Сурогатно майчинство

• 32 377
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
Това ,че аз не мога да убия не значи ,че съм съгласна с тези които могат.И го приемам за о.к.
Ако по време на бременност трябва да се направи аборт ,защото е застрашен живота на сурогатната майка кой ще го реши?Да речем -тя.Маха бебето и няма сделка.После отиват при друга,при друга....Та значи могат да ходят ,като търгаши от жена на жена .И много болка и тъга им се е насъбрала,защото не могат да имат деца.Обаче никак не им пречи да я причинят на други ,защото не могат да се „пречупят” за друг вариант.

# 196
Райчун, имах предвид майка в пълния смисъл на думата, а не в буквалния. Бебето не е само да го родиш, а и да го отгледаш и възпиташ. За обидите, срещнах някъде израза "ретроградни лелки", та затова го изкоментирах.

# 197
  • София
А дали е възможно да допуснем, че не всички са като нас? Че фактът, че аз ще страдам, ако стана СМ и след това трябва да се откажа от детето, не означава, че всички са като мен?

# 198
http://www.hristiqni.com/forum/viewtopic.php?f=119&t=10294

Не е по темата,но това е за решенията които вземаме и които се връщат после към нас и към най -милото ни.
Ако може да не я коментираме ,защото не е обект на темата.

# 199
  • волно калдъръмче
Happy_mommy, за поръчителите е много важно да се нарекат и биологични родители само защото материалът, от който е заченато бебето, е техен. Към момента собствеността им може да се оспорва, а те не са готови да предоставят право на избор на сурогатната майка. Доста грубо и нехуманно отношение от хора, които са готови да се възползват от хуманността на други Peace

По презумпция е ясно, че ще бъдат перфектните родители. Сурогатните майки обикновено са бедни и необразовани жени.

# 200
А дали е възможно да допуснем, че не всички са като нас? Че фактът, че аз ще страдам, ако стана СМ и след това трябва да се откажа от детето, не означава, че всички са като мен?
Разбира се, че го допускаме. Но не можем да знаем и гарантираме кой какъв ще се окаже и как ще реагира. Там е проблемът.

# 201
Ако е без пари никой не би се съгласил.Не говоря за роднини.
Докато донорството и кръводаряването и осиновяването са безплатни.Като замисъл и в законов ред.Другото е ясно.

Разбира се, че го допускаме. Но не можем да знаем и гарантираме кой какъв ще се окаже и как ще реагира. Там е проблемът.
Ако до края си промени решението ?

# 202
По презумпция е ясно, че ще бъдат перфектните родители. Сурогатните майки обикновено са бедни и необразовани жени.
Някъде в първите страници на темата попитах една от защитничките на сурогатното майчинство как си представя една сурогатна майка. Ето какъв отговор получих:
Образ в главата нямам. И не, предполагам, че няма да владее три чужди езика, не е нужно.
Не е нужно, разбира се. Най-добре е да е достатъчно жалко и изпаднало същество, че да ни даде възможност да се почувстваме благородни, че сме ѝ подхвърлили някой лев и така сме я спасили от гладна смърт, а после да е така любезна да изчезне и да не помрачава безметежното ни щастие с детето.

# 203
  • София
Аха, вече дискутираният проблем с гаранциите.
Скрит текст:
Приемното и осиновяването са постфактум. За сурогатството трябва планиране и изпълнение. Технологичният процес е много сложен и дефектите са непредвидими. Освен това няма гаранция.

Има вярващи, които съвсем планирано раждат и изоставят бебе, защото вярата им забранява да правят аборт.
При инвитрото също трябва много планиране. Какво лошо има в планирането? Разумният човек планира и е готов за изненади.
Гаранция няма за нищо.
Скрит текст:
Какъв е психологическият профил на изоставящите бебе?

А, сега виждам, че си допълнила.
Цитат
А вариантът "искам да осиновя - плащам си за да осиновя - получавам дете" може да важи само за стоки, не за живот.
Важи, че и отгоре. Очевидно. Wink

# 204
Няма и точно затова не могат да се предвидят и съответно регламентират всички евентуални казуси.

# 205
  • волно калдъръмче
Ох, milenaka, значи избор да има, за да е добре за поръчителите и гаранция за чувства да няма, за да не им се пречка в краката сурогатната. Не им ли става много? Стига де, това и свободният пазар не го търпи. Всеки, който брои пари, има и претенции. Защо тук да е по-различно?

# 206
Най-вероятно ,ако се озакони сурогатното майчинство такива ще могат станат всички жени навършили 18 г.
Даже ще се предпочитат малди момичета по ред причини.
Всеизвестен е напанът на младежите към лукса.
Та всяка девойка скарана с родителката си ще изкара лесно (или не чак толкова )добра сума.

# 207
  • София
В САЩ има много "цедки", за да може една жена да бъде допусната за СМ, за да може тя да е максимално наясно какво може да очаква. Не съм наясно в Канада как е регулирано.

Може ли да видя данните, според които твърдите, че СМ са жени, използвани за пари и правещи неосъзнат избор? Защото в САЩ примерно едно от изискванията е жената да е родила и отгледала поне едно собствено дете.

# 208
  • София
Райчун, имах предвид майка в пълния смисъл на думата, а не в буквалния. Бебето не е само да го родиш, а и да го отгледаш и възпиташ. За обидите, срещнах някъде израза "ретроградни лелки", та затова го изкоментирах.

Всеки може да отгледа отгледа и възпита дете - баба му, тетка му, баща му, по-големите му братя и сестри, хомосексуална двойка осиновители и пр. Институциите също отглеждат и възпитават, как - това е отделен въпрос. А майката е само една, пък ако ще и да е най-лошата на света.

Изобщо не става въпрос за това, какви сме ние и какви са другите, а че сурогатството е неморална, нехуманна практика и търговия с хора. Затова е забранено в почти всички цивилизовани страни. Естествено, че повечето СМ не страдат, даже някои от тях изпитват извратено сексуално удоволствие да са нон-стоп бременни. Знам за такива случаи сред английски крави, които припечелват като сурогатки. Само че, това че някоя се кефи да е сурогатка, изобщо не е аргумент в полза на сурогатството.

# 209
  • волно калдъръмче
В САЩ има много "цедки", за да може една жена да бъде допусната за СМ, за да може тя да е максимално наясно какво може да очаква. Не съм наясно в Канада как е регулирано.

Може ли да видя данните, според които твърдите, че СМ са жени, използвани за пари и правещи неосъзнат избор? Защото в САЩ примерно едно от изискванията е жената да е родила и отгледала поне едно собствено дете.
Американците са доста изчанчени в много отношения. Не бих взела точно тях за пример и не бих градила впечатления през тяхната призма. Това, че те нещо били разрешили и правят опити да регулират, не означава въобще, че са успели, че това нещо е добро и т.н. В старата тема бяха дадени доста трагични истории, произтекли от сурогатството.

Общи условия

Активация на акаунт