Майски мами 2016-Тема 3

• 58 201
  • 496
  •   1
Отговори
# 180
Розово нишесте  Sick аз самата не ям нишестета под никаква форма и не бих дала на децата си.
И аз не ям и не давам, заради това и гледам всеки ден менюто и съдържанието в сайта. Относно обяда нямам оплаквания, де. Като цяло навсякъде има нишестета, дори в една био кухня, която гледах и е най-добре да се гледат ден по ден. Другата опция е, разбира се, да не се взима десерт, което определено ще направя, когато се появят повече плодове.
Иначе на много майки не им прави впечатленив...щом видях във фб група деца на 8-9 месеца да ядат царевични пръчици и кренвирш... ooooh!

# 181
  • На остров
Аз давам царевични пръчици, има при нас едни специално за бебета много се харесват.
Кухня ползвах с баткото, държавна, то нямаше частни тогава ама беше супер удобно и много ме улесняваше.

# 182
  • София
Амини, доволна съм от хер бебе, дребния яде с кеф, аз съм я ползвала и с двете ми по-големи деца, не са се променили. Не ползват яйца, а млякото е само адаптирано, като цяло е доста разнообразна. Аз вземам през ден и единия ден яде месното, а другия - постното.

# 183
Момичета, като нямат зъбчета как ядат тези храни от кухнята или те са пасирани.
Краставичка, заинтригува ме с този миш маш и супа от праз. Как ги правиш?

# 184
Миш маш: нарязвам чушка/печена преди това, може и варена, за да се махне люспата/, морков, малко чесън. Задушавам ги в гий, като чушката се добавя последна. Добавям домати от буркан и оставям да къкри, докато се сгъсти. С доматито можеш да сложиш и жълтък. Малко преди да оттеглиш от котлона слагаш магданоз, може и малко босилек/аз нямам и не слагам/. Аз слагам сиренето накрая, за да охлади ястието, понеже го готвя непосредстено преди ядене и обикновено малкият е вече много гладен Grinning

Супа от праз: задушавам морков и чесън. Добавям малко червен пипер. Заливам ги с вода и след това добавям праз лука/ако искаш можеш и него да задушиш заедно с моркова и чесъна/. След като водата се завари можеш да добавиш ориз, елда, просо, за да стане по-гъсто и по-хранително. Става много вкусно, когато се приготви на бавен огън. Преди да свалиш от котлона добавяш куркума и копър. П.С. тази супичка я правя за цялото семейство като слагам 50:50 ориз и елда. Отделям за Йордан и добавям черен пипер и сол в нашата. Ако желаеш може да добавиш жълтък в тази на бебчо и да върнеш на котлона, да заври за 2-3 мин. Щом вече си въвела кисело мляко, може да я поднесеш с малко от него. Вариации много. На нас много ни харесва. Дано и вие да я одобрите.

Между другото има едно списание, казва се Кенгуру. Излиза всеки месец и струва само левче. Има много полезна информация, включително и рецепти за малки и големи. Може да бъде интересно и за вас. Simple Smile
Карина, те дъвчат с венците си. Не са за подценяване. Йордан още нямаше зъби като му давах парчета ябълка, за да се учи. Беше му трудно, но сега с двата зъба си ги изяжда целите.
Малко дълъг стана постът, извинявайте, за което Simple Smile

# 185
Моя си ядеше ябълка и круша без зъби без никакъв проблем. Сега има два и продължава така. Захранвам по ЗВБ основно, но дори и аз да го храня с лъжичка пак не пасирам.  Simple Smile

# 186
  • На остров
Краставичка много интресна рецепта за супата  Simple Smile ще я пробвам .
Аз нали храня смесено и със пюрета и със ЗВБ и моето отроче първото нещо, коеот прави като му поднеса  чиния да яде сам е да я изсипе на земята.

# 187
Две в едно Wink същата работа е при нас. Затова храната се слага директно на плота на стола.  hahaha

# 188
Аз затова още не им давам да ядат сами, голямо мазало ще настане, а таткото ще получи инфаркт  Mr. Green

# 189
Краставичка, благодаря ти за рецептите. Ще ги опитам  food002

# 190
Момичета, има много добри оферти в емаг за памперсите. Аз поръчах размер 4 - 147 броя за 50 лева. Simple Smile

# 191
  • На остров
Аз в последно време ползвам тип гащички. Пробвах на Либеро Up&Go, Touch, и на Памперс актив фит.
Ъп ен Го най малко ми харесват. Другите стават.

Сега си чакам пратката от многкратни пелени да видим как ще се справя  Mr. Green

# 192
Аз в последно време ползвам тип гащички. Пробвах на Либеро Up&Go, Touch, и на Памперс актив фит.
Ъп ен Го най малко ми харесват. Другите стават.

Сега си чакам пратката от многкратни пелени да видим как ще се справя  Mr. Green
И аз загледах гащичките, но на Памперс са от 9 кг. и ще й падат.  Laughing  А удобни ли са за обуване? Ще ги пробваме и ние, само да достигне необходимите размери.

# 193
  • На остров
ми доста са удобни особено като нон стоп се върти и става и т.н.
Нашите са от 8 кг до 15 това номер 4

# 194
Аз гащите евентуално при отучване от памперс ще ги ползвам. За сега са ми скъпи  Sad

Общи условия

Активация на акаунт