Майски мами 2016-Тема 3

• 58 187
  • 496
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И аз тези дни мисля за столчето.
Интересно е това за посоката... Не бях се замисляла, че сме отскоро в Скандинавието и нямах и идея как е по-безпосно. И все пак трябва и да е по-голямо от досегашното... Две в едно, би ли могла да покажеш как изглежда столчето, в което вие се возите? Че сме в чуденка какво да вземем и ние.

# 106
Амини, на 19-ти стана на 8 месеца. Simple Smile

# 107
Може ли линк към краш тестовете, Dreamon? Влязох в сайта, но не успях да се ориентирам.

краставичка, заповядай:

https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz … test/default.aspx

# 108
Хубави са тези тестове, но покриват твърде малко модели, предлагащи се на българския пазар. Ходихме с мъжа ми до официалния вносител на Бритакс, но това, което харесахме е доста скъпо и отстъпката малка.

Краставичка, екстра сте, защо се притесняваш  Hug

# 109
  • На остров
Сноу ето това е http://www.besafe.se/product-se/izi-kid-x2-i-size/ .

# 110
# 111
Амини, и ние търсим с изофикс, но са скъпи.

# 112
Аз смятам, че возенето назад е по безопасно иначе Chicco я харесвам като марка много и съм сигурна, че е съвсем добро столчето. Проходилката ни е на тази марка.

За съжаление съм с доста негативни впечатления от културата на возене в България като цяло, без да визирам някой от темата. Жалко защото според мен столчето е в пъти по важно от всичко друго около едно бебе.

Съгласна съм, има хора, които дори не ползват столче, а например в коша за новородено или направо на ръце носят детето. Доста често причините са финансови, но и е до информираност. По-добре е да се купи столче за кола, отколкото проходилка, пък било то и от най-евтините. А едни съседи ми пробутаха използваното от тяхното внуче, дори неизпрано и непочистено.. Нямам думи.. Изпрах го, постоя в килера от кумова срама и след време го изнесох пред двора, по-късно някой си го беше прибрал.

# 113
  • На остров
О да, ако човек трябва да избира по добре всичко да отложи или да не купува, но ако се ползва автомобил столчето е жизнено важно.

# 114
То е и забранено детето да се вози в кола без столче. От Бритакс ми казаха, че е хубаво максимално дълго да ползваме кошниците за кола, та не бързаме със следващото.

# 115
Оо, да, да, ако моята не беше по-едричка, нямаше да бързам да сменям кошчето. Но да стои сгънато и на тясно според мен е по-лошо, отколкото да поемеш минималния риск да е в столче за по-голяма възраст, без да я е достигнала. Всъщност новото столче поради тази причина го избрах и да е с възможност за по-легнало положение. Не е кат опри кошчетата, но заедно с естествения наклон на седалката дава достатъчно "легнало" положение, така че да й е удобно.
А иначе.. че не е разрешено, не е... Но на кого да му се занимава да следи за тези неща и да санкционира. Sad

# 116
  • На остров
Цяла седмица никой да не пише на какво прилича това.
Първо да честитя на Крики рожденичките! Да са все така борбени и живи и здрави палави госпожици  bouquet !
Ние напрадваме бавно и славно със самостоятелното хранен голяма мазаница става но аз не се отказвам.
Запалих се да пробвам метода за ЕС във връзка с хигиените навици и ще пробвам също така многократни пелени. Вчера с помощта на приятелка избирах по сайтове и днес ще поръчам. Мм е против  Laughing .
Иначе пълзене в срил командос сме го овладяли перфектно.
Днес бяхме на урулог и ще ни оперират в близките месеци ама не е ясно кога точно. Тестиса се движил казвало ретенцио тестис. Била рутинна операция но аз не съм във възторг не че.мемпита някой.
Започнете да пишите да не ви извиквам поиемнно:) .
Пробвахме и мшяко на Хипп много сложна опаковка не знам дали ще повторя.
Хуабв ден на всички  Hug

# 117
Вклювам се без бой Simple Smile
Две в едно, самостоятелно хранене ли чух?  Shocked Ние сме много далече от този момент, или поне аз така си мисля. Не е ли рано? Или колкото по-рано, толкова по-добре?
Аз напоследък съвсем съм изоставила четенето за гледане на бебета. Имам две-три книжки, дето ги четох докато бях бременна, но незнайно защо сякаш имам едно голляяяяяяямо бяло петно Grinning Сега като виждам да споменаваш някакви методи се чувствам невежа.  Embarassed Трябва пак да подновя.
  Гледах ги тези пелени за многократна употреба преди, но не са за мен. Мързи ме, признавам си. Не ми се занимава с това. Иначе сигурно имат предимства.
   Това за операцията е малко неприятно, но щом казват, че е рутинна, сигурно няма защо да се тревожиш.  Hug Баша ми работи в спешен кабинет. Една вечер му се обади негова колежка - медицинска сестра, супер притеснена, че внучето й - бебе - имало някаква подутина и тя решила, че е херния. Татко предположи, че тестисът се е качил нагоре, често се случвало да се движат до някаква си възраст. Така се и оказа. Доколкото разбрах, май и него щяха да го оперират. Предполагам, че е същото нещо.
  При нас няма нищо ново май. Пълзи много и се изправя сам като се държи. Поосъвършенствал е методите си за падане и вече почти не се случва да си удря главата. Ние все пак му поръчахме от АлиЕкспрес една каска от дунапрен, облечен в плат. Нямам търпение да дойде, че малко ми е притеснено още. За колената му взехме едни наколенки и е доста добре. Нямаме килими и подът е твърд. Още си е само с два зъба. Почнах да давам попара сутрин и е много забавно. Прави физиономия като че ще повърне на всяка хапка, обаче после веднага зяпа за още. Мисля, че е заради текстурата, но нарочно не му я пасирам. Надявам се, че скоро ще свикне.

# 118
  • На остров
Днес пак ни премериха преди прегледа 75 см и 9120  на 8,5 месеца Sunglasses расте с пълна сила малечко .
Под самостоятелно хранане имам в предвид че му предлагам в една чинийка ралзични неща да се учи с ръце да си хапва сам. Вчера предлагах яйце, зелен грах, паста, броколи, банан .
Иначе си хапва и пюрета, че само с самостоятелното хранане яма да стигнем далеч.

Другото което ни се случва заиграва се сам за порядък от 15 мин макс.

Ху  и ние сме с паркетен под навсякъде, мислих да купувам каска, но той се специализира и си държи главата като пада та рядко се удря.

# 119
Включвам се и аз без бой  Grinning
Много са напреднали вашите дечица, а голямата косатка колко е пораснала само  Heart Eyes
При нас нищо ново, освен че и девойката вече си има две зъбчета. На младежа горните са се очертали и предполагам затова е доста кисел, но ще мине и този период.
С попарата при него има напредък, той си яде, а нея още я мъча. Мисля че не и харесва вкуса на сиренето, защото почнах да и я правя с каша вместо със сухар и резултата е същата отвратена физиономия.
Сега се чудя как да въведа подправките.

Общи условия

Активация на акаунт