъра, виждам всички книги в главната директория, а не по папки, както са ми на киндъла. Освен това имената са почти неразпознаваеми.

# 188
Аз не успях да разбера как става триенето Sad В упътването пише, че може да архивираш книгата в Нук профила си, но не мога да разбера откъде  Rolling Eyes
Ако се включи някой с такъв четец, моля да обясни  Praynig

# 189
Джина, то и аз ползвам основно функция "четене". Е, и книги трия понякога, но рядко.
Аз библиотеката в четеца си я организирам през компютъра. По-лесно ми е да подредя всичко от там.
В тази връзка имам питане. При някои книги, от читанка са сваляни, като автор не ми излиза името на писателя, а името на преводача или редактора. " Пътят", "Денят на трифидите", още няколко има, които ми излизат по този начин. Някаква идея как мога да ги опавя? Дали през самия четец, Pocketbook е, или в самия файл трябва да бръкна?
Имената на файловете ги преименовам на самия компютър и после в четеца ми излизат, както съм задала файла   Peace

# 190
  • Scotland
На всички Киндъли има опция за триене от самото устройство. на мен пък за сефте ми се случи следното: получих три книги от МВ,на Калибрето си излизат с името,в четеца излизат без заглавие,а с ???%!!! такива знаци  Mr. Green Не,че ме дразни,но има ли как да се оправи?

# 191
  • София
Jinxey пробвай с edit metadata.

NoMe  - случвало ми се е след такова преименуване да не ми се отваря файла... така че не го практикувам. А и от калибрето мога да си оправя и инфото за файла, корицата и каквото там още искам. Може например една поредица да си я направя цялата като 1 файл за четеца, вместо да са 3-5-10 отделни книги. И понеже така или иначе аз всичките си книги си ги минавам през калибрето, там си променям всичко, което желая.

# 192
  • Scotland
Благодаря, Angel_Dust ! Стана  smile3525

# 193
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Мдам, стана със задържане върху книгата. 3-4-годишен пейпъруайт е. Излиза меню с опции. Много съм зле. Винаги през компа триех.

При мен с този начин книгата не се вижда в Киндъла, но когато го свържа с компютъра, за да си кача нови книги, се вижда, че изтритите продължават да са на устройството.  Thinking

# 194
  • София
Стана ми любопитно и проверих как е при мен.
На четеца са останали папки с имената на всички книги, които някога съм качвала, като във всяка папка има само малки текстови файлчета по 1кB, които, предполагам, съдържат текуща информация за всяка книга - до коя страница е четена, бележки и подобни. Отделно от това са всички книги, и то при мен се оказаха във формат .azw, макар че аз ги пращам в .mobi през пощата си, но явно там някъде Amazon си ги конвертира в баш-киндъловския формат. Изтритите от мен книги ги няма като книги на устройството.

Общи условия

Активация на акаунт