Нетърпими съседи

• 39 159
  • 251
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Наистина ли толкова ви пречи шума, та чак и да не спите?
Аз например чувам всички шумове околовръст нашето жилище - нокти на кучетата по теракота, скандали, крясъци, деца блъскат топка, скачат, пускането на вода в тоалетната и прочие, и прочие. Битов шум да искаш, но досега нищо от това не е смутило съня ми, нито пък дъщеря ми, когато беше бебе. Всъщност, не. Единственото нещо, което органически не понасям, това са бормашини, пробиване с Хилти, рязане с флексове и т.н. Останалите шумове ги игнорирам. Обаче това съм аз и другите не са длъжни да са "дебелокожи" като мен. Личното ми мнение е, че в подобни междусъседски отношения не е добре с "рогата напред", с полиция и заплахи. Притискането и заплахите водят до озлобяване, респективно до отмъщение. Обратно, доброто отношение помага в подобни конфликти  Peace

# 106
Винаги е добре да подхождаш добронамерено към хората, но в конкретната ситуация авторката не е успяла с добро да се разбере с тях и търси алтернативи.

# 107
Ами пречи, да. Иначе нямаше да се занимавам с тях и да се чудя какво да правя. Това като се опитваме да спим, разбира се. През останалото време не ме интересува кой какво прави и блока да вдигат на главата си, все ми е тая. Истината е, че много се чува. През нощта като е тихо и отгоре препускат все едно като на конно състезание точно над главата ни, а от време на време хвърлят по някое топче и изпищяват "за разкош" как да спя?
Детето и то спи много леко, будят я. Особено през деня. По принцип е тихо и може би затова всякакви шумове се чуват изключително много. Но пък още по време на ремонта им, тъй като много се стряскаше от бормашината, и се научи да вика: "бръм, бръм"  Laughing и сега като я питаш "пак ли тези отгоре те събудиха?" и казва "бръм, бръм", дори понякога се буди с тези думи...Имам си чудесен свидетел за пред полицията на 1 година и 3 месеца, не може да лъже детето  Mr. Green

# 108
Аз много нерви отрових за 3 години - дворовете са ни малки и съседите бяха вързали кучето си под нашата спалня, но какво куче.......не млъква с часове, а те минават покрай него и никаква реакция, дори не му наливаха вода с дни. С другите съседи поставихме по-настоятелно въпроса и го закараха в двора на дъщеря си /то е нейно/. Сега съжалявам, че не съм реагирала по-рано а мълчах 3 години и похабих доста нерви.  За протокола - имам куче /той е мълчаливец, само вие понякога/, но при първия вой - независимо колко е часа и дали вали или е студено, ставам от леглото и отивам да го успокоя.

# 109
Всеки има право на спокойствие в собствения си дом, освен това живейки в блок, всеки е длъжен да се съобразява с другите, и да пази тишина в определените за това часове. Има хора, на които шума им пречи много. Независимо дали имаш дете или не. А дали ще тичат като изтървани, ще дрънчат играчки и т.н.зависи от възпитанието, което получават децата. Това , което аз знам е, че може да се пусне жалба към районен полицейски инспектор за постоянно нарушаване на тишината в часовете между 14-16 и 22-8ч, след което той е  длъжен да ги извика и да говори с тях. Другото е да получите съдействие от домоуправителя, като той трябва да състави протокол и да го занесе в общината. Би трябвало да следват глоби. В този случай позвъняване на 112 няма да свърши работа. Действайте, има какво да се направи, тези съседи могат да си сложат килими, да правят забележки на децата, най-малкото да се стараят да са по тихи. Ако ли пък не, да плащат глоби.

# 110
Наистина ли толкова ви пречи шума, та чак и да не спите?
Аз например чувам всички шумове околовръст нашето жилище - нокти на кучетата по теракота, скандали, крясъци, деца блъскат топка, скачат, пускането на вода в тоалетната и прочие, и прочие. Битов шум да искаш, но досега нищо от това не е смутило съня ми, нито пък дъщеря ми, когато беше бебе...
И аз така си мислех, докато не попаднах на съседи. Разказаха ни играта. Преди и аз се чудех какво толкова се оплакват. Искрено ти пожелавам никога да не разбираш за какво става дума. Кошмар е.

# 111
  • София
Всеки има право на спокойствие в собствения си дом, освен това живейки в блок, всеки е длъжен да се съобразява с другите, и да пази тишина в определените за това часове. Има хора, на които шума им пречи много. Независимо дали имаш дете или не. А дали ще тичат като изтървани, ще дрънчат играчки и т.н.зависи от възпитанието, което получават децата. Това , което аз знам е, че може да се пусне жалба към районен полицейски инспектор за постоянно нарушаване на тишината в часовете между 14-16 и 22-8ч, след което той е  длъжен да ги извика и да говори с тях. Другото е да получите съдействие от домоуправителя, като той трябва да състави протокол и да го занесе в общината. Би трябвало да следват глоби. В този случай позвъняване на 112 няма да свърши работа. Действайте, има какво да се направи, тези съседи могат да си сложат килими, да правят забележки на децата, най-малкото да се стараят да са по тихи. Ако ли пък не, да плащат глоби.
Toва следобедното вече е отживелица - не важи. 112 няма да обърнат никакво внимание, домоуправителят вече я е пуснал по пързалката, а много ми е интересно какъв е тоя инспектор, който се занимава точно с това - по скоро ще я карат да пише жалби, ще й вземат сведения и след 4 месеца ще й пуснат бележка, че разследването е без резултат.  Sunglasses

# 112
Не знам колко е отживелица, но в НАРЕДБА № 1 за обществения ред на територията на Столична община си фигурира.

# 113
  • Варна
Аз имах проблем със съседи заради тяхното куче и подадох сигнал към нашия квартален полицай. Предупредиха ги след 2-3 дни и от тогава проблем вече няма. Зависи си от човека насреща. Институциите може да се окажат наистина голя вода, но пък откъде да знаеш - комшиите може да се стреснат от самата заплаха с тях. Има и такива.

# 114
Не знам колко е отживелица, но в НАРЕДБА № 1 за обществения ред на територията на Столична община си фигурира.

И в наредбата на Русе също.

# 115
  • София
При мен се нанесоха отдолу с малко бебе, понеже чувам плачове, викове, а смислена говорна реч не долавям... 
Кофти е, че е в преходната стая (в която и аз спя), а дори да се преместя в хола - съседната, пак ще се долавят звуците, понеже едва ли стои затворено в стаята си.
Да се надявам, че като стане на 2-3г ще е по-тихо  Thinking

А съседа отстрани (една плоча ни дели където спя), през 2-3 седмици прави купонче с квартални пубери... и така до 12-01ч.
Вече сериозно си мисля да си преместя спалнята в хола - една стая разтояние...
Тези под него май не се занимават да му правят забележка. Как бихте процедирали?  newsm78

# 116
За бебешки плач за съжаление нищо не може да се направи. Явно обаче няма гаранция, че като стане на 2 - 3 г. ще е по - тихо. Както и при нас. Децата не са бебета и акъла ми не побира какво точно правят будни нощем, но е факт.
В съседната стая се чува пак достатъчно поне при нас. Нямам къде да се преместя, щото онова като започне да тропа си кънти в целия апаратамент. Но пък тези отгоре казаха, че не ги чуват...затова си мисля, че отдолу най - много се чува... Rolling Eyes
Ако нямаш малко дете пробвай тапи за уши. Аз бих, но в моя случай няма как.
Пък за купонджийте - полиция.

# 117
Калина, при нас в кооперацията беше шумно като се нанесохме, чуваха се дори разговорите на съседите над нас, все едно са в стаята  Crazy по време на ремонта майсторите ни предложиха някаква шумоизолация и нещата значително се подобриха. в момента над нас има малко дете на 3 години и бебе, реват, детето търчи, играе, търкаля разни неща, но звуците се чуват много приглушено и не ни пречат. за съжаление, не разбирам от ремонтни материали и не мога да ти дам повече информация, но може да проучиш и ако имате възможност, да шумоизолирате спалните си  Peace

# 118
  • София
Калина, при нас в кооперацията беше шумно като се нанесохме, чуваха се дори разговорите на съседите над нас, все едно са в стаята  Crazy по време на ремонта майсторите ни предложиха някаква шумоизолация и нещата значително се подобриха. в момента над нас има малко дете на 3 години и бебе, реват, детето търчи, играе, търкаля разни неща, но звуците се чуват много приглушено и не ни пречат. за съжаление, не разбирам от ремонтни материали и не мога да ти дам повече информация, но може да проучиш и ако имате възможност, да шумоизолирате спалните си  Peace
При стоманобетона не знам колко са ефективни... аз проучвах за асансьора и не става само една стена или таван да покриеш.

# 119
при нас опаковаха целите стаи, но наистина не зная подробности за материали, марки, техника на полагане. просто споделих като идея, може да е полезно за авторката.

Общи условия

Активация на акаунт