Електронни четци - тема XIX

• 89 107
  • 789
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Т.е всички Киндъли, закупени от немския Амазон (респективно от ОЛХ) са с 2 години гаранция. Благодаря за информацията  bouquet Дано да не се налага, но е добре да си знае човек.
Това е писано и изяснявано не веднъж в темите. (Само за ОЛХ, зависи от къде са закупени, не е респективно, защото не всичко в олх идва от Германия)

# 646
Аз си закупих четец на Kindle от този търговец преди повече от година и съм адски доволен. Гледам, че сега продава отново. Предлаганите от него киндъли са закупени от Германия и съответно си имат гаранция.

https://www.olx.bg/ad/nov-kindle-paperwhite-6-high-resolution-di … -ppi-ID6t0kc.html

# 647
  • София
Интересно ми е какво следва ако след 23 месеца се наложи да ползваш гаранцията и си изгубил контакт с търговеца? А знам, че към амазон се прави запитване през акаунта (твоя)? Четеца да кажем е закупен като подарък и имаш номер на поръчката. newsm78

# 648
Интересно ми е какво следва ако след 23 месеца се наложи да ползваш гаранцията и си изгубил контакт с търговеца? А знам, че към амазон се прави запитване през акаунта (твоя)? Четеца да кажем е закупен като подарък и имаш номер на поръчката. newsm78
Добър въпрос повдигаш.
При мен в кутията имаше и фактура от Амазон.де,с продуктова информация, дата,номер на поръчка и т.н. Човека ми каза,че реално тази фактура ми е гаранцията и мога да я използвам при нужда и без профила,от който е поръчан....

# 649
Точно така. Трябва ти само фактурата или копие от нея, на която е изписано номер на поръчката. Това ти е гаранцията към Amazon.de
Дори си мисля, че само по серийния номер се вижда кога е купен и регистриран. Веднъж имах проблем с определен формат книги, които си мислех че не чете и направих фул формат на четеца. Свързах се с Амазон и те ми съобщиха че на този таблет е извършен формат на един коя си дата в 17:32 часа  Shocked

Имат отлична система и обслужване на много високо ниво.

# 650
  • София
Аз два пъти поръчвах от немския Амазон - сега преди Великден и преди Коледа и фактура нямаше, дори стокова разписка нямаше, но си имам поръчките в профила. Но всъщност моят Киндъл е закупен от акаунта на колега, тъй като моята пратка се забави и после му го върнах като дойде.

# 651
  • София
Точно така. Трябва ти само фактурата или копие от нея, на която е изписано номер на поръчката. Това ти е гаранцията към Amazon.de
Дори си мисля, че само по серийния номер се вижда кога е купен и регистриран.
А ако не си го регистрирала, или дерегистрирала?

# 652
Вие четете ли какво пиша? По серийния номер на устройството, от Амазон могат да разберат кога е закупен четецът, какви манипулации са правени по него, на кой на името е закупен и до кога е в гаранция. Имам конзола PS4, поръчана от Немския Амазон, която е с една година гаранция. Пристигна без фактура или касова бележка, но като се свързах с поддръжката им за да ги питам защо не са изпратили гаранцията на хартиен носител, ми казаха че е в гаранция към тях и да не се притеснявам.

# 653
И все пак си мисля, че рекламацията  трябва да се заяви от този, който е купил четеца. Не от този, който го е регистрирал и ползва.

# 654
Всъщност колегата по-горе е прав.Ако имаме бележка/фактура от Амазон ,или си знаем номера на поръчката,няма да имаме проблеми,но ако нямаме и не сме го регистрирали,по сериен номер няма да им излезе нищо.Казвам го,защото вчера от поддръжката ми казаха,че нямат никаква информация за гаранцията на четеца ми по S/N в базата данни,тъй като още не съм го регистрирал Simple Smile

# 655
И все пак си мисля, че рекламацията  трябва да се заяви от този, който е купил четеца. Не от този, който го е регистрирал и ползва.
трябва, но не винаги в възможно.  Peace

# 656
  • София
трябва, но не винаги в възможно.  Peace
Все пак е закупен като Gift, няма как да търсиш реалния купувач...
Иначе за регистрацията не го знаех, но тя винаги може да се направи (стига да не е блокирал целия). А дали ще действа ако си го дерегистрирал след това?

# 657
Иначе за регистрацията не го знаех, но тя винаги може да се направи (стига да не е блокирал целия). А дали ще действа ако си го дерегистрирал след това?
Никъде не пише, че гаранцията не важи в случай, че ползваш четеца известно време /регистрираш го/ и после го подариш на друг /дерегистрираш го и го регистрира той/. Логично е да важи за продукта, все едно кой го ползва.

# 658
Един последен съвет от мен-ако имате бележка/фактура си я сложете в кутията и я пазете. Ако нямате бележка и кутия ,гледайте Киндъла да е регистриран и си извадете за всеки случай серийния номер и го пазете на някакъв носител-хартиен или електронен.Казвам това,защото серийния номер на Киндълите не го пише на гърба и т.н,има го само в менюто на устройството и при евентуална повреда,счупен екран и т.н. без достъп до менюто може да се получи кофти ситуация.

# 659
Това не е вярно, серийния номер винаги присъства на гърба на оригиналната кутия под един от баркодовете. Имала съм три Kindle и на трите е имало сериен номер на кутията.
http://prikachi.com/images.php?images/631/9120631a.jpg

Общи условия

Активация на акаунт