С какво ви дразнят свекървите- 75

• 70 105
  • 763
  •   1
Отговори
# 45
На гръцки бабА е татко. А тогава да попитам на 8-ми март звънят ли ви свекървите да ви поздравят, че и вие сте майки?
 На диета съм, обявена официално и тържествено от НГ и моята вчера ми прати една кутия със страхотни и много любими шоколадови сладки! Crossing Arms Обвиних Мм защо ми ги носи, а той каза, че майка му много настоявала да ми ги даде. Много е мила! Simple Smile

# 46
Уиш ,снаха ти може да не и се пише във форума.Само ще съсипеш момчето заради едната тема.

Може би имаш предвид момичето.

# 47
  • София
На гръцки бабА е татко. А тогава да попитам на 8-ми март звънят ли ви свекървите да ви поздравят, че и вие сте майки?
 На диета съм, обявена официално и тържествено от НГ и моята вчера ми прати една кутия със страхотни и много любими шоколадови сладки! Crossing Arms Обвиних Мм защо ми ги носи, а той каза, че майка му много настоявала да ми ги даде. Много е мила! Simple Smile
Явно съм много негативно настроена - вече искам и твоята да я гръмна  #2gunfire #2gunfire Mr. Green

# 48
Ей докато се разберете празник ли е или не Бабин ден на бабите/ тъщи и свекърви/, ще дойде 8 март и айде пак- поздравихте ли ги, подарък  подарихте ли...
И аз не мисля че това е празник на бабите.И аз съм баба и не очаквам да ме поздравяват.
Останало е от времето когато е имало една , две стари жени които са ходели по къщите и са израждали децата.И пак е било посветено на тях- на жените помагали при раждането.Не на бабите пък били те тъщи или свекърви.

# 49
  • волно калдъръмче
Ти пък ѝ го върни със секси бельо.

# 50
Да се въобразя, ама на темата ѝ трябва снаха, която да се оплаче. И аз за каузата реших да жертвам Мамин Златен. Mr. Green

Трещи, момичето, момичето. Mr. Green

# 51
Ей докато се разберете празник ли е или не Бабин ден на бабите/ тъщи и свекърви/, ще дойде 8 март и айде пак- поздравихте ли ги, подарък  подарихте ли...
И аз не мисля че това е празник на бабите.И аз съм баба и не очаквам да ме поздравяват.
Останало е от времето когато е имало една , две стари жени които са ходели по къщите и са израждали децата.И пак е било посветено на тях- на жените помагали при раждането.Не на бабите пък били те тъщи или свекърви.

А ти да не мислиш, че свекървите са стояли мирно и са плели терлици. Помагали са и те.

# 52

А ти да не мислиш, че свекървите са стояли мирно и са плели терлици. Помагали са и те.
Може и да са помагали, но първо се е викала т. нар.баба акушерка и тя е вършила основната работа.
По тази логика то са помагали всички жени които са живеели в къщата и свекърви и етърви.Живели са по няколко семейства, по няколко поколения в една къща в по една стая.Започне ли жена да ражда жените са при нея , мъжете чакат навън.Така че освен свекървата може и етървата да е помагала , та и някоя зълва

# 53
Уиш ,снаха ти може да не и се пише във форума.Само ще съсипеш момчето заради едната тема.

Може би имаш предвид момичето.
[/quotСина си  като го спеши да се жени заради темата,да има снахата да се оплаква от нея.

# 54
...Така че освен свекървата може и етървата да е помагала , та и някоя зълва
Етървите може, но за зълвите се съмнявам. Вече омъжените са били в друга къща, а малките надали са ги пускали при раждащата.
Вярно голям въпрос направихте от този Бабинден Joy

Уиш, ти да не ни подготвяш за предстояща промяна в статута ти Wink

# 55
  • Варна
То май не е сефте тази година,а? Сякаш имам спомен, че Трещи и друг път е писала, че й честитят и получава подарък, а после следва "ама що, ама как"...  Laughing

# 56
  • където ми харесва
Още ли го джвакате тоя бабин ден? Честно казано, ако свекърва ми държеше да й честитя, бих го направила. Нито ще ме заболи устата, нито ще ми се счупи сърцето. Ама тя не държи. И аз не й го честитя.

# 57
Явно съм много негативно настроена - вече искам и твоята да я гръмна  #2gunfire #2gunfire Mr. Green
Моята много обича да си мери килограмите с моите и да казва "Ами пълнички СМЕ какво да направим?", "Ох, защо не можеМ да отслабнем?" Сега пък да не взема да сваля, а тя да не успее. Имам още малко от раждането Simple Smile

# 58
Аз съм се родила у дома, защото  в моето село тогава не е имало родилно отделение. Израждал ме е селският фелдшер и му е помагала баба ми /на майка ми майка й/, защото другата ми баба е живеела със стрина ми и тя се страхувала от нея да идва у нас, за каквато  и да е помощ. Въпреки това, аз нося производно от нейното име. Всъщност съм разказвала, че майка ми е направила грешка с видоизменянето. Оригиналът е по-хубаво име от моето. Всички мои съученици са се родили у дома и с помощта на бабите си. Т.е. имало е истинско бабуване. Малко след това вече са открили родилно отделение и на моите по-малки братовчедки не са бабували бабите ни. Не случайно този ден се чества много в селата.
Но времената  отдавна вече са други и бабуването вече не съществува. Така че спорът тук е излишен. Изобщо не ми пука дали снаха ми ще ме поздрави или не. Същото е и за 8 март. Ако дойде и ме поздрави, аз имам готовност с картичка, банкнота в нея и букет. Ако не дойде, банкнотата и букетът си ги самоподарявам. Кой е губещият?!  /Досега не е минало без поздравление за 8 март./

# 59
  • София
Ааа,  случвало ми се е около месец след като й родих втория внук да ми подари дънки за имения ден с репликата "Знам, че си 27ми номер"  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт